You are here
Home > Bersama BroFramestone > Isu Panas Bersama BroFramestone > Aku Masih Mampu Tersenyum Time Blogger Lain Tengah Tension Dengan Masalah Blogger.com

17,415,321 total views, 3,716 views today

Aku Masih Mampu Tersenyum Time Blogger Lain Tengah Tension Dengan Masalah Blogger.com

Susah nak dapat pic bro yang tersenyum.

Ok honestly, bro memang susah nak tersenyum dan kenkadang serius je bila berbicara.

Kredit pic ini buat Persona Fiza Bridal (Facebook)

Tertibe bro di tujukan soalan oleh seorang blogger – Taufan Bin Ribut

Q – Bro, bile blogspot nak sehat ni???
A – Maaf Bro tiada share dengan Blogger.com

Bicara Bro : Sorang persorang hubungi bro untuk bertukar mood dari blogspot kepada blog berbayar. Tetapi ramai juga yang tak faham konsep.

  1. Takat beli domain, korang tetap juga pengguna blogspot (Sila terima kenyataan nie)
  2. Jangan merunggut kata wordpress tak best jika korang hanya pakai wordpress.com yang sememangnya percuma
  3. Jangan gegatai beli hosting murah, last2 cari bro sebab blog kena hack la, kena melware la etc.
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

45 thoughts on “Aku Masih Mampu Tersenyum Time Blogger Lain Tengah Tension Dengan Masalah Blogger.com

    1. hehe betul.
      tapi ni macam first time down, lama pulak tu.
      tu yg kecoh2.
      kalau hosting sendiri, kita sendiri je yg dok bising2, org lain bukan tau pape pun

  1. hehehe..sbb tu perluakn khidmat nasihat bro utk dptkan yg sesuai..almaklumlah, kite ni msih kanak2 ribena yg baru berjinak nak berselfhosting…kehkehkeh..

    tunjuk ajarku sifuu..ngeeeee

    1. ok boleh saja…

      nak bersifu dengan bro.. kena ade pengerasnya…

      ape2 pengerasnye… ??

      hubungi la bro ek

    1. baru sedar la kut…

      tapi ade juga yang nak mencari domain… then bising2 kena blog tetap xleh masuk he..23x

    1. he..23x besa la tue.. dorang nk upgrade sistem kan…

      bagi pengguna wordpress kami diberi option sama ada nk update pada version terbaru atau tidak…

    1. awat suka gmbar bro time bro tak senyum ek… tapi memang susah nk tengok bro tersenyum…

      fuuhhh lega x

  2. Mak simpati pd kwn2 lain yg hilang post dan kena block x leh sign in. Alhamdulillah sgt2 sbb, perpindahan blogspot ke WP aritu 1 tindakan yg sgt bijak dan x perlu menyesal..

    1. semua orang perlu buat pembaharuan dan persedian… sama ada di dunia mahupun di akhirat..

      begitu juga di alam nyata mahupun ayam maya πŸ™‚

    1. yup memang tiada msalah.. kecuali jika hosting tue di hostkan dekat server google he..23x

      eh gegurau je πŸ™‚

Leave a Reply

Top