You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Bila Kekasih Lebih Diutamakan Dari Keluarga

17,440,463 total views, 4,318 views today

Bila Kekasih Lebih Diutamakan Dari Keluarga

Bro perasan benda ini macam acap kali terjadi.

If lelaki bro tak kisah, tetapi perempuan yang banyak terlibat sama [ok fine, memang lelaki mastermindnye]

Kebanyakan perempuan sanggup berkorban apa saja untuk kekasihnya sehingga sanggup menipu keluarga sendiri.

Kenyataan dan bukan auta.

Teringat dalam paper dulu-dulu, ada diperkatakan.

Siswa siswi melewatkan pulang ke kampung semata-mata hendak menghabiskan masa dengan pasangan masing-masing semasa cuti semester.

Ada yang sanggup memendekan cuti dengan mendakwa bahawa mereka mempunyai aktiviti di Universiti sedangkan mereka melencong ke tempat lain.

Terang-terang family percaya kata anak mereka.

Tidak kira lelaki atau perempuan.

Dan pagi ini, dalam paper.

Seorang penuntut sebuah institusi pengajian tinggi awam (IPTA) di Selangor sepatutnya pulang ke rumah keluarganya di Kedah, tetapi ‘melencong’ ke Butterworth untuk memadu kasih bersama teman lelakinya sebelum ditahan kerana berkhalwat di sebuah hotel.

Tindakannya itu mengecewakan selain memalukan keluarganya dengan tidur di hotel sedangkan dia sepatutnya pulang bercuti bertemu keluarga sebaliknya teman lelaki diutamakan.

Bicara Bro : Sekarang boleh la macam nie. Bila dah termengandung, kekasih entah kemana. Keluarga juga yang dicari.

Tak salah nak berconta asalkan berbatas. Restu keluarga itu penting. Sebab tue ramai yang putus sebab dok menipu keluarga da xdapat restu.

Bila terjadi dok nak salahkan pasangan. Sedangkan kenyataannye, terang-terang tak berkat hubungan itu.

Iklan : Apakah yang terbaik anda lakukan untuk hari bapa 19 Jun ini.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

47 thoughts on “Bila Kekasih Lebih Diutamakan Dari Keluarga

    1. he…23x betul tue huhuu

      perempuan senang je nk ayat n rosakan masa depannye.. bagi dorang khayal dengan dunia mereka sendiri.. then the end…

      everything is yours he..23x

    1. Fact yang nyata xan jitu.. bagaimana nak sedarkan mereka.. bro hanya mampu menegur melalui penulisan di blog bro sahaja

    1. Kenkadang gf/bf tidak dibelakangkan.. tetapi dicheckin hotelkan huhu

      Risau pulak if jadi pada keturunan sendiri

  1. pernah tipu parents cakap tiket kedah ke tganu dah habis( masa tu musim perayaan) padahal kalau ikotkan sempat je beli, sanggup dr kedah turun KL dulu nak date, baru balik KL- ganu. tapi ingatlah..tipu mak bapak, hidup takkan BERKAT….TAUBAT dah tak nak tipu lagi!

    1. Tengok sorang dah ngaku…

      Asalkan xmemudaratkan diri sendiri sudah la kan..

      Bro dulu ada gak tipu family sebab malas nk pergi stesen bas.. so dok berselimut depan tv je..

      Tapi sejak pakai kereta, tiada alasan xleh balik kg huhu

  2. setahu gua kan, ni yang gua bace la. ade sorang ustaz tu cakap, ” apabila alat sulit wanita menyentuh alat sulit lelaki secara haram, maka diharamkannya masuk syurga selagi dia tidak bertaubat”. ni kan lagi sampai dah termengandung. -____-“

  3. Tu la jadinya bila nafsu mengatasi segala-galanya….

    Alhamdulillah masih utamakan keluarga…Mereka tetap no 1! Nak couple/kawen ngn sy kne couple/kawen dengan keluarga sy jugak hihi…

    1. tuh la pasal…
      terlalu sgt ingin mencuba sesuatu..
      terlalu percayakan laki..kah kah kah

  4. macam-macam hal adess la,keluarga tu perlu diutamakan,tanpa restu keluarga tak bermakna juga perhubungan bf/gf tu,hurm hari bapa apa yg terbaik buat efa adalah mensedekahkan AL FATIHAH untuk arwah ayah sedihnya 🙁

    1. al-fatihah buat buat arwah ayah efa..

      yup restu tue penting, hope efa berjaya mendapat restu keluarga dalam perhubungan..

      eh dah ade ke belum nie ek

  5. aku pun pelik gak bro..
    banyak yang sanggup jual maruah untuk kekasih hati.
    sedangkan belum ada iktan yang sah..
    dh desperate nak sagap batang kot..

    1. Bukan desprate n sangap batang la.. if cam tue, xpyh dgn bf.. dgn orang lain pun boleh

      Cuma mereka hanyut dengan cinta dan nafsu duniawi

  6. hissh..memang tak berkenan ngan perangai yg macam ni. sampai sanggup menipu tu dah lebih la kan. Menipu orang tua memang tak berkat la hidup. mintak jauh la benda2 camni jadi kat sy n adik2..dan kluarga

    1. dah nama pun hanyut… hanya mencari tempat untuk berpaut… dan melayari bahtera dari terkapai2 sehingga terdampar

Leave a Reply

Top