You are here
Home > Bersama BroFramestone > Isu Panas Bersama BroFramestone > Button Follower Hilang, Penting Ke Follower Banyak Tapi Trafik Tiada

17,426,899 total views, 743 views today

Button Follower Hilang, Penting Ke Follower Banyak Tapi Trafik Tiada

Sana sini dok perkatakan mengenai button follower hilang.

Perlu ke kecoh-kecoh pasal button follower tue hilang?

Ini bukan entry riak atau takbur.

Sekadar untuk bacaan bagi sesetengah blogger membuka mata dan sedar pada realiti dan jangan hanyut dalam mengejar follower dan populariti.

Hope korang terbuka minda dan menjadi blogger yang profesional.

Itu yang bro harapkan.

Terus terang bro nyatakan di sini,

Bro tak pandang blog yang ada beribu-ribu follower, tetapi pengisian tiada + trafik pun tiada.

Tiada guna follower beribu tetapi trafik harian hanya 2-3 ratus sahaja.

BlackBerry Messenger, now see it in action

Maaf jika bro nyatakan di sini,

Bro tidak melihatย  follower yang follow blog bro melalui button atau applikasi follower dari google yang bro pasang pada blog ini.

Bro hanya pandang pada sesiapa yang datang blog bro untukย  membace dan meninggalkan jejak dalam bentuk komen. Itu yang bro anggap sebagai follower sejati blog bro.

Bro sudah berblog dari tahun 2006,

Lama kan. Tapi kenapa follower bro hanya seribu lebih saja.

Sedangkan,

Ada blo baru setahun jagung, dah memiliki follower beribu-ribu dan ada juga beratus ribu.

Bicara Bro : Insya’lah esok bro akan buat contest untuk pembaca blog bro. Hadiah merupakan hosting + free domain, ruangan pengiklanan di blog bro & mungkin topup. Doakan rezeki murah untuk bro.

Jika anda ada masa, try join contest dari Ikea & juga Dentyne.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

83 thoughts on “Button Follower Hilang, Penting Ke Follower Banyak Tapi Trafik Tiada

    1. Ramai yang tiada pendirian dh…

      Sebab tiada, isu kecik pun diperbesarkan n dijadikan isu panas n alasan tension berblog ๐Ÿ™‚

    1. Wel kome… Ada follower beribu tetapi hari2 push diri untuk upkan trafik

      Kalau boleh biar follower itu sendiri yang dtg n tarik trafik dtg ke blog kite

    1. he..23x layan kan aje…

      bro nest week kot, open table dengan si Fdaus Ahmda owner Sembang Kencang….

      artis la sangat kan.. haqqq tuuiiiii he..23x

      takat syok sendiri baik xpayah.. artiskat luar sane pun dok jaga diri cari sesuap nasi.. korang..??

    1. Ok la tue.. dh boleh kejar bro la tue kan huhu oe2 hargai follower anda…

      Jangan dorg just follow tetapi dh x dtg langsung blog kamu

    1. Eva mane ek..?? Bagi hint sikit untuk bro recall

      Thank coz sudi sokong.. follower xbanyak xpe.. asalkan kita seronok berblog n ada yg sudi baca

    2. haha..alaa yg dulu bro wat segmen n credit utk eva tu..heee…jap tajukk…’bercinta ngn blogger,bez ke’..hee..

      wat..bab seronok n enjoy tu yg penting…=)

    1. Ramai kot.. rasanya dorang nk upgrade function tue.. tue pasal jadi cam2

      Saje je nk buat giveaway.. dh lama xbuat huhu

    1. Jarang tue boleh diterima lagi.. nie mmg terus terang x pernah nampak die dtg dh blog kite..

    1. Boleh je.. tiada masalah.. if nk cari hosting untuk host blog wordpress kamu pun boleh..

      Bro sudi je membantu..

      Pe2 cari bro dekat facebook.. search “bro framestone” prodile pic baju warne merah

  1. tak ramai follower takpe asalkan dalam apa yang ada tu dapat bentuk satu group follower yang betul2 loyal…yg betul2 appreciate usaha kita tulis entry tu…..itu dah cukup wat kite happy…:)

    1. Cik panadol dtg blog bro selalu pun dh mampu buat bro happy..

      Nanti nak lepak dgn kenkorang juga la… Leh x

    2. nak segan nape pulak ek…??

      kalau xlepak sama.. cam mane nk tengok wayang sama dengan bro kan he..23x

      jawab jawab

  2. hee..kiteww xperasan pun widget tu hilang..org dok post kt fb..twitter ngn blog baru tau..

