You are here
Home > Bersama BroFramestone > Terima Kasih Kerana Sudi Menghabiskan Bandwidth Blog Bro

17,426,140 total views, 7,961 views today

Terima Kasih Kerana Sudi Menghabiskan Bandwidth Blog Bro

Terima kasih kepada semua yang sudi datang ke blog bro dan memberi sokongan kepada bro selama ini.

Sehinggakan semalam,

1st time dalam sejarah Bandwidth blog bro habis awal sebelum masanya.Selalunya lagi beberapa jam sebelum bandwidth diresetkan di awal bulan.

Maybe bulan nie banyak entry bro mendapat sambutan.

Sehinggakan ada view antara 500 – 2+++ view untuk satu entry.

Pe2 pun terima kasih la pada u’ll.. Tanpa korang sapa la bro, dan tanpa bro, sure korang xmasuk blog merapu macam nie.

Bicara Bro : Kepada yang pakar bandwidth, rasanya xperlu nak sekolahkan bro.

Kepada mana-mana blogger yang berhosting sendiri.. Pastikan bandwidth anda mampu menampung, xsalah kuarkan lebih duit jika nak kan trafik tinggi dan bandwidth besar. 50Gb pun xcukup if xpandai nak gunakan.

Iklan : Nak Macbook Pro, iPad atau iPod Nano? [Klik jika nak]

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

37 thoughts on “Terima Kasih Kerana Sudi Menghabiskan Bandwidth Blog Bro

    1. Ops kes curi bandwidth tue senyap2 sikit.. he…23x

      Yup kuarkan aje duit xrugi ape2 pun kan

    1. He..23x silakan.. lagi best sambil2 flood tue layan seklik dua iklan, leh gak tampung kos hosting tiap2 tahun

    1. Bro jenis control bandwidth.. so semua image ke ape.. mmg host tempat lain..

      Selalu bajet je hujung tingal dlm 97-98% je… Pagi td tnye hosting provider.. dorang cakap bro dh guna 102%

    1. Blog bro biasa2 je.. xde mantap mane pun..

      Hope lepas.nje trafik lagi banyak la masuk huhu

    1. Blog bro mane ade entry best2

      Sebelum nie trafik lebih kurang sama gak.. maybe ade terlebih 2-3 entry bulan nie yang jadi lagu tue

  1. ini menunjukkan blog bro semakin berpengaruh dlam dunia blogging nih…tahniah bro…
    betul tu…berbaloi kuar duit utk bandwidth tu…nnt earning ads tu backup balik….siap kasi untung bersih lagi tu,,,

    1. Bro bulan nie masyuk gak dari innity.. lagi masyuk kalau ada yang sudi klik..

      Eh bro mana ada pengaruh.. besa2 je

    1. eh mana ade hebat.. biasa2 je..

      before nie leh control lagi.. cuma bulan nie, tersalah kiraan…

      down gak la hampir sehari blog bro 🙁

      So dengan ini, total semua hosting + domain yang perlu bro renew setiap tahun berjumlah riban2 he..23x

      Hope banyak pulangannya selepas ini

    1. Mane ade glamor pun..

      Sebelum nie hujung2 nyawa tang tepat2 hujung bulan.. now awal sikit nyawa dh hujung2

    1. Kalau pakai blogspot jangan sembang pasal bandwidth..

      Xde orang nk editkan.. kalau ade.. sure cepat upload punye

    1. Selamat kamu sewa hosting bro.. so bandwidth dia agak besar, jangan salah guna pula ek

    1. xkisah keluar masuk, if masuk xkuar2 pun boleh huhuu

      nie dah update bandwidth.. so maybe dalam 2-3 bulan nie xde prob kot.. kecuali if trafik blog bertambah 3x ganda he..23x

  2. huhu dah tau dah camne rupanya kalau blog WP habis bandwitch sbb try bukak aritu tak dapat, ingatkan silap url. pasal host image plak, kalau besar2 makan bandwitch dan nak host tmpt lain risau nanti katak berkeliaran dalam blog. huhu pening, hope janganlah habis bandwitch.

    1. Nanti bro bg tip cam mane nk jimat bandwidth.. bro dh berjaya gunakan.. kalau bro x ikut cara tue, sure bandwodth bro beberapa hari dh habis..

      If upload dekat imageshark mmg la kuar katak.. try upload dekat facebook n picasa (google punye), bro upload dekat sane je

Leave a Reply

Top