You are here
Home > Maxis 10 Reviewers Programme > Ramai Yang Bertanya : Harga HTC Desire S Yang Bro Miliki

17,446,648 total views, 5,859 views today

Ramai Yang Bertanya : Harga HTC Desire S Yang Bro Miliki

Ramai yang bertanya kepada bro mengenai harga HTC Desire S yang bro dapat dari #maxis10 Reviewers Programme.

Bro dengan spontan mengatakan dalam RM1,799

“Wow mahalnya…!!!”

Itu respon dari mereka.

Bagi bro pula : Harganya antara yang termurah di kalangan android yang berada di pasaran dan berbaloi untuk dimiliki dengan applikasi dan juga kegunaannya. [Kecuali bagi mereka yang pakai handphone canggih2 sekadar untuk ditayang mahupun sekadar untuk bersms or bercalling2]

Di sini bro nak compare price antara HTC android [info dari laman web maxis]

HTC Desire SHTC DesireHTC Desire Z
RRP1,7991,9992,299
24 Months Contract1,2991,0991,449
18 Months Contract1,3991,1591,599
12 Months Contract1,4991,2591,649

Handphone ini amat sesuai jika anda menggunakan line dan melanggan data plan [terdapat rebate rm10 untuk setiap data plan yang anda langgan]

Bicara Bro : Bro ada tunjuk HTC Desire S pada Ben Ashaari. Dan esoknya beliau terus angkat HTC Desire HD.

Iklan : Rexona Men Adventure Challenge.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

42 thoughts on “Ramai Yang Bertanya : Harga HTC Desire S Yang Bro Miliki

    1. duit boleh dikumpul…

      Time berlajar nie pepandai la jana duit.. insya’lah mampu..

      sikit2 lama2 dapat HTC he..23x

  1. saya rasa nak beli desire s ni tapi masalah sekarang tak pasti ada masalah tak dengan mereka yang dah review htc ni. mcam yang dibincangkan ditwitter semalam

    1. HTC Desire S warranty 2 tahun…

      HTC bro ada prob.. dah hantar.. tgu replacemnet je nie 🙂

    2. bagi bro berbaloi amik contract 1 tahun je.. 2 tahun warranty pada hp…

      coz dalam tempoh beberapa bulan lagi akan kuar yang baru…

    3. tapi kan saya jenis jarang tukar henfon. ni nak beli sebab henfonnya hilang tiba2. lepas eksiden hehehe.

      so better setahun ek?
      rasanya ok juga kontrak setahun sebab mana tahu lagi setahun keluar pakej data baru lagi murah kan? boleh buat deal baru. ke dia auto turun?

      kalau strymx tak.

    4. lepas setahun.. dah xterikat dah dengan maxis.. so dlam tempoh masa tue leh ubah pakej plan ke ape ke…

      or nk terminate line ke kan

    1. Kumpul je..

      Bro hp first je bro mintak parent belikan.. lepas tue bro pakai duit bro sendiri sampai la nie

    1. Sebab aku pakai iPhone4 sekarang. banyak function yg limited. Dan banyak function yang kena beli. Kalau kita jumpa nanti aku tunjukkan limitation iPhone4 compare to HTC.

    2. he..23x jail break sudah he…23x

      HTC pun xbanyak yang free pun.. tp xtau la akan datang cam mne kan

    3. Tak berani lah, nanti breach of contract dengan Maxis, ada setahun lebih lagi ni. Kontrak 2 tahun. habis kontrak nanti bolehlah.

    1. Memang cakap dapat free pun.. tapi dorang nak tahu harga sebenar hp nie… 🙂

    1. Kemarin si Ben Ashaari g Alamanda cari HTC Desire S… tapi xjumpa.. terus dia angkat HTC Desire HD

      Mana2 pun boleh.. bro tengah nk tengok bil bro bulan nie.. berapa banyak data yangbro dah gunakan…

      if terlebih.. bro kena upgrade data plan bro je la

  2. masih lagi rasanya bukan keperluan..amat menginginkan Galaxy Tab..sape la leh kasi free dengan murah hatinya..kot dapat macam ko kan ke best..kekekeke

    1. Hari tue dorang open untuk HTC Flyer… now dorang buka pendaftaran untuk Motorola Xoom pula 🙂

    2. boleh apply ke?ape kriterianya eh?ramai follower kot..:D

      erm..meh exchange link..lama dah aku nak exchange..lupa plak aku..:D

    3. boleh je apply.. masuk je laman facebook.. cari “maxis10” die app tau… just allow je..

      kemudian klik untuk mendftar sebagai reviewer…

      kalau bleh die nk blog yang unik n ade identity.. [bukan copy paste], ada follower, twitter n facebook yang aktif…

      nak exchange link…?? boleh aje.. tp aku pakai manually… kat atas sekali ada menu Guest Book

    4. adeh..content dalam Guestbook tu diblock la plak oleh IT department office aku ni ha..hehe..

      apa pun ko punya link dah masuk dalam blogroll reezluv.com

      tengkiu

    5. bukan ke tue bahagaian ko ke.. he…23x aku pun xleh nk view beb he…23x

      ko ajar aku cam mne nk buat blogroll yang menarik ek

    6. lor..blogroll menarik?adeh..tahla..kalau masuk ke page lain tu bleh ar..setakat ni blogroll aku tak ramai sangat la, sebab ramai aku dah remove, haha..tunggu ramai la, aku kasi buat kt page lain..

      buat masa ni best la depa sedut linkjuice aku tuh..kekeke..

  3. saya pkai sony ericsson xperia x8…tp android 2.1 la…itu pun dah ok…mmg puas la pkai android nih…saya punya x cecah 1k pun…hehehe…

    1. Bro amik yang 500Mb… tgl bil bulan nie cam mne.. if penggunaan agak tinggi.. bro akan upkan lagi data plan bro

    1. Mu ada kumpul duit ke x nie ek…

      adik bro yang kecik sekali pada umur 18 tahun dah leh beli hp canggih2.. based dari duit yg die kumpul dari berniaga kat u die

    2. ade la skit2 tp kumpul duit pon tok cuti sem…tok mase2 kesempitan duit…so xde la nak berharap kt mak ayah sgt…hp yg bru beli nih pon 1/2 dr duit bisness printer time kt u…kasut reebok ni 100% duit printer nih…nak simpan tok long term mmg xde laa..just tok guna enjoy tok diri sendiri jer….

Leave a Reply

Top