    **nampak sangat xkesah pun..yg penting traffic maintain** ๐Ÿ˜›

    1. Ok nantikan ek contest dari bro huhu bro amat hargai if korang support contest bro nie

    1. Tau xpe.. betul tue…

      Ramai yang suka menempek lepas tue xnampak wujud dh kat blog kite

    1. Betul tue.. pembaca setia yang penting.. tanpa mereka tiada gunanya kita menulis sesuatu yang menarik setiap hari kan

    1. Terima kasih kerna setuju…

      Ada masa datang la lagi.. banyak isu yang akan bro kupas

  3. entahlah bro benda kecik pun nak perbesarkan.Sebab ramai yang kejar duit dan iklanlah buat mereka tension untuk berblog.Tujuan sebenar untuk berblog itu semakin jauh.wah bro nak buat contest..nak join boleh..hehe

    1. Bro sendiri pun mengejar duit dari blog.. tetapi bukan dengan cara mengejar trafik atau fokus pada duit pengiklanan..

      Bro sendiri harapkan bayaran dari penulisan bro untuk advertorial dari individu mahupun dari syarikat tertentu…

      Dalam masa yang sama bro promote diri untuk dijemput sebagai penceramah bebas.. dari sini bro dah mampu menjana pendapatan

  4. Folowwer sebenar adalah mereka yang sentiasa ikut perkembangan sesebuah blog .. bukan hanya tinggalkan link dan follow blog tersebut kemudian biarkan macam tuh.. ada yang minta follow blog mereka balik …

    1. Yup, itu yang sebenarnya.. bila dilihat blog atau website yang mempunyai trafik tinggi..

      Kebanyakan dtg dari pembaca setia yang kita boleh anggap sebagai good follower.. walaupun tidak dapat berinteraksi dengan pemilik site. Mereka masih setia juga membacanya..

      Ini baru dinamakan sebagai follower

    1. Boleh je.. xsalah…

      Oh sudah cuti ek… Maybe bulan 6 bro free n ada kat area kl.. xpun tunggu je bro update kat blog nie..

      If bro pergi mane2 memang bro sertakan lokasi, kot2 ada blogger dimawasan berdekatan

  5. from my opinion cakap omputih la katakan bro,,

    bagi saya,,,actually newbie macam saya ni la kan,, bende2 camtu sbg pemangkin @ pencetus smgt berblog,,

    bila kita masuk2 blog je,,,tgk follower bertambah 2,, ” waaa ada org follow blog aku ” heaven die bkn kemain…

    bila semangat berblog ada,,,barulah bloggers still mau berblog,,dan dari situlah akan terhasil nya entry2 yang cantik,, dgn entry yg cantek la org ramai akan dtg blog kita,,, ๐Ÿ™‚

    anyway nice blog bro

    1. xsalah if nak jadi ianya sebagai pemangkin atau pencetus semangat…

      jangan sampai terlalu taksub sudah la kan…

      tapi just nak bagi nasihat sebab ramai yang bro temui…

      “bila follower ramai, trafik tiada, entry pun tiada orang nk komen.. bila tengok view.. view dtg pun dari entry yang kita ping”

      ini luahan rasa dari orang yang bro kenal.. untuk apa semua ini… bila benda yang diagungkan menjadi duri dalam dunia berblog dia…

      pe2 pun selamat berblog.. moga bersemangat selalu.. bro doakan yang terbaik buat mu ๐Ÿ™‚

    1. Selalunya itu kes, yang dikejar tak dpat, yang dikendong berciciran huu

      Boleh je.. jom la join huhu maybe hari nie kot dh boleh join

    1. Kalau ikutkan button follower tue baru wujud tahun 2008 if xsalah bro

      Mungkin ianya widget wajib ada pada sesuatu blog

  6. ahahhha… yang kontest tu mmg suka join2… tapi kan.. betullah… follower banyak tapi kalau traffic biasa jer… hampeh gak… macam xde saper yg bce jer blog kita tu… anyway brooo… aiza mmg rajin BW.. tapi mls nak mengomen… sowwiee

    1. bro masih belum sempat nak karang kontest2 nie…

      xkisah la aiza.. asalkan sudi blogwalking ke blog bro pun dah kira ok.. lagi ok if dtg klik iklan seketul dua di blog bro

Leave a Reply

Top