You are here
Home > Status Malam Jumaat > [Status Malam Jumaat] Tunjuk Ajar Ku Sifu – Salih Yaakob

17,424,922 total views, 6,743 views today

[Status Malam Jumaat] Tunjuk Ajar Ku Sifu – Salih Yaakob

Tunjuk ajarku sifu,

Mungkin itu yang terungkap dari mulut beberapa orang lelaki yang bergelar suami orang, bukan suami yang berperangai binatang.

Kalau dah berperangai binatang,

Mana ada mereka nak bersifu ke berguru. Semua dorang baham je. Tak kira halal haram.

Dan

Harian Metro hari ini lebih laku dari biasa, setiap lelaki tidak malu atau segan membelinya [walaupun kenyataan, sebelum ini tidak pernah sesekali membeli mahupun baca secara online]

Di usung ke hulu ke hilir,

Menjadi buah mulut ataupun topik permulaan untuk dibahaskan dan di iyekan oleh lelaki yang berkemampuan [tetapi tidak mampu berhadapan dengan isteri sendiri he..23x]

Bicara Bro : Madu bagi kau, hempedu bagi mereka. So fikir-fikirlah, Jika mampu dan tidak terpesong akidah mahupun nawaitu kepadaNya, teruskan saja dengan niat murni mu.

Ada masa ikuti gaya hidup seorang ibu tunggal – DJ Lin

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

36 thoughts on “[Status Malam Jumaat] Tunjuk Ajar Ku Sifu – Salih Yaakob

    1. tetapi ramai yang niatnya tidak baik.. bila niat baik pula.. si isteri pulak buruk sangka

    1. tau xpe.. tp orang sekrang lebih suka usung2 je dari ade pe2 ikatan…

      yang ade ikatan pulak dok jalan jauh2.. xde pulak nk pegang tangan ke or jalan seiringan

    1. yup betul tue…

      xperlu la benda nie di utarakan… jika niat betul elok xpayah gosipkan atau di ketengahkan sehingga menjadi buah mulut org ataupun menjadi fitnah

      maka benda yang baik pun mampu memberi kesan yang tidak baik pada nama agama mahupun masyarakat itu sendiri

    1. Bergantung gak sebenarnye….

      Kadangkala ada sebab gak kita digalakan kahwin lebih dari satu…

      Bukan sebab nak seronok, tetapi ianya adalah tggjawab

    1. best jika betul caranya

      dekat akhirat kelak satu persatu mengenai tggjawab pada setiap isterinya akan dipersoalkan

    1. ramai yang kata sanggup tetapi tidak..

      dan ramai gak isteri2 yang makin menambahkan tggjawab bagi membebankan suami mereka

  1. kadangkala lihat poligami dari sudut nafsu mmg seronok.tp tanggungjwb nk kesana perlu diambil kira juga.. pandang muka anak2,bayangkan mcm mn tseksa bila kekurangan kasih syg seorang ayah.bila lihat ayah dia bersama dgn keluarga yang 1 lagi.. antara kemahuan diri sdiri vs kasih syg anak2..

  2. ada impian ke nak tambah cawangan?? hehehehe

    Poligami tu trpulang pd individu. Asalkan tahu tanggungjawab dan boleh berlaku adil dr segala segi, takda msllh..n isteri2 boleh terima hakikat..
    sbb perempuan sangat kedekut bila part share kasih syg..:)

  3. I hate guys who bragging about having more than 1 wife.. takut halal haram! is life all about sex?! and what’s ur wife for.. does Islam teach us to control our nafsu..?

Leave a Reply

Top