You are here
Home > Tazkirah bersama BroFramestone > [Tazkirah] Dia Pasti Tunjukkan Kebenaran

17,652,376 total views, 6,568 views today

[Tazkirah] Dia Pasti Tunjukkan Kebenaran

Kita sentiasa lupa bahawa Dia sentiasa ada bersama kita.

Tetapi kita tidak sesekali meminta Dia menunjukan cahaya dalam perjalanan kehidupan seperti lorong yang kelam. Moga kita sentiasa dipermudahkan olehNya.

Bila dua perasaan berbeza bertembung dalam satu diri….
Bila satu mengiyakan tapi satu menindakkan…

Bila satu menyuruh tapi satu menghalang…
Bila hati kata mahu tapi fikiran kata tidak mahu…

Moga diri jangan mudah menyerah
Jangan mudah tertekan

Allah itu ada,
Dia pasti tunjukkan kebenaran…

Nurkilan Puteri Erlieza

Bicara Bro : Bro sudah jauh menyimpang,

Seperti yang dinyatakan oleh Puteri Erlieza, begitu juga keadaan bro sekarang ini. Dan mungkin juga keadaan korang.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

54 thoughts on “[Tazkirah] Dia Pasti Tunjukkan Kebenaran

    1. wel kome…

      eh..!! kamu dalam dilema ke sekarang nie.. cer cite cer cite…

      dilema bertembnung 2-3x siap terbuat rupa beruk ek

    2. OMG… what? beruk? uuuiiihhh sape yg wat muke beruk tu eak.. jgn ckp eyqa.. ade yg kene lepuk ni kang.. hahaha.. nothing… it just “dilema”… xde kene mengene dgn buat muke okey bro.. ??? (^^)

    3. eh eyqa terase ke..?? try la lepuk, kalau berani huhu…

      dilema ape nie.. cer cite cer cite

    4. CIS BEGER betooooolllll….!!!! ade yg tkut kene lepuk ke tu? ahaks! tak baek tau ckp muke org cam beruk..tamo lah citer… lari dah mood nie.. huhuhu.. dah la td kene perli.. cissss…!!! πŸ˜›

    5. alamak, emo la pulak cik budak comey nie ek…

      babap karang he…23x

      bukan perli.. just bukak ayat nak bersembang… masa bertembung je la leh sembang.. mane ade masa lain kan…

      ke nk jumpa..??

    6. tamo lah jumpe.. serik dah nie.. sat gi muke ape plak yg kuar.. huhuhu… πŸ™ Pasni tamo dok depan daaaa… nnt bertembung lagi dengan mamat sombonk nie.. hahaha.. *puas ati!* πŸ˜› weeekk!

    7. sape yang terase.. sorry la bro xsuka ade conflict2.. if rase cam dah melampau, bro undur diri je..

      he..23x

    8. lorh.. mcm tu pulak? ingtkan…. hhhmmm… xpe la klu dah ckp gtu.. eyqa pun undur diri jugak la… ok.. nice to know u…hope zero2 la eak.. sbnarnye td tu..hhmmm.. tak pe laa…k bye..ouh.. lupe nak inform.. pasni tak jumpe da kot eyqa kat penerbit… tp.. tu pun klu bro kisah kan? hahaha.. ckp mcm bro amik tau je.. k.. salam.

    9. bro.. nk tnye ckit.. pahaman bro tu..mmg conflict ke? ngape laaa nk rase gtu.. tak pham…! kate je blogger.. baru je kene nan eyqa… da nak undur diri la ape laa.. tak sahut cabaran sungguh! huhuhu..sory la klu eyqa ckp pedas.. tp bro pun ckp pedas,.. mcm mane org tu, mcm tu la reaksi eyqa.. see? pape pun selamat bercuti.

    10. mana ada terase la.. dah orang cakap die rase bro nie sombong, salah ke bro cakap sorry..??

      pelik la eyqa nie…

      mmg undur diri sebab ada kerja lain…

      ne pun masih kat ofis lain nk siapkan koje… hari nei dapat duduk kat meja sendiri kojab je…

      pedas ke…?? xde terase pe2 pun

      sebab bro takat sakat2 cam nie mmg xterase… dah biasa dah.. just be profesional, bro dah biasa dah takat datuk VC or si PA Najib.. tahan telingga je he..23x

      pe2 pun be profesional..

