You are here
Home > Bersama BroFramestone > Isu Panas Bersama BroFramestone > Pukul Bukan Penyelesaian Sesuatu Masalah, Tetapi Mendatangkan Masalah Lain.

17,419,343 total views, 1,164 views today

Pukul Bukan Penyelesaian Sesuatu Masalah, Tetapi Mendatangkan Masalah Lain.

Belum reda kes pelajar tujuh tahun mati dipukul oleh ustaznya sendiri dek kerna RM7.

Terjadi pulak kes, cikgu perempuan di pukul sehingga patah hidungnya oleh perlajar tingkatan 2.

Tak habis dengan itu,

20 pelajar pula sanggup ceroboh masuk sekolah lain semata-mata nak belasah seorang pelajar di sekolah tersebut.

Itu baru kes ade kaitan dengan sekolah.

Ini pulak kes laki bini, tapi mungkin boleh dijadikan iktibar kepada semua.

Si suami sanggup melenyek isterinya dengan kereta selapas menolak dia jatuh dan melafazkan cerai keatas isterinya.

Bicara Bro : Oh dunia

Bila kemarahan & emosi tewas pada hasutan syaitan. Ada juga insan yang tidak sedar bahawa mereka dikawal oleh syaitan semata-mata nak puaskan hati n lepaskan kemarahannya. Tak guna tunjuk alim & solat tunggang langgang jika tidak munasabah diri sendiri.

Sian Mr. Bean

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

21 thoughts on “Pukul Bukan Penyelesaian Sesuatu Masalah, Tetapi Mendatangkan Masalah Lain.

    1. rasa cam xbest pulak jadi cikgu….

      kalau dulu orang semua takut dengan cikgu + ada rasa hormat

    1. amarah dari dulu kini selamanya ada.. ini berpunca dari permasalahan dalaman yang dihadapi oleh individu tersebut…

    1. he…23x berita paper naik harga xnak amik tahu ke he…23x

      kenkadang bosan gak bace paper.. baca blog pun ok je..

      eh kes turun xde.. jatuh ade la.. kes pegawai kastam jatuh tue je la.. saham jatuh..?? belum masanya kot

    1. bila sesuatu yang haram masuk dalam mulut lalu menjadi darah daging…

      akhirnya…

      jangan kata cikgu, dengan mak pak sendiri pun xde hormat.. silap2 kehormatan diri pun xde… bg laki la kan he..23x

Leave a Reply

Top