You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Tentang Aku, Mungkin Diriku Dan Mungkin Sesuatu

17,449,870 total views, 2,339 views today

Tentang Aku, Mungkin Diriku Dan Mungkin Sesuatu

Jiwa kosong pepetang, mencari sinar kehidupan, mencari kekuatan jiwa, mencari sesuatu yang tidak pasti.

Sukar untuk diungkapkan.

Mungkin anjakan paradigma perlu ada dalam diri bro dan juga kehidupan bro sekarang ini. Tidak mampu bertahan di zon sekarang.

Berjalan pada satu,
Tanya selalu menggangguku

Ingin ku bersuara
Merangkai semua tanya,

Inginnya ku mengeluh
Semua resah diri,
mencari jawab pasti.

Bicara Bro : Erm ada orang cakap, bro layak jadi lecture or tutor. Teringin pula nak apply jawatan itu, ada sesiapa mempunyai lubang-lubang kerja as lecture x?

Tak berminat nak jadi cikgu.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

28 thoughts on “Tentang Aku, Mungkin Diriku Dan Mungkin Sesuatu

    1. More pada HR courses la… Training & Development ke… OSHA ke…

      coz itu memang bidang bro

    1. OSHA best je.. tue la subject yang paling bro minat.. dpat A+ lagi event xstudy he…23x

  1. petang brooooooooooo

    bro nak wat anjakan paradigma ape?

    er,jadi tutor peribadi dak comel jelah

    boleh boleh? subjek,sume pasal dunia dan akhirat

    gaji bersih : pahala

    keistimewaan : dapat bersama dengan budak comel

    last offer,tawaran ditutup. nak tak nak??

    hahhahhahhahah,biol sat

    1. he..23x demn demn huhuh… klu jadi suami.. semua benda nie bro boleh berikan.. antara mahu terima atau membantah he..23x

  2. eh nak jadi lecturer bukan kena ada at least master ke?

    jadi la cikgu sekolah rendah bro, layan budak-budak..hehe paling best jadi cikgu PJ.. 😛

    1. ade je yang pakai degree.. tapi mengajar budak diploma + sijil di kolej2 swasta…

      bro kalau ajdi cikgu Pj.. sanggup jadi cikgu sekolah menengah..

      tapi kalau boleh nak elakkan.. takut xleh rahan.. jadi kes pulak, “blogger cikgu cabul anak murid” he..23x budak2 sekarang mana leh percaya

  3. Bro, untuk jawatan pensyarah, kena buat Master Degree sampai complete. Cari mana-mana U yang sesuai dengan degre sekarang, dapatkan sponsor/scholarship dan belajar dengan tekun. Insya Allah.

    1. tue la.. entah la.. banyak yang bermain dalam fikiran lately nie…

      tapi if diberi perluang… memang nak berlajar betul2… kot2 dapat PhD ke kan

Leave a Reply

Top