You are here
Home > Bersama BroFramestone > Isu Panas Bersama BroFramestone > Adinda Evens Top Blogger 2011, Kalah Hanis Zalikha

17,444,033 total views, 3,244 views today

Adinda Evens Top Blogger 2011, Kalah Hanis Zalikha

Rasanya tahun nie top blogger yang paling dicari di ruangan carian Google/Yahoo adalah Adinda Evan, say good bye sama Hanis Zalikha.

Boleh terima tak kata-kata bro nie?

Jika setuju buat tangan macam bro…!!!

Eh, komen la blog bro dah klik button like

Jika tidak setuju, just tinggalkan komen + klik iklan dekat blog bro [dari korang datang baca then blah dari blog bro nie kan]

Pe-pe pun bro sedih gak tengok rerakan blogger yang lebih matang berpendidikan tinggi tetapi dok hentam budak yang hingusan + spender pun mak pak belikan.

Kecelaruan identiti dan juga tahap pemikiran yang kurang matang memang boleh di ukur melalui umur beliau yang baru 14 tahun.

Sedangkan korang,

Umur dah cukup syarat sah kahwin, berlajar tertinggi, boleh dianggap dewasa meletakkan emosi dan tindakan di luar kawalan terhadap budak yang baru nak kenal dunia.

Jangan la sampai orang anggap blogger ini tidak profesional ataupun berfikiran kurang matang.

Bro tujukan kepada semua, bukan pada mana-mana pihak.

Bayangkan jika si Adinda Even bunuh diri

Mungkin korang yang terlibat dalam menghentam beliau akan dikenakan tindakan undang-undang under kesalahan cyber bully.

Mungkin anda akan dipenjarakan jika disabibkan kesalahkan memulakan atau mencetuskan fenomena psycology kepada mangsa.

Sebab tue bro ada pesan kepada beberapa blogger yang rapat supaya berhati-hati.

Sekarang nie, dah ramai yang mempergunakan blogger untuk menjana pendapatan, bukan takat dari iklan. Dari saman pun boleh.

If korang blogger yang takde nama tak kisah la. Bagi yang bernama nie, jangan meletakkan diri di tempat yang boleh menjatuhkan korang.

Kes Artis Maki Blogger

No komen dekat sini. Bagi bro, sedaya upaya tidak mahu memburukan mana-mana pihak.

Masing-masing profesional, so kena guna cara profesional dari menunjukan diri anda hanyalah artis atau blogger cap ayam.

Luar je ayam, dalam hanya tin kosong.

Bicara Bro : Hari ini bro akan bergerak dari Perak untuk hadiri majlis perkahwinan Nazuwan Ahmad @ Beautiful Nara [top blogger malaysia], atas undangan dari beliau sejak bulan 3 hari tue.

Kemudian,

Bro akan berjumpa dengan klient bro iaitu manager salah satu syarikat pengasas social network untuk membincangkan sesuatu dengan mereka. Hope dari sini bro mampu menolong blogger-blogger lain menjana pendapatan.

An other advertorial coming 🙂

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

49 thoughts on “Adinda Evens Top Blogger 2011, Kalah Hanis Zalikha

    1. Sape x tertekan sampai media pun nk amik tahu gak kan…

      Pasal artis tue, bro dh tahu siapa blogger yg die maksudkan

  1. Seriously aku setuju dengan ko. Ya, memang diakui budak tu salah sebab buka pekung di dada, membuka aib sendiri. Tapi budak tu pun muda lagi, belum matang lagi, yang ramai-ramai ada akal matang kononnya dok pi gomol hentam dia ramai-ramai nak buat apa?! Pastu jaja cerita sensasi ke hulu hilir macam moral police, tak membantu langsung. Aku teringat kes minah yang kena hentam ramai-ramai sebab isu biskut Famous Amos kat Facebook dulu, memang le minah tu agak celupar, tapi yang dok pi hentam dia ramai-ramai kat hate page tu pun sama gak akal pendek.

    1. Thank Gen coz setuju 🙂

      Just luahkan pandangan dan teguran je nie…

      he..23x itu la manusia.. berlagak matang, tapi terangkan tunjukan kependekan akal.

      sian sungguh.. if budak x cukup umur teraibkan diri sendiri.. kita pulak menambahkan keaibkannya, maka kita lagi aib dan langsung terang2 tunjuk ketidak maruahan diri si pehentam

    2. ha, budak² kadng main cakap je..
      baru nak UP kan, tapi perkara dah jadi so ada pro & cons dia…

      KA just nak pesan la utk semua & KA jgk,..

      “kita fikir dulu baru cakap, bukan cakap dulu baru fikir…”

    1. Apa yang boleh kita buat..?? Kita bimbing sekadar yang termampu, bukannya mampu memblame sahaja..

  2. istilah budak hingusan tu mmg tepat. tp adindaevans ni salah satu ciri budak yg dipergunakan FB dan internet. sbb dia pakai seksi2 tarik perhatian dlm internet. pastu isu dara lg. kdg2 rs mcm kesian kt golongan cmni. minta maaf cakap la, kebanyakan yg jd mangsa cmni selalu perempuan especially gejala camwhore ni tak kira seksi atau bertudung.

