You are here
Home > Review Bersama Bro Framestone > Rintihan Kalbu | Cerekarama TV3

17,411,100 total views, 2,629 views today

Rintihan Kalbu | Cerekarama TV3

Rintihan Kalbu di slot cerekarama tv3 9 april 2011 menceritakan mengenai menantu yang tidak berhati perut pada mertuanya.

Lebih mementingkan kemewahan dari bersusah payah untuk mertua sendiri.

Lakonan mantap Diana Rafar, Iqram Dinzly, Azhan Rani, Nabila Huda dan Mak Engku.

Dimana Diana Rafar membawa watak Maria, anak orang kaya yang menjadi menantu tetapi berperangai ok sikit dari hantu.

Dan plot lebih banyak menumpukan kepada watak Azhan Rani (Azri) dan Nabila Huda dimana Azri merupakan bekas penagih dadah yang telah insaf.

Pesanan Bro,

Jika nak mencari kekasih, cari la yang terbaik buat kita dan keluarga kita.

Ini kerana, mereka bukannya hanya perlu kahwin dengan kita tetapi juga dengan ikatan kekeluargaan yang sememangnya ada.

Bukan mereka saja, anda juga perlu sama juga.

Bicara Bro : Berapa ramai calon yang mampu bertanggungjawab dengan mertua dan keluarga pasangannya.

Dan beberapa ramai yang pandai menghormati, jika tercalit sedikit rasa ketidak selesaan sebelum berkahwin, elok tidak perlu teruskan. Takutnya menjadi nanah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

20 thoughts on “Rintihan Kalbu | Cerekarama TV3

    1. 2 la…letey sgt study la konon…jap lagi exam…tgh layan majalah 3 bley trtidur plak…sedar2 dah kul 12.20…haha trlepas dah…bazir letrik…haha

    2. tengok tv sorang2 ke tue….

      jap lagi exam ek… good luck tau… jawapan pertama A tau… yang len tue bro xleh nk tolong he..23x

    3. mule2 tgk ngan kawan…skali tinggal sorang…haha

      alaaa~ tipu la bro ta bley tlg…jap lagi exam HRM kot…bro kan major in human resource…kne seludup bro masuk exam hall ni…heee~

    4. he..23x sian die… kalau tengok dengan bro.. gamaknye dua-dua terbongkang depan tv.. kamu jaga kul 12.. bro entah kul 4-5pagi baru terjaga cam nie

      ops…!! stalker…!! tahu je ek pasal bro…

      HRM senang je la.. xsusah mana pun

    5. aisey…ta besh la klu dah dua2 trbongkang…cm2 tv yg tgk kite nnty…haha mmg normally akan bgn lepas tidur 3 or 4 jam…=)

      eh3…prasan! mane ade stalk bro…bro yg tulis kat page bro ni…lupe la 2…maklum la…dah brusia ckit…haha

      mmg la HRM ta susah mane…tapi cuak gak…sbb ta suke subject business…haha

    6. habis nk best cam mne…?? bgtau sikit huhu

      oh ye ke.. maaf bro xsedar.. maklum la makin dijamah usia…

      nak cuak nape pulak.. HRM memang senang. asalkan tahu konsepnya, confirm xde masalah nak jawab

    7. haha tape2….bro, sy gurau je tadi 2…jgn amek haty plak…hee~ muke maintain muda kot… *amek haty* haha

      mmg la…yg ta besh ny, bile susah nak dapat markah byk…even kite faham pun…geram je…grrr~

    8. bro ok je he…23x

      pe2 pun awal2 kena cari markah banyak la ek.. cam bro dulu 2 test + assigment dah bnyk membantu..

    9. owh…hee~ wisau trase plak…heee~

      2 la…naseb la dah ade carrymark tinggi…test + assignment + presentation + video…2 yg ta risau sgt…tp risau jugak final ni…sbb senior2 ramai yg skor kat carrymark tp ta dapat A pun sbb final ta perform well…huhu

    10. tawakal je la.. bro selagi xhabis masa akan terus je menjawab.. tue yg kertas penuh dengan jawapan je…

    11. betul 2…same la…ta penah kuar exam awal…slagi mase ta tamat, slagi 2 tulis…haha jap lagi tyme mintak extra paper, nak angkat tgn macam usop wilcha la…haha

    1. w’salam

      bro pun xdapat nak tengok cite tue sangat.. tapi nampak la apa yang hendak disampaikan

  1. susah nk cari yg dpt terima semua sebab pentingkan diri n konon ingat diri tu hebat. lagi susah kalau dgn mak bapak sendiri sudah tak reti nk hormat cam ne nak hormat mak bapak orang lain kan…..

  2. Cuma ingin pandangan tuan mengenai pengakhiran kisah itu. Agak mengelirukan. Siapa yang dilanggar kereta? Dan macam-macam lagi lah..

Leave a Reply

Top