You are here
Home > Bersama BroFramestone > Tengah Nazak : Ada Sesiapa Yang Sudi Belanja Bro Tak

17,654,675 total views, 1,755 views today

Tengah Nazak : Ada Sesiapa Yang Sudi Belanja Bro Tak

Bro tengah nazak nie,

Bukan nazak putus nyawa.

Tetapi memang rasa cam nak putusa nyawa nie. Gaji dah delay 2 minggu. Apa kes?

Tadi bari je bro bertanya dengan bekas rakan seoffice [ops bekas rakan..?? apa kes ek..??] gajai dia pun xmasuk lagi.

Bila di tanyakan pada bahagian Bendahari,

Dorang bagi alasan ada masalah dengan bank.

Mentang-mentang la kami ini hanya pekerja sokongan + kontrak dan bukannya bergaji tetap seperti korang. Mungkin alasan tue tidak boleh diterima.

Perkhidmatan yang berkualiti tidak mengambil masa yang terlalu panjang. Bank problem..?? Apa kes bank yang problem.

Ke korang yang problem tak de duit dalam bank. Be honest la beb. Kalau BPR masuk, rasa-rasanya banyak nama kena petik nie.

Ok,

Tak nak sebut pasal tue & dimana. Cukup la nak bagitau. Bil semua (bil hp + bil stremyx + bil air + bil elektrik + repair kereta) bro dah selamat selesaikan. Guna duit dari blog je.

Tapi duit makan xde nie.

Apa ke halnye kan. Ingatkan hari ini dah dapat gaji. Tapi hampeh. Rasanya perkhidmatan swasta pun lagi bagus dari ini.

Bicara Bro : Gaji delay berhari-hari masih boleh diterima. If delay berminggu-minggu, anak bini nak sumbat dengan apa kan.

Iklan : Jom Join Perhimpunan Peminat Angry Bird Terbesar Di Malaysia [Klik le kalau nak tahu]

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

31 thoughts on “Tengah Nazak : Ada Sesiapa Yang Sudi Belanja Bro Tak

  1. batul tu.kalau dh delay cm tu cane.takkan anak bini nk makan pasir.dorg ni tak pk sal tu.tau ckp je.

    byk gak duet blog bro sampai leh byr sume bil eh.

    1. Tau xpe.. parah dh nie..

      Xde la banyak mane… Hasil terkumpul je semua itu.. nk lagi best kalau ada yg sudi klkk iklan prudential kat blog bro nie

    1. Gomen punye tempat.. malas nk report2 huhu

      Kalau report pun xde advantage pada bro pun

    1. erppp..jauhnya
      ingatkan di KLCC nih
      dekat boleh la pekena
      kepala ikan Pelita
      jalan Ampang..he he

  2. yaaaa…..welkam to da klab bro….gaji teman pon rope tu jg….delay ikut sukati….saje suke naik baran org kaaannn~?

    1. Tau xpe.. nie selamat ada back up.. kalau tidak parah gak.. tp nk cover balik pun parah gak nie..

      Dah delay berapa lama ek.

    1. Megie pun mahal sudah..

      Nie layan nasi putih buh kicap + ikan masin bg penambah perisa.. pekasam pun ok je

    1. Xpe.. bro ok je… Nak siapkan blog kamu by malam nie.. lepas tue boleh fokus pada benda lain

  3. Tak sangka yang civilian pon jadik cam tu yer ,ad gak y swasta ne delay tapi tak la sampai berminggu2 .Naseb ad side income dari tenet tu

  4. hohoho..sbr aje la bro..mmg skit hati bila gaji delay. penah merasa la dulu..smpai boikot2 jugak tak bt keje..ahahaha..skang ni kalo tmpt skang bt hal camtu mmg naya la diorng..

    meh mai cni sy banje..heheheh

    1. Bro dh xkerje kat situ dh.. yg kerje kat situ pun parah xdpt lagi.. yang berjawatan tetap kerajaan.

      Duit nk ke sana pun xmampu huhu ohhh rerame sudi teebang jemput x

    1. Kamu yang bawa ku terbang, kamu la juga yang membawa ku belanje makan he…23x

      Tadi tanye yang lain.. dorang pun belum dapat gaji lagi

  5. masalah tu…kalau 2-3 hari…boleh dimaafkan…mau sakit jiwa juga memikiorkan benda ni..

    nasib baik juga bro ada blog terchenta ni ek…bolehlah bergantung harap…

    pssst…aku pernah juga rase camni..byk kali juga..mmg agak rasa tertekan…

    1. Semalam pergi ke jabatan bendahari.. n berjumpa dengan beberapa orang..

      Rupanya ada cerita disebalik cerita..

      Maybe bulan depan baru dapat gaji

Leave a Reply

Top