You are here
Home > Ucapan > Bro Framestone Ucap Selamat Hari Guru

17,654,619 total views, 1,699 views today

Bro Framestone Ucap Selamat Hari Guru

Sempena Sambutan Hari Guru Kebangsaan bulan ini bro join segmen anjuran Ben Ashaari.

Dan di sini bro ingin mengucapkan selamat hari guru kepada semua guru dan bakal guru yang melaksanakan tanggungjawab kepada anak bangsa.

Guru terlampau sila suhhh dari sini.

Guru perempuan yang single comey dan penyayang meh sini.

Dan di sini bro ingin berkongsi detik-detik bro disekolahkan dari kecik sampai la tak seberapa besar ini.

Tadika Tidak Teringat Namanya
(3 tahun berturut-turut, sebab mak malas nak mengajar bro yang malas belajar)

Darjah 1 – 6
SK Dato’ Kamaruddin & SRA Annuriah

Tingkatan 1 – 5
SMK Anderson, Ipoh

Antara Tingkatan 5 dengan 6
Sekolah Memandu S. Naidu

Tingkatan 6
SMK Anderson

Time dah tak sekolah
Universiti Tun Abdul Razak

Time malas nak berlajar
Universiti Pendidikan Sultan Idris

Time menuntut ilmu akhirat
Dengan Pa&Ma + Ustaz & Ustazah + risalah + ceramah agama + muhasabah diri + kepadaNya

Peh,

Kita disarankan menuntut ilmu dari dalam buaian hingga ke liang lahat.

Cikgu yang paling bro ingati

Cikgu Khairil Anuar Khairuddin

Ketua warden asrama bro selama 7 tahun, cikgu kokurikulum bro yang popular di peringkat kebangsaan dan antarabangsa

Ada anak yang comey dan rapat dengan bro [tetapi dah terhilang no tepon]

Cikgu Rosni

CIkgu yang mengajar Fizik semasa bro berada di tingkatan 6 merangkap guru kelas bro.

Sebab time die mengajar bro study subject lain. Dan segala ilmu dari dia cam xberkat hasilnya, Bro gagal dalam subjek fizik sebab xde satu pun soalan bro mampu jawab.

Pengelaman Sebagai Guru?

Maaf saya pernah jadi guru silat + guru tuisyen [part time]

Dan bro agak berminat juga dengan cikgu-cikgu. Ada tak cikgu yang single + menarik nak berkenalan dengan bro?

Bicara Bro : hormati guru anda.

Jangan sesekali durhaka. Takut ilmu yang kita berlajar tidak melekat.

Erm, rasa mahu pergi bercuti.. Nak pergi ke mana nie ek.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

25 thoughts on “Bro Framestone Ucap Selamat Hari Guru

    1. Xnak la cari cikgu yg isteri irang.. dh byk kes jadi dh..

      Ok oe dpt yg single huhuhu kalau la ada yg sudi kan he…23x

    1. Selamat hari guru juga buat kami.. ok dh terwish nie

      Bila buat sambutannye di peringkat sekolah

  1. bro, samat hari cikgu blogger

    huhuhuhu, bro ngan abang ben ngan dorang sume cikgu blogger

    banyak lagi nak belajar

    ps: single mingle available lagi, nak?

    1. thank..

      sejak bil ebro jadi cikgu blogger nie.. adeh.. salah orang nie he…23x

      bro bukan cikgu huhuu

      ops sape..?/ kamu ke..??
      eh bawah umur lagi.. dah sedia ke nk kahwin nie

    2. he..23x ade2 je kamu nie…

      eh nama kamu keluar lagi dalam blog bro.. usha entry terbaru ek

    1. he..23x tertibe tergerak hati nak join.. so join je la.. xrugi kan…

      dapat gak bro recall cikgu2 bro dulu

Leave a Reply

Top