    1. he..23x istilah terbaik kan

      biasa la berbenda panas.. cam nie.. cuba kalau awek tue buruk dan xde story yang best pasal die…

      sure xde pe2 yang terjadi

  3. betul cakap bro tu. Siapa kita nak hukum orang yang dah buat salah, kita pun tak sempurna. Dari kita duk kutuk dan tambah dosa..lebih baik kita doakan agar org yang buat silap tu sedar kesalahannya.

    Mana tahu kan hari ni kita duk kutuk orang dan menambahkan aib org..sok lusa kita jadi lebih teruk dari orang tu.

    1. itu yang terbaik, bro pun kenkadang takut gak terbuat silap

      biasa la.. kenkadang dah terkena batang hidung sendiri baru tahu

  4. betul uh bro , aku pun sokong..ak ksian tgk budak uh..umur 14tahun serata dunia kenal dia..

    dia tak tahu makna kehidupan lagi, aku buka2 dashboard sumo bnyk cte sal bdak uh..adoi sedih aku tgk..

    kesian , ramai orang baca, anak melayu sudah begini begitu..makin buruk!

  5. betul uh bro , aku pun sokong..ak ksian tgk budak uh..umur 14tahun serata dunia kenal dia..

    dia tak tahu makna kehidupan lagi, aku buka2 dashboard sumo bnyk cte sal bdak uh..adoi sedih aku tgk..

    kesian , ramai orang baca, anak melayu sudah begini begitu..makin buruk!

  6. hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    1. Now blogger dah sebaris dengan artis2…

      yang membezakannya adalah tahap kematangan atau kehingusannya

    1. Susah nak cari blogger yg berhemah dan mampu jadi profesional

      Pepe pun elok jangan keruhkan keadaan, xpasal2 masuk paper sudah..

      Yang paper pun makin tambahkan kekeruhan lagi

  7. setuju! yg bab adinda evans tu saya sgt setuju. saya de buat entry fasal ni tp malangnya orang kita semua suka memilih utk menghentam dari membimbing, haih.. shes just a kid. bayangkan umur semuda itu teruk dihina dan dicaci oleh semua org sekelilingnya! masyaallah.. beginilah pemikiran masyarakat kita yg cuma peduli kepentingan diri dr berfikir dr perspektif org yg kita korban kan itu..

    1. Biasa la tue, cuba terkena dekat hidung sendiri..

      Bro baru2 nie tgk astro awani – tanah kubur, episod minggu lepas mmg menarik..

      Orang selalu memburukan die n mencaci + bersangka buruk.. time nk kebumikan pun org tetap nak aibkan die..

      Sekali bukak kain kapan nk tengok muka, bercahaya dan terkedu orang keliling

  8. at 1st sight xtau ni jd cite hot and blog ecah jd 1st search dlm google search engine..mcm2 dorg komen..ecah hanye bace tanpa komen apa-apa..ade yang menghina, ade yg backup..masing2 ade pndpt sndiri..mungkin ni pengajaran buat adinda evans spy after this dia lebih berhati-hati..betul, kite yg dewasa ni haruslah berfikir dgn lebih matang..x pasal2 wujud kes lain..

    1. wah dasyat…

      bro malas nak buat… biar bro kumpulakn cerita n direct bg teguran pada semua blogger…

      ramai yang suka cari pasal dengan diri sendiri mahupun orang lain tanpa memikirkan kesan buruknya pada diri sendiri atau orang lain

  9. Mula2 baca pasal dia, rasa nak sekeh je…
    Tapi bila baca orang yang hentam dia melampau2, jadi kesian plak. Biasalah… sbg kakak kita rasa malu adik kita buat perangai mcm tu, rasa nak cubit2, nak jentik2 je…. tp bila dia ada depan mata takde la nak buat betul2 pun…

    Vic percaya adinda evan mengalami tekanan yang hebat ketika ini, dan mungkin paling teruk dalam hidup seseorang yang berusia 14 tahun seperti dia… terlalu berat. Moga dia tabah menghadapinya dan belajar sesuatu dari kesilapan ini.

  10. nk hentam orang pun berpada-pada la…jgn sampai senjatuhkan maruah dan mengaibkan org lain…mcm kes adinda ni, lebih baik tegur secara berhemah dr attack bdk tu mcm tu…dia pon muda lg…phyco la bdk tu kalo semua org salahkan dia sorang je….

  11. percaya tak kalau saya kata sy tak tau pun ape halnya ngan kes adinda evans ni.. malas nak ambik tau pun iya jugak..lantak la.. bt apa nak cerita psl org..diri sndri pun belum tentu bagus lagi.

    1. Bro pun xtau sangat tp tau ka sikit2

      Sebab tue bro pernah tekankan dekat entry terdahulu, apa yang kita tulis dan kongsikan di blog perlu berhati2.. takut termakan diri sendiri dimasa kelak

    2. ya btul..

      kdgn2 kita ni perlu utk cermin diri sendiri sebelum pung pang pung pang nak mengata orang..jgn smpai org kata, tepi kain orang sibuk nak jaga. kain sendiri koyak rabak tak pulak nak kisah..

Leave a Reply

Top