Apa Itu HTC Sense?

Apa itu HTC Sense?

HTC Sense dibangunkan berdasarkan pengalaman-pengalaman dimana ianya menjana satu idea. Dan idea tersebut nampak mudah tetapi mampu mmebuat anda terfikir,

“kenapa aku tidak pernah memikirkannya”

Ini yang diperkenalkan oleh HTC kepada penggunanya supaya perkara yang melecehkan bagi anda menjadi perkara yang senang dan memudahkan anda.

Apa dia yang diperkatakan sebagai HTC Sense tersebut:-

1- Hanya terbalik jika tidak mahu pangilan menganggu anda.

Bayangkan anda tengah meeting atau berada di kawasan yang memerlukan anda senyap. Sekali anda terlupa silence modekan handphone anda.

Dengan HTC Sense anda hanya perlu terbalikan handphone anda, dan secara automatik ianya akan bertukar kepada mode senyap + no vibration.

2- Peta terbaik bagi anda

Dengan HTC Sense anda tidak perlu merunggut bila anda sesat ataupun tidak tahu dimana anda berada.

Ianya sama seperti anda melihat peta, cuma ianya memudahkan anda. Sepeti anda ditemani peta yang anda sendiri tidak faham + sebiji kompas yang sentiasa menunjukan arah utara.

Tidak kira ke kanan atau ke kiri anda berpusing, peta ini akan turun mengikuti anda tanpa perlu anda menterbalikan handphone anda.

3-Co-Pilot terbaik anda

Sepanjang pemanduan anda, dapat merasakan bahawa ada co-pilot di sebelah anda [walaupun anda keseorangan semasa itu, tetapi jangan gegatai pandang belakang pula]

Dengan HTC Sense, segala selok belok perjalanan anda nanti akan dinyatakn walaupun anda masih belum memulakan perjalanan.

4- Anda masih boleh bergayut walaupun tengah berGPS

Antara bantuan GPS dan panggilan telefon, mana lebih penting?

Jika anda menerima panggilan, anda mungkin akan terlepas direction yang diberikan oleh GPS anda.

Jika anda mengabaikan panggilan, mungkin panggilan tersebut adalah panggilan mustahak.

Anda buntu?

Dengan HTC Sense, anda tidak perlu risau. Anda masih boleh berGPS sambil bergayut dalam telefon [pastikan anda memakai earphone atau handfree].

Dari mana idea mengarut ini diperolehi, sehingga terhasilnya teknologi yang dinamanya HTC Sense ini?

Mari kita lihat video yang di ambil pada tahun 1980-an ini

 

 

Klik sini untuk kualiti yang menarik + loading yang laju.

Bicara Bro : Video ini diambil menggunakan HTC Desire S yang bro perolehi dari #maxis10 Reviewers Programme.

Saja buat hitam putih, baru nampak kliasik he..23x Video amik sendiri. Sebab bro tiada video cam + tiada bantuan dari sesiapa T-T

Inginkan Iphone4? Dan mungkin iPhone4 yang berwarna putih?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6,073,082 total views, 14,067 views today

Antara Top Blogger - Travel, Parenting dan Lifestyle di Malaysia. Berkerja sebagai Social Media Executive dan mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Peniagaan. Mempunyai seorang isteri dan seorang anak (belum plan nak tambah lagi)

26 thoughts on “Apa Itu HTC Sense?

    • Tue la.. best pe flip2 je dh silent.. if dating or tgk wayang xnk diganggu just flip je..

      He…23x mark zuckerberg tgk video nie baru die dapat idea untuk fb project

    • Memang die just terbalikan die dh boleh silent huhu bro saje je melawak huhu best pulak buat video cam nie

    • Memang best huhu kalau ikutkan banyak function dalam HTC nie.. banyak yang bro belum review lagi

    • Part dalam video ke ape ek..??? Fuhhhh

      Xmain la nujum2 nie.. idea dtg dari ladang, mark zuckerberg yang curi idea bro nie huhu

    • memang fresh… kate dari thun 1980-an kan huhuhu

      he..23x bro pun jahat gak.. coz sanggup perkenakan die

    • Panas ke…??? Cepat kipas kipas huhuhu

      Kalau ikutkan ada banyak lagi riview dari bro.. tunggu ek huhu

    • Boring kenape ek..??? Boring xde call nak diflipkan ke…?? Insya’lah if bro dah tak minat bro tolak kat kamu ek huhu

    • Ini pun belum confirm jadi milik sendiri.. so kena buat yang terbaik untuk #maxis10

    • yup ramai yang suka flip untuk silentkan…

      kalau ikutkan banyak function untuk GPS dia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge