You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Oh Tuhan Sinarilah kiblat ku

17,648,558 total views, 2,750 views today

Oh Tuhan Sinarilah kiblat ku


Sejauh mana pun ku lari
Menggapai hasrat yang terpendam
Biar berkali rebah ku bangun

Keringat diteman embunan
Kicau unggas turut berdoa
Purnama bagai tenangkan perang di dalam hati

Ku terus melangkah
Daku gagahi, Mencari arah

Oh Tuhan
Sinari lah kiblat ku

Bicara Bro : Sekejab tadi bro termimpi si dia & maknya. Dan dalam mimpi itu bro meminta maaf dengan apa yang terlah terjadi antara kami, keluarga dan ikatan.

Doakan yang terbaik untuk bro melangkah meneruskan kehidupan ini.

Bro lemah, tiada kekuatan… IbuBapa bro lah kekuatan bro sekarang ini dalam memperbaiki diri ini.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

38 thoughts on “Oh Tuhan Sinarilah kiblat ku

    1. mengikut tafsiran hamba
      kita sebagai manusia ni perlu saling bermaaf-maafan
      tak semestinya time raya je nak bermaaf ni

    2. Bila hari raya disalah gunakan… begitu la jadinya…

      Asal raya je nak mintak maaf, sambil mintak duit raya

  1. Wah, sampai ke mimpi. ada andaian mengatakan kalau sampai masuk dalam mimpi tu maksudnye hati kita kuat nak kan sesuatu mengenai perkara tu, πŸ™‚ doakan yg terbaik untuk bro.

    1. hati mungkin kuat, tetapi keadaan tidak mengizinkan bila di lihat dari sudut kedua-dua pihak dan keluarga..

      ikatan pun dah tiada.. haluan masing2 sekarang ini

    1. oh terima kasih dengan derma ikhlas itu… if mu klik iklan yang terpampang di blog ku, memang masyuk la… aku je

    1. ada maksud ke.. direct je pengertiannya he…23x

      Thank reena…

      cepat la pinang bro he..23x

    1. bukan hidup bro je.. hidup semua yang terlibat dengannya

      kesannya memang mendalam sesangat.. πŸ™‚

  2. bro ustazah yart ckp kan dulu kalau kita mimpi jumpa dengan seseorang maknanya roh kita berjumpa dgn roh dia taw taw,,

    insyallah sentiasa mendokan bro tabah dan kuat dalam menghadapi apa je ujian yer πŸ˜‰

    1. bro rasa, nak cari masa yang sesuai nak jumpa dengan mak dia…

      rindu sangat dan rasa bersalah sangat dengan mak dia

      anyway, thank ek

    1. wah.. bro amik masa 5 minit je nk update entry ini.. Kamu sempat terlelap sampai ke pagi ek..

      Mungkin ada.. siapa tahu.. hubungan yang terjalin sejak 8 tahun

    1. Bukan harapan yang ditagih… tetapi tak nak ianya berakhir dengan satu perasaan yang mudah diperngaruhi oleh hasutan Syaitan

  3. semoga bro tabah dalam menghadapi dugaan hidup..mungkin ada maksud yg nak disampaikan oleh mimpi tu.

    or maybe jugak mimpi sebab bro terfikirkan hal tu sebelum tidur tu.

    1. Bro boleh tabah, cuma rasa life macam tidak tenteram sahaja

      harap maksud yang ingin disampaikan baik2 sahaja buat bro πŸ™‚

      malam tadi xfikir apa-apa pun sebenarnye

    2. biasalah tu bro..ada msa kt rasa life ni sngt sronok, n ada masa rasa mcm serba tak kena..lumrah kehidupan..mn ada yg sentiasa bagus.

      harapnya mcm tu la jugak eh..insyaallah takda pape la tu.

  4. hurm mungkin mimpi tu ada tersiratnya dan pertunjuk utk bro la!sabar yea bro moga kuat dan sabar hadapi cabaran hidup efa doakan yang terbaik utk bro dan si dia bro hehe amin

Leave a Reply

Top