You are here
Home > Status Malam Jumaat > [Status Malam Jumaat] Bila Si Isteri Tanya Jarak Anak Dengan Suami

17,456,055 total views, 8,524 views today

[Status Malam Jumaat] Bila Si Isteri Tanya Jarak Anak Dengan Suami

Tip untuk mereka yang berkahwin dan mempunyai masalah ekonomi mahupun masalah yang tidak dapat dielakkan di awal perkahwinan.

Jangan jadikan ianya melarat sehingga memberi kesan kepada kebahagiaan rumah tangga mahupun hubungan dengan pasangan.

Pasangan kekasih berbual merancang keluarga sebelum mereka berkeluarga

Bf : Erm, sayang nak baby awal ke?
Gf : Sayang tak kisah. Untuk 1st baby, bila-bila pun boleh.. Pastu kita jarak-jarakkan.

Bf : If kahwin lagi, nak abang jarak berapa pula?
Gf : Erm 70 tahun.. Masa itu abang umur 1++ tahun.. Tak larat dah nak kahwin lagi hehe

Bf : Kejamnya…!!!

Bicara Bro : Tak salah merancang.

Ramai yang lebih suka mempunyai anak sepasang. Sorang lelaki dan sorang perempuan di awal perkahwinan. Dan yang seterusnya kes terlajak.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

32 thoughts on “[Status Malam Jumaat] Bila Si Isteri Tanya Jarak Anak Dengan Suami

  1. hehe kes terlajak tu memang tak boleh nak buat ape la… teringat pulak zaman belajar merancang kehamilan dalam subjek biologi dulu – “teknik pengunduran” LOL

    1. ops time nie bro xmasuk kelas huhuhu

      ada je kes jadi kat mbe bro.. mak die nk masuk umur 60-an baru dapat die… sebaya pulak dengan anak buahnya.. eh tua lagi kot dari die…

      beza die dengan yang atas die.. dalam 20 tahun

    1. belum alaminya boleh la main cakap..

      ada sebab kenkadang perlu gak merancang… jangan sampai satu tahap anak ini dijadikan beban n alasan kepada permasalahan rumah tangga

  2. Bak kata P.Ramlee dalam citer Tiga Abdul “Inilah undang-undang yang paling tinggi dalam segala undang-undang. Undang-undang ini dinamakan FAMILY PLANNING”. hehehehe

    Perancangan kekeluargaan itu memang perlu untuk masa depan keluarga dan anak2 jugak. Pendapat saya la.

    1. yup betul…

      sekurangnya tiada yang terabai dan memudahkan kita menguruskan ekonomi rumah tangga (ERT)

      hafal gak mu ek dialog die

    1. Yup betul…

      asalkan tidak teraccident….

      macam sesetengah pasangan yang belum berkahwin

    1. he..23x kena check keturunan belah lelaki dan perempuan..

      ada x genatik kembar he…23x

      if ada.. boleh la berdoa, kot2 ada rezeki kan

    1. ops jangan la agree sgt.. sian kami terpaksa tunggu lama..

      ke time tue gf dah malas nak jaga si bf kot

    1. he..23x mungkin juga…

      ramai yang nak berlajar & menimba ilmu dahulu…. lagi2 ada kaitan dengan perancangan keluarga nie

      nk check subur ke tidak, pandai merancang atau tidak.. pancut je dalam.. n tengok hasilnya

      if nk tau pandang merancang.. ade je idea n kreativiti diperlukan.. port selamat.. klinik terbaik… bajet.. n nak bg sape anak tue he..23x

    1. selagi boleh berlajar, berlajar la.. xsemestinya dah kahwin xboleh nak berlajar…

      member bro masa degree dah kahwin.. tp masing2 universiti lain2…

      keluar je.. 2-2 berjaya.. sorang cikgu sorang pensyarah… anak dah 2 time tue.. result pun gempak je

    1. kenapa pula ek..

      bace je la.. xsalah pun he…23x tips dan panduan lagi.. if rase faham apa yang ingin bro sampaikan

Leave a Reply

Top