You are here
Home > Bersama BroFramestone > Post Moterm Progress Blog BroFramestone Sepanjang Bulan April 2011

17,413,342 total views, 1,737 views today

Post Moterm Progress Blog BroFramestone Sepanjang Bulan April 2011

Good Bye April. Welcome May…

Di sini bro ingin kongsikan progress bulanan perjalanan blog bro yang tiada apa-apa ini.

Kita mulakan dengan info trafik,

Trafik agak terkawal, walaupun hampir-hampir kehabisan bandwidth di hujung bulan.

Dan ada beberapa hari trafik kadangkala naik dan kadangkala turun pada hari-hari tertentu.

Alexa Rank [worldwide] : 153, 399
Alexa Rank [Malaysia] : 667
Page Rank : 3 [xberubah-ubah]

Dari segi jumlah komen yang diterima, agak mengalakan dari pembaca blog bro dan beberapa stalker berjaya mengaku dan menyerah diri kepada bro.

Di sini merupakan senarai pengomen tegar di blog bro sepanjang bulan april :-


Top Komentor :-

  1. Alia Rosli
  2. Nizam
  3. Zhaf
  4. Eyqasara
  5. Suffer8zine
  6. Ekspresiruang
  7. Kaizen
  8. Wazy
  9. MujE
  10. Oranglidi

Sesudi la korang melawat blog dorang. Mana tahu dorang sudi menyemak di blog korang juga.

If korang nak menyemak di blog bro, Bro amat mengalukan. Insya’lah blog bro sentiasa kemas untuk korang melepak πŸ™‚

Info Kerjaya Bersama Bro Framestone

Siapa kata jadi blogger ini tidak untung dan membuang masa. Di sini bro ingin buktikan kepada anda, bahawa blog bro mampu membawa bro lebih jauh. [If rasa nak buat cerita kat blog korang pun boleh :)]

Imbasan April 2011.

1- Bro di invite oleh pihak UTHM untuk bagi talk di sana semperna Minggu Kerja

2- Bro sudah bertukar kepada Innity

3- Bro menang autographed Manchester United Supporter Ball dari #UNICEFMY bersama dengan sorang rakan blogger Wan Zawawi – Wazy

4- Bro terpilih untuk mengreview HTC Desire S dari #Maxis10 Reviewers Programme

5- Bro sudah cash out Churp-churp dan Youthsays. Nuffnang pula, bro terlupa nak cash out bulan lepas.

6- Exabytes sudi mengiklan di blog bro selama 3 bulan pada nilai 3 angka. [dorang ada buat kontest untuk blogger, klik iklan dorang kat sebelah atas blog ini]

Adeh,

Kantoi… semua orang dah nampak dan tahu nama sebenar bro.

Bicara Bro : ini bukan entry nak riak atau apa. Sekadar nak berkongsi dan memberi motivasi kepada anda semua.

Bro sudah berblog sejak tahun 2006, dan ini semua datang dari usaha bro selama ini.

Kita tidak akan maju jika masih berada di tokok lama. Blog bukan kerjaya sebenar bro dan bro susah nak revealkan kerjaya bro sekarang. Kadangkala kita semua nak kan privacy.

Bro harap bro sekuat DJ Lin – Seorang Ibu Tunggal Yang Berkerjaya.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

54 thoughts on “Post Moterm Progress Blog BroFramestone Sepanjang Bulan April 2011

  1. tahniah atas kjayaan bro…macam2 bro dpat ye…rezeki ada dmana-mana…

    bro…nama sbnar bro dah lame terpampang kat atas sblah kanan tu..hehe…lame dah saya prasan…

    1. tapi ramai je yang xperasan nama bro he..23x

      kalau ikutkan bulan nie pun bro ada dapat satu lagi he..23x tgu update untuk bulan mei pulak ek πŸ™‚

  2. yeay, namaku top komen

    hahhahahaha, bangge jap

    ek? same ngan zamir, dah lama pasan nama bro kat atas tue

    hahhahahhaahah, tahniah bro

    alhamdulillah banyak rezeki bro ye?

    1. alhamdulillah.. hope akan datang lagi banyak rezeki bro πŸ™‚ amin huhuhu

      Try la untuk dapat top komentor bulan 5 nie

    1. masih ada masa lagi.. yang penting usaha dan tawakal… lagi satu, kena melangkah.. jangan duduk xwat ape2

    1. Lepas nie kita tukar nama ek huhuhu… tp bulan nie pakai la nama oranglidi dulu huhuhu

    1. berapa dapat ek untuk adverlets dalam sehari ek…

      bro bulan nie nk pakai adverlet…

    2. errr….sy x smpi sehari….tp dgr cter lebat jugak la advert bg…sbb dia berdasarkan pageview bkn klik2 cm nuff@churp2 dll

    3. berapa mu dapat ek.. just nk tahu je.. bro leh je nk jana pageview tue… xde prob dah bg bro.. cuma nak tahu je nilainye

    1. newbies la sangat…

      rahsia yang terbaik untuk berjaya… jangan bataskan hidup dan kemampuan anda…

      insya’lah akan berjaya jika tidak melebihi batasan agama πŸ™‚

    2. maaf bro bukan otai…

      pe2 pun jangan bataskan.. if bataskan.. kita memang xmampu untuk pergi lebih jauh…

  3. Wah banyaknya benda2 best!

    Ngeh3 Zida dah lama biarkan churpchurp menyepi walaupun banyak je campaign datang menyerbu. ntah bila nak cash out.

