You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Menyesal Pula Tidak Apply Cuti 2 Hari

17,437,174 total views, 1,029 views today

Menyesal Pula Tidak Apply Cuti 2 Hari

Semalam, sebelum bro bergerak ke Johor.

Pengarah bro bertanya dengan bro mengenai event yang bro sertai di UTHM pada hari ini.

Dan beliau juga bertanya,

Kenapa apply cuti sehari je?

Oh lupa, bro sebenarnya tidak pandai menggunakan cuti yang diprovidekan di dalam kontrak bro.

Yup, bro kerja just kontrak 3 bulan. So setiap 3 bulan, bro perlu renew kontrak bro.

Dan cuti yang diberi adalah 3 hari sahaja.

Kerja tue kerja juga, event tue event juga, kesihatan tue kesihatan juga. Sekurang-kurangnya kita perlu menjaga kesihatan.

Bicara Bro : Plan ke kemboja minggu depan dah bro cancelkan. Flight + Hotel + Pemandu Pelancong kira burn terus la. Malas nak fikir pasal benda nie.

Cadang macam nak mencari aktiviti riadah hujung minggu yang menyihatkan.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

18 thoughts on “Menyesal Pula Tidak Apply Cuti 2 Hari

    1. xberuna…??

      awat bro baca cam teruna je he…23x ok boleh jadi entry bro akan datang he…23x

    1. Susah nak rancang cuti la ila…

      If rancang awal2 pasti ada aralnya… bro tengah mencari masa yang sesuai… tp kalau rehat xwat ape2.. cam membosankan pulak.

      Xpe la.. bro xkisah pun burn.. Lain kali kot

    1. boleh masuk AF x dengan suara ini he…23x

      alhamdulillah bro tengah jaga pemakanan la nie… lunch kat UTHM semalam boleh tahan la.. makan sekali dengan VC korang if xsalah bro la

Leave a Reply

Top