You are here
Home > Uncategorized > Dah Namanya Lelaki, Kenapa Nak Tukar Kepada Nama Perempuan

17,436,623 total views, 478 views today

Dah Namanya Lelaki, Kenapa Nak Tukar Kepada Nama Perempuan

Dulu dah elok-elok ada,

Dibuangnya, kata nak jadi perempuan sempurna.

Bila ditanya kenapa? Mulalah menjawab

Jiwa I jiwa wanita, I terseksa begini. Biar I jadi wanita selama-lamanya

Adeh,

Kali ini pula, seorang lelaki yang telah melakukan pembedahan jantina ingin menukar namanya di Mahkamah dari Mohd. Ashraf Hafiz Abdul Aziz kepada Aleesha Farhana Abd. Aziz.

Nama Mohd. Ashraf Hafiz itu dah cukup cantik dan sempurna. Cukup indah jika di hayati maknanya.

Bicara Bro : Bila didikan agama tidak disempurnakan dan pengaruh persekitaran menjadi faktor utama terjadinya kes sebegini.

Banyak yang bro temui, ada yang sanggup buang benda tue kerana cinta. Sedangkan si lelaki itu hanya ingin memuaskan nafsu. Aduhai bodohnya dikau.

Iklan : Contest Dari Produa Hadiah Bernilai RM10,000

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

40 thoughts on “Dah Namanya Lelaki, Kenapa Nak Tukar Kepada Nama Perempuan

    1. umat akhir zaman memang macam nie… mmg telah dinyatakan…

      dan ini juga buktinya nisbah perempuan lebih banyak dari lelaki apabila lelaki ramai yg convert jadi perempuan 🙂

  1. ada baca dalam surat khabar tentang berita ni!
    yang paling tak tahan, mak bapak dia benarkan anaknya tukar jantina…masyallah!

    1. Jangan la geram lalink, bro dh cukup jantan.. nak geram, biaar dgn bro je he..23x

      Bro xkan sesekali convert… Hilang satu nikmat didunia ini

  2. Ni baru satu je kot,sebelum ni mesti banyak lagi kes yang serupa,nanti kalau nak sembahyang,dia ikut cara lelaki ataupun perempuan ek ?

    1. Sedap kan.. ok nama tue dh dikeluarkan dari list, sekalj kenal rupanya mamat nie he…23x

      Dlm botol la kot

    2. Mati jenazah lalaki yg sembahyangkan… macam dalam citer 2 alam, mula2 tengok x paham awal2 citer lelaki sembahyangkan jenazah perempuan, ingat perempuan betol tp convert gak. camni kes la.

    1. Bila mereka tidak teringat bahawa apa yang kita miliki didunia adalah pinjaman dariNya. Anytime je boleh ditarik balik

    1. Dorang jadi lelaki pun sifat n fizikal perempuan tetap ada.. cuma xde la kes nk angkat sumpah tukar nama ke ape kan..

      Banyaknya kes kahwin je.. xmacam lelaki yg snggup ubah demi cinta tp kenyataannya nafsu semata2

    1. haiya curly…cukup2 la lu berskandal ngan Bdk johor tu…kalo Bdk Johor tak bg layanan terbaik, lu cakap je kt wa…kite pegi Lrg Hj Taib tu…lu mau kan kalo wa kasi bapok dress kuning haritu hahaha~…jgn la libatkan Bro dalam skandal songsang lu tu…

      tengok! kite dah lari tajuk ar….marah Bro nnt!

    2. He….23x dorang minat dekat mung je.. bro..?? Mintak simpang la…

      Xpasal2 cik panadol ade modal nak bahankan bro nnt

  3. huhuh teringt cerita “2 Alam” tu, nanti dia azab nanti, tersiksa dunia je, seksa alam kubur nanti siapa yang tahu… bertaubat la wahai anak adam…
    ish, makin risau la dunia kini dah di fasa ke-4…..

  4. lawanya lahaiii..
    Entah2 masa dia baby dulu dia dilahirkan khunsa.. then parents dia decide utk letak nama lelaki. padahal naluri dia lebih kepada keperempuanan bila dah besar.. hm.. wallahualam..

Leave a Reply

Top