You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Problem Perempuan Kebanyakan Berpunca Dari Lelaki

17,420,208 total views, 2,029 views today

Problem Perempuan Kebanyakan Berpunca Dari Lelaki

Tahukah anda,

Kebanyakan permaslaahan yang terjadi pada perempuan semuanya berpunca dari lelaki.

Tak percaya?

Mungkin kerana korang ini lelaki, sebab tue korang rasa korang bukannya penciptaan masalah kepada perempuan.

Bro pun lelaki,

Tetapi bro sokong statement ini.

Bukan niat nak memperkecilkan kaum lelaki,

Cuma nak buka mata lelaki supaya melihat bertapa pentingnya lelaki pada seorang perempuan.

Sekali terlayan pula adik kesayangan bro yang sorang nie, Yana Nanako di facebook beliau

MENstruation, MENopause, MENtal breakdowns,

See? Most of women’s problems begins with men.

Bicara Bro : Yana nie amat sensitif dan manja orangnye. Hope tiada yang nak sakiti hati dia dan buat dia menangis.

Kalau ada yang buat dia menangis, pujuk la ek. Hati perempuan nie senang je di pujuk [ops terbocor ilmu he..23x]

Iklan : Moh kita membantu Alex Au-Yong berlari sejauh 100KM.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

37 thoughts on “Problem Perempuan Kebanyakan Berpunca Dari Lelaki

    1. X Salah MENyokong… Bace word tue bebetul..?? If betul2 faham leh jd 100% gak nanti

    1. Banyak sangat tue.. if dibahagika 100% sorang.. dh cukup 4 orang dh tue.. cukup syarat

  1. Sebelum memulakan hujah terlebih dahulu saya ingin memanjatkan kesyukuran ke hadrat Ilahi kerana masih memebri ruang di benak fikiran saya untuk berinspirasi di sini..

    Dari “statement” ini saya yakin bahawa bro menyelitkan suatu perumpamaan yang begitu mendalam dengan luahan yang tersirat.

    Sensitiviti – Majoriti wanita @ perempuan sememangnya memerlukan kasih sayang yang melebihi kadar sepatutnya dari seorang lelaki. Perihal ini dapat ditentukan dengan kepuraan ungkapan pujian. Renung2kan..

    Menyiratkan lagi maksud tersirat bro.. hahha..

    1. Bila terluka, perlu la lelaki mengubatinya… Jangan cari lelaki yang dok nak melukai je

    1. Amboi.. adek bro nie.. dtg2 je terus serang emo2.. erm dh xnk jadi adik bro ke..??

      Kena invite semula nie

    1. Hati perempuan yang dulu adalah lelaki xperlu dijaga.. asal tgk dorang je rasa nyilu celah kagkang..

      Cam mane la dorang sanggup buang benda tue ek

    1. He..23x bersyarah la… Bro xheran pun.. cukup la bagi mereka yang boleh faham makna tersirat yang bro nak kongsikan ini

  2. Menstruation? Menopause? Mental breakdown?
    Mungkin suku kata “men” di situ menunjukkan ia bukan saja masalah perempuan, tapi orang laki pun boleh kena jugak. πŸ˜€

    1. Menopause lelaki pun kena gak ek..

      Yup lelaki pun terkena juga.. sebab tue kita kena berhati2 dgn lelaki juga.. xsemua straight he…23x

    1. If xde laki, perempuan xkn jadi cam2.. tp lepas tue byk ygburuk terjadi if xde lelaki..

      Emosi perempuan terus xstabil

  3. ehem eham…dalamnye maksud…

    urm sian pompuan kan…sbb lelaki dia kne tanggung semua hehe!

    ops bukan nk sokong 100% statement Bro…sumtimes, masalah pompuan tu bkn dtg dr lelaki je…kdg2 pompuan tu sendiri cari masalah sendiri….kan?

    1. Memang mendalam pun…

      Sampai bebila pun perempuan tetap akan menanggungnya.. bukan senang nak jadi perempuan nie..

      Mereka lebih mudah masuk syurga dan mereka juga lebih mudah masuk neraka..

      Apa2 pun jangan gatai cari penyakit

    1. Mu jangan sampai rambut curly [dah insuran ke belum nie] jadi cam rambut yang hakim pakai kat markamah tue he…23x

      If bro buat kem blogger untuk mu n memember mu nk x..?? Lokasi perak + dekat rumah bro.. tidur sini.. if nk roger laa.. tp bulan 7 punye

Leave a Reply

Top