You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Adab Di Hospital : Jangan Buat Bising

17,641,504 total views, 2,637 views today

Adab Di Hospital : Jangan Buat Bising

Ditujukan kepada salah seorang pelawat yang bro temui semasa berada di hospital tengahari tadi.

Bro buat status begini di facebook:-

“Udah-udah la tue pakcik, tak faham ke pesakit dekat wad ini tak boleh diganggu.

So pelahan la suara tue, pesakit nak berehat

Ke pakcik tak faham, ke nak tunggu turn pakcik, baru pakcik leh faham”

P/s – Selamat pakcik ini xadd bro difacebook he…23x

Xsalah nak ramah dengan orang, tetapi tengok pada tempat dan keadaan.

Bicara Bro : Ayah bro dalam keadaan stabil, esok lusa bro nak buat pemeriksaan menyeluruh.

Ingatkan malam tadi bro je yang perlu pergi hospital. Sekali dengan ayah bro pun kena tahan dekat wad.

Penyakit kami berbeza. Tapi bro berisiko tinggi nak kena cam apa yang ayah bro kena.

Cuma ada juga insan yang xfaham-faham keadaan bro macam mane

Update via HTC Desire S

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

21 thoughts on “Adab Di Hospital : Jangan Buat Bising

    1. Kalau sembang dengan orang xpe gak..

      Nie sembang dengan kita.. dihalau karNg, terasa pula 🙂

    1. Thank, wah huhu

      Dah tersipul malu dah bro nie… Adeh..!! Berminat ke..?? Leh isi borang nie

  1. pernah juga berdepan situasi yang hampir sama..ada seorang pakcik tu duk bersembang kuat sangat dengan ayah saya. Time tu ayah n pakcik tu pun pasakit kat wad. Orang sekeliling dah mula jeling-jeling kat pakcik tu sbb memang suara dia macam loudspeaker. Sebelum orang lain marah pakcik tu, saya terus je ckp kat pakcik tu : “pakcik, saya rasa lebih baik pakcik rehat, kalau pakcik asyik cakap je nanti makin sakit, lambat pula nak keluar hospital ni. Pakcik tu senyum dah terus gi baring kat katil dia..hehe

    Saya doakan semoga bro and ayah cepat sembuh. Jaga diri yer.

  2. Siapa la yg suka sangat sembang kuat2 tue… Nak je tarik telinga… Semoga ayah bro cepat sihat… ++Bro mintak la ayah bro doakan bro sbb doa org sakit nie mudah dimakbulkan 😀

    Nsb bek Enchik Nine x jaga ayah bro, klu x pakcik tu dah tentu kene tarik telinga… Male nurse garang tau… (Siapa la malenurse tu kot…)

    1. mu nurse ke…??

      he..23x kalau la kan.. ikut hati bro nk gak piat telingga pakcik tue…

  3. smoga bro dan ayah kembali sihat seperti sediakala..

    dah maklum sngt ngan perangai sesetengah pelawat or even pesakit tu sndri. but mostly pelawat la kan. kalau bercakap tu macam nak kasi satu ward dengar crita dia..haddehh..

    1. yup tau xpe… xkisah nak cakap kuat2.. tpi tengok gak ward ape…

      bukan main taram je..

      ini wad jantung untuk rawatan rapi.. untuk yg kritikal sahaja

    2. itu masalahnya bila takda kesedaran sivik..dah biasa bebas laku je tak kira kat mana, so terbawak2 la kat tmpt yg tak spttnya kan. ke sense of alert dia tu dah kurang agaknya.

  4. susah nak tegur kalau ada org buat bising kat hospital ni nanti kita plak yg kena balik wuwu moga ayah bro dan bro kembali sihat seperti sedia kala moga2 amin

Leave a Reply

Top