      bro maybe lepas nie xturun penerbit.. bro akan kembali ke ICT je, nak uruskan project.. after project siap, mybe bro dah xkerja sini…

      nak try cari project kat tempat lain pula πŸ™‚

    11. erm.. bagus2.. tak salah…
      erk.. eyqa pulak yg pelik? ape yg peliknye?
      ok..bab keje tu ok…’
      erm.. kalau bab pedas tu tak terasa myb sb tak pernah kisah.. *biase org laki* πŸ˜›
      uurrrmmm… lupe…bro orang berpengaruh dan berpangkat..so, mmg dah biase kan? orang kecik mcm eyqa mmg xksah dah and orang pandang mcm semut je kot.. hohohoho..
      thnx.. insyaAllah..trima kasih pesanan..i will…
      Eyqa pun dah tak keje kat penerbit lepas ni.. sbab smbung study…
      gud luck project tu…

    12. wat ape nk terase kan.. nanti seksa diri sendiri sampai ke mati terbawa2 benda tue…

      eh, mane ade la,,

      bro mana ade berpengaruh n berpangkat.. bro biasa2 je.. sini pun kontrak je…

      mana ada kecik.. kalau kecik xde la kita bertembung hari tue.. sure dah terpijak he…23x

      la ye ke.. baru je nk ngorat eyqa.. kot2 dapat kan.. tp pe kan daya…

      bro pun nk sambung berlajar gak la cam tue….

    13. hihihi.. btul2… yg tu eyqa sokong..
      erm.. kontrak pun tapi antara yang dikenali kan? tak de masalah kot..
      erk?? hihihi… tak kecik ke? hikhikhik.. ok yg pnting lagi kecik dari bro..
      hahaha.. yg ni bro mmg wat eyqa gelak besar.. ooo nak psiko eyqa la tu.. tak de ye EN.BRO.. tak termkn dengan perangkap anda nak ckp ngorat2 ni..ok? hiihi…
      erm, bagus la klu bro nak smbung blaja jugak.. tapi eyqa tak mcm bro.. baru plan nak smbung degree after grad nnt..

    14. ye ke.. sape la kenal bro kan huhuhu T-T banyak masalahnye.. ini kali de2 bro kerja kat sini as contract je…

      bukan psiko.. klu betul nk ngorat nape ek…??

      bro dulu pun sambung berlajar pakai duit sendiri je tau huhuu…

    15. sape2 je laaa.. yg berkaitan…
      erm..kalau betol nak mengorat? tak koooottttt… takkan lah.. mimpi ke ape? hikhikhikhik…
      Bro, eyqa pun smbung blaja dgn duit sendiri… sebelum msuk dip dah keje dulu semata-mata nak smbung blaja. Ayah cakap, kalau nak smbung blaja, cari duit sendiri sb eyqa bukan anak org senang.. Alhamdulillah.. niat baik, insyaAllah next year grad.. amin.. πŸ™‚

    16. nak ngorat je..

      tapi susah la.. pintu hati nie dh tertutup dah.. maybe bukan dalam amsa terdekat nie he…23x

      bagus la.. bro pun cam tue gak…

      mybe lepas sambung berlajar bro dah xdok kat malaysia T-T

      bro doakan yang terbaik buat eyqa ek…

      p/s- single lagi ke he..23x kalau single.. leh la ngorat

    17. hahaha.. bro suke nak wat lawak eak.. woo pintu hati tertutup? means single la kan??? hihiihihi…. aaaiiii bro…. nak tukar negara pulak ke? nak tukar angin? ish ish ish.. tak pe la klu tu yg ok kan? hihihi… klu eyqa mampuih parents tak bagi.. baru dpt twaran smbung blaja kat indon pun dah kene sorok surat tawaran tu…. mmpi la eyqa nak blaja jaoh2.. dulu dpt twaran skolah asrama kat KK pun tak dpt pegi jugak..huhuhu..mekasih ye bro coz da doakan,.. me too.. hope bro happy always..
      single? selagi blum kawin masih lagi hak ibu ayh.. πŸ˜€

    18. bro mmg suka wat lawak huhuhu… yup tertutup sudah he…23x

      yp tukar negara n angin.. nk berkerja yang kena dengan bidang bro.. kat malaysia xde pasaran.. haraop dari luar je…

      bro dari sekolah rendah semua wat sendiri huhuhu…

      kalau single 3 pulak cam mne ek.. he..23x

    19. untung la..klu ade kesempatan, pergi la cari pengalaman.. eyqa tak tau bila agaknye bley ikut jejak bro..nak balik dari tmpat blaja pun tak boleh naik bas sendiri..ibu ayh xharap eyqa ley wat sorang2.. hahaha.. sian kan? huhuhu..

      sebenarnya ape yg berlaku dulu adalah kenangan..ape yg bro rase dari skolah rendah tu eyqa dah rase.. hihihi.. tapi tu yg buat eyqa kuat semgt sekrg ni.. hihih.. eyqa percaya bro pun msti seorg yg tabah kan?

      single 3? mksud?