    1. bro dah lama xdapat schedule tweet, just campaign besa2 je.. bro promote je.. if dapat tue dah kiar rezeki dah

    1. Thank Encik Ketam… mu pun ape kurangnya.. boleh pergi lebih jauh lagi dari bro

    1. respek nape pulak.. bro besa2 je la JMR huhuuh jadi x turun seremban minggu nie

  4. nama sebenar ko aku tau sejak sekolah lagi..haha..nak aku reveal lain-lain ke?hahaha..

    apa pun tahniah..semoga pasni boleh berblogging dalam bahasa inggeris plak..terokai dunia blogging yang lebih mencabar dan lebih menguntungkan..

    semoga juga dapat join persidangan blogger sedunia..:D dan dapat dimahkotakan antara top bloggers in Asia…rasanya ko ada potensi..

    p/s:cuma aku tak bape berkenan ngan font ko ni..keciknya..:P

    1. he..23x ye ke.. bukan ke ko dok sebut nama aku syuk je… dari dulu he..23x ape yg ko nk reveal nie beb.. ko jangan, ko jangan he..23x

      aku ade je blog dalam english… tengah target, but aku fokus pada oversea punya blogger huhuhuhu

      insya’lah persidangan minggu depan kat KL aku ada sama.. tp as penonton je la

      p/s- kat browser aku ok je.. ko punye resolution screen berapa ek

    2. oho..ada ar..haha..kalau nak aku reveal, aku reveal kan…haha

      aku leh tau ar nama ko, bukan susah..hahaha..tanya je ckgu Mansor..kekeke..

      resolution skrin 1280×768..

      wawah..pegi gak eh?dasat2..maklumlah..top blogger..hehe..segan plak aku nk jumpa ko..orang otai ni..fuh..

      ada blog english dah eh?wawah..congrats..niche blogging gak ke?

    3. Awat cikgu mansor pula.. eh die tahu ke nama penuh aku beb…

      aku pakai resolution 1920 x1080 pun ok je nie huhuhu….

      aku pergi atas ticket lain la.. xdapat pun undangan… ko nk segan nape pulak..

      sampai hati ko buat aku cam nie.. dah la kite pernah tido sekali.. naik motor same2.. mandi sungai sesama.. ko dah xnak jumpe aku.. kejam ko bear gy

      yup niche huhuhu.. tp xsiap2 lagi tue.. ade mase usha la blog yg xsiap lagi tue myfirstreview.com

    4. hahaha..segan la..ko dah leh kira top blogger kt malaysia ni..aku ni sape pun..:P

      haha..ungkit plak kenangan lama..muahaha..dah tu reveal nama aku kat sini plak..adeh..hahaha..

      bape banyak dah niche blog ko eh?aku ada la sikit je..update malas2 jek..hehe

    5. site tu aku tengok ok dah..cuma tu ar..Alexa ranking/Pr tu la kena kasi up kan..dapat PR3 ke atas..dh boleh beli kereta ar nanti..takyah kerja..duk umah blogging je..:P

    6. banyak la top blogger.. ramai je yang xkenal aku nie… ko sape.. ko kan kawan aku huhhu.. sifu lagi tue beb

      buakan reveal nama penuh ko pun kan he…23x

      ade dalam 2 niche blog.. nie nk buat yang ke-3… nnt aku revealkan

      yangtue baru create minggu lepas.. xsempat nk up kan ape2 lagi nie

    1. Thank huhuhu…

      Yup dah lama dah.. cuma bz dengan beberapa perkara.. selepas nie nak fokus 100% pada blogging saja πŸ™‚

      Thank gak coz sudi terjah blog bro ini

  5. Bulan April lepas kita dapat jumpa kan bro
    lepas tu sama-sama menang dalam contect #UnicefMY
    Insya Allah,saya akan selalu lepak kat blog bro ni untuk jadi pengomen tegar

    1. If ada pe2 event kat Johor, bro akan cuba datang ke sane.. πŸ™‚

      #UnicefMY ada email x mintak saiz baju πŸ™‚

      try la kalau boleh jadi pengomen tegar huhu

    2. orite bro,papehal nanti bagitahu la kalau ada event kt johor eh,aha ada gak dorang email mintak saiz baju aritu,tengah tunggu je hadiah sampai,hehe

Leave a Reply

Top