Rasanya tahun nie top blogger yang paling dicari di ruangan carian Google/Yahoo adalah Adinda Evan, say good bye sama Hanis Zalikha.

Boleh terima tak kata-kata bro nie?

Jika setuju buat tangan macam bro…!!!

Eh, komen la blog bro dah klik button like

Jika tidak setuju, just tinggalkan komen + klik iklan dekat blog bro [dari korang datang baca then blah dari blog bro nie kan]

Pe-pe pun bro sedih gak tengok rerakan blogger yang lebih matang berpendidikan tinggi tetapi dok hentam budak yang hingusan + spender pun mak pak belikan.

Kecelaruan identiti dan juga tahap pemikiran yang kurang matang memang boleh di ukur melalui umur beliau yang baru 14 tahun.

Sedangkan korang,

Umur dah cukup syarat sah kahwin, berlajar tertinggi, boleh dianggap dewasa meletakkan emosi dan tindakan di luar kawalan terhadap budak yang baru nak kenal dunia.

Jangan la sampai orang anggap blogger ini tidak profesional ataupun berfikiran kurang matang.

Bro tujukan kepada semua, bukan pada mana-mana pihak.

Bayangkan jika si Adinda Even bunuh diri

Mungkin korang yang terlibat dalam menghentam beliau akan dikenakan tindakan undang-undang under kesalahan cyber bully.

Mungkin anda akan dipenjarakan jika disabibkan kesalahkan memulakan atau mencetuskan fenomena psycology kepada mangsa.

Sebab tue bro ada pesan kepada beberapa blogger yang rapat supaya berhati-hati.

Sekarang nie, dah ramai yang mempergunakan blogger untuk menjana pendapatan, bukan takat dari iklan. Dari saman pun boleh.

If korang blogger yang takde nama tak kisah la. Bagi yang bernama nie, jangan meletakkan diri di tempat yang boleh menjatuhkan korang.

Kes Artis Maki Blogger

No komen dekat sini. Bagi bro, sedaya upaya tidak mahu memburukan mana-mana pihak.

Masing-masing profesional, so kena guna cara profesional dari menunjukan diri anda hanyalah artis atau blogger cap ayam.

Luar je ayam, dalam hanya tin kosong.

Bicara Bro : Hari ini bro akan bergerak dari Perak untuk hadiri majlis perkahwinan Nazuwan Ahmad @ Beautiful Nara [top blogger malaysia], atas undangan dari beliau sejak bulan 3 hari tue.

Kemudian,

Bro akan berjumpa dengan klient bro iaitu manager salah satu syarikat pengasas social network untuk membincangkan sesuatu dengan mereka. Hope dari sini bro mampu menolong blogger-blogger lain menjana pendapatan.

An other advertorial coming :)