You are here
Home > Tazkirah bersama BroFramestone > [Tazkirah] Buat Awek Boleh, Buat Isteri Jangan

17,440,315 total views, 4,170 views today

[Tazkirah] Buat Awek Boleh, Buat Isteri Jangan


Assalamualaikum wbt

Pagi ini bro hanya ingin kongsikan artikel yang menarik buat korang mengenai wanita yang layak di buat isteri.

Tetapi ramai perempuan yang tidak menyedarinya dan selalu menyalahkan lelaki. Buka mata dan minda korang untuk menghayati dan munasabah mengenai kesilapan yang mungkin anda telah lakukan.

Anda boleh membacanya di blog Myra_Zoe – Buat awek boleh, buat isteri jangan.

Bicara Bro : Segala dosa yang dilakukan oleh isteri dan anak-anaknya akan ditanggung oleh mereka sendiri dan tidak dipertanggungjawabkan kepada suami atau orang lain.

Suami atau ayah hanya menanggung dosa kecuaiannya sahaja kerana tidak mendidik isteri dan anak-anaknya ke jalan yang benar iaitu Islam.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

28 thoughts on “[Tazkirah] Buat Awek Boleh, Buat Isteri Jangan

    1. bro xkenal wanie cam mana…

      semua orang boleh jadi isteri.. cuma bagaimana mereka menjaga diri… maruah diri, keluarga mahupun suami

      tidak semua sempurna..

      bro pun xlayak jadi suami.. xmampu lagi kot nk pikul dosa sendiri.. lagi la dosa isteri n anak

    1. sekurangnya kita berusaha dan tidak cuai atau mengabaikan tanggungjawab yang di amanahkan kepada kita 🙂

    1. memang menarik… sebab itu bro kongsikan di sini 🙂

      hope memberi manfaat kepada semua

    1. coopp!! coop!! maksud saya, tu kalau bagi perempuan yg kurg elok tu.. huhu. komen tgantung plak.. tp klu nak jdkan awek pun ok je, mana la tau dpt bentuk mrk jadi lebih baik lg kan. 🙂

    2. kalau buat awek… xkan ke mane.. makin rosak pun boleh jadi juga…

      if buat isteri.. insya’lah boleh diperbaiki

Leave a Reply

Top