You are here
Home > Uncategorized > Apa Yang Perlu Anda Bawa Bila Berjumpa Dengan Tok Bomoh

17,411,054 total views, 2,583 views today

Apa Yang Perlu Anda Bawa Bila Berjumpa Dengan Tok Bomoh


Entry bebosan sebelum bro melelapkan mata.

Bro nak tanya korang semua nie,

Apa yang korang perlu bawa bila berjumpa dengan tok bomoh selain pengeras, ayam kampung & juga pulut kuning.

Meh kongsikan bersama..!!

Bicara Bro : Ini bukan soalan Bahasa Melayu SPM mahupun soalan di alam kubur.

So xperlu menjawab secara formal. Biar santai-santai nak gak tahu memalam nie kepala otak korang running bagus ke, or kena tukar processor 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

34 thoughts on “Apa Yang Perlu Anda Bawa Bila Berjumpa Dengan Tok Bomoh

    1. kalau takat limau, lada dan garam bro tahu la kegunaanye..

      tapi part kain batik, air + bunga untuk ape..?? mandi bunga ek

    2. tak semestinya mandi bunga je…
      kadang2 ada baby yang kematian ibu, kain batik tu digunakan utk mandikan baby tu dalam sesi rawatan…

      bunga digunakan utk naikkan seri wajah, supaya lekas dapat jodoh…hehe

    1. boleh bgtau bro x… senarai 7 bunga yang berlainan warna…

      sertakan dengan nama bunga sekali

    1. telur ayam, nak telur ayam kampung ke ape ek…

      oh gambar ek, nk selak album.. ada x gambar cik pana.. kalau ade, leh bomohkan…

      bagi lagi cute..

    1. air apakah itu..?? air tujuh perigi ke…??

      pulut tue untuk dibagi pada belaan dia…

      ayam tue pulak, untuk di buat lauk.. ingat tok bomoh xmakan ayam ke

  1. bergantung pada niat dan tujuan pergi jumpa bomoh tu la..
    utk kes2 santau menyantau sihir menyihir ni mungkin mintak gambar, rambut or kuku org yg nk disantau

    utk kes berubat, ada yg mintak limau nipis, duit syiling, telur ayam kampung, daun (alamak tak ingat daun apa laaaa) dan bunga bungaan. dan tak lupa jugak pengeras utk bomoh tersebut.

    psst bro, adakah sy menjawab macam jawab exam? kehkehkeh

    1. daun terup kot.. xpun daun ketum he…23x

      wah.. dah terjawab soalan exam upsr nie he..23x

Leave a Reply

Top