    20. eyqa boleh punye la…

      susah2 je kahwin he..23x so dorang sure harapkan pada suami eyqa he…23x

      gurau2 je la.. single 3 tue maknenye suami nk tambah cawangan

    21. insyaAllah… hhmmm… harap pada suami? ye la kot…ntah camne rupe suami pun tak tau eah.. hope yg boleh mbimbing….Amin..
      ouh single 3 tu suami nak tmbah cawangan eak? hahahahaha…
      kire suami org ke hape? klu suami org mintak jauh laa.. hihihi…

    22. tengok2 rupa suami cam rupa bro cam mne.. sure terkejut beruk kan huhuhu

      kalau suami sendiri yang nk tambah cawangn cam mane ek

    23. hahaha… mmg terkojut den… tak tercakap.. hihihi… agak mustahil la kot.. kate hati da tertutup.. hihihi…
      erm, klu eyqa.. sejujurnya eyqa tak kisah.. tapi eyqa ade syarat.. demi Allah eyqa tak kisah.. tapi eyqa nak tau ape sebab nak tmbah cawangan tu.. klu rase ia kerana sebab2 tertentu eyqa tak da masalah. cuma dari awal mnta maaf jika ade unsur cemburu.. tu wajar kan bro?
      Eyqa tak menolak sekerasnya poligami ni sebab tu kan sunah nabi.. berdosa klu eyqa klu menentang poligami. Tapi seperti eyqa cakap la.. biar bertempat.. kalau sesuka hati saja2 tanpa sebab dan hanya menurut nafsu, minta maaf sb eyqa tak sokong langsung… biarlah sunah tu betul2 ikut sunah… πŸ™‚

    24. cemburu tue biasa la.. pe2 pun elok dari awal2.. cam bro mmg akan cakap awal2. if xleh, jangan paksa bro ke ape ke.. itu saja…

      yup betul tue eyqa…

    25. bro ni ckp mcm nak kawen je… hihihi.. bro dok area mane eak? mane la tau kot2 nnt bley la dtg kenduri kawen bro.. hihihi… tu pun klu bro jemput laa.. hihi..

    26. mmg la nk kawen.. gilo ape xnk kawen huhu

      dok behrang stesyen je…

      tp kalau eyqa yang kahwin dengan bro,, cam mne nk jemput ek huhhu

    27. hahaha.. ye tak ye jugak eak… ouh dok behrang je… hhmmm…
      aiyo? soklan cepumas tu… klu eyqa yg kawen dgn bro.. tu mknenye bro kne jmput eyqa tuk naik pelamin kot…hahahaha….!! bro jgn wat eyqa tergelak depan PC ni.. kang ade yg cop eyqa gler pulak..

    28. tau ke behrang kat mne he…23x

      nak jemput apenye eyqa oii.. bukan ke bersanding belah perempuan dulu.. so eyqa la yang sambut hhuhu

      ala gelak je la..

      dah ramai yang dok gelak depan komp bila abce ape bro tulis

    29. tau la bro… xkan xtau kot.. selalu je lalu kat sane.. umh bro je xtau.. hahaha..
      eh? yeke? sory laa.. eyqa bab kawen2 ni mmg xtau… yg tau nak kawen je.. hikhikik.. sumpah tak tau.. πŸ˜›
      hhhmmm… ptot la rmai yg kene cop giler.. symptom depan PC rupenye.. hihihi…
      ouh.. nnt 4 june ni my c’s wedding..jmput la dtg.. πŸ™‚ InsyaAllah klu terserempak lg eyqa bagi kad kawin.. πŸ™‚

    30. selalu lalu sana…?? wat ape selalu lalu sana ek..?? nnti la bro bagi alamat,if nk dtg beraya..

      ish die nie.. oh lupa.. masih muda lagi…

      symptom depan PC ek.. sape ek yang pernah kamu jumpa selain kamu sendiri huhuu

      ok je.. bro ade je kat ncdrc.. ke nk jumpa kuar2 minum he..23x leh ulur kad tue

    31. lalu je… biasenye ayh rajin bwak jenjalan..g umah kwn2.. lalu situ jugak.. mber pun rmai dok sane… ouh? bley dtg raye? insyaAllah… πŸ˜€
      hahaha… bro, eyqa tau bro dah layak kawen sesangt.. tp eyqa lum lulus nak kawen.. so, tak pikir sgt.. hihihi…
      symptom tu eyqa selalu nmpak kat office, adik2 eyqa, mber2 eyqa.. ramai kot.. hhihi…
      ncdrc? kat mane pulak tu? uh.. kuar minum2 ye.. minum je? hahahaha… xder lah! guro je…hhmmm… bley kot… πŸ˜› tp.. hm.. kne tgok jdual dulu.. hihi..

    1. kenkadnag ada yang join tabligh, ada yang makin terpesong.. terutama mereka yang tersalah faham dengan apa yang mereka terima semasa join tabligh

Leave a Reply

Top