You are here
Home > Tazkirah bersama BroFramestone > Malas Nak Subuh, Pergi Tikam Isteri

17,440,339 total views, 4,194 views today

Malas Nak Subuh, Pergi Tikam Isteri

Peringatan buat kaum wanita yang belum berkahwin yang dok hanyut bercinta.

Nak cari boyfriend or calon suami carilah yang menjaga solatnya. Sebab solat merupakan tiang agama. Tanpanya, intitusi kekeluargaan mudah goyah dan mudah.

Tak nak la ada kes,

Si suami yang tikam si isteri sebab kejut Subuh.

Tak guna if depan-depan dok tunjuk baik alim, sedangkan subuh pun terlajak. Bangun pagi pun matahari dah kelihatan. Boleh ke dibuat sebagai calon suami. baik korang check calon-calon korang. Jangan tengok pada luaran semata-mata.

Dan ada juga mereka yang malas nak subuh,

Celik-celik mata terus tikam si isterinya, then terus mandi wajib dan tidak sempat menunaikan solat subuh he..23x

Hope tiada sesiapa di sini yang terasa pedasnya

Dan bro minta tiada di sini, yang dah tikam isterinya selepas tue tikam perempuan lain diluar [kalau halal xpe] dan jangan pula menikam isteri orang.

Bicara Bro : Bro selalu bangun dalam pukul 4 – 5 pagi. Waktu ini bro gunakan sebaik mungkin untuk muhasabah diri dan memotivasikan diri menempuh perjalanan sehingga bro mati seketika di malam hari [tidur]

Bukan lelaki sahaja, perempuan juga sama. Tak semestinya yang bertutup dan bergaya alim menjaga solatnya. Sekadar ingat mengingati antara satu sama lain.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

37 thoughts on “Malas Nak Subuh, Pergi Tikam Isteri

    1. ops he..23x

      xpe xpe.. sindiran biasa2 je.. bg yang terasa je boleh pick up terus…

      bagi yang lambat tue, bagus la…

    1. he…23x setan ek.. setan mane ade tikam2, dia just menghasut je he..23x

      ops… tikam depan sudah. yang belakang tue haram

    1. amalan bersama isteri pun tarak guna juga kan… rezeki pun xkan jadi halal sekira lebih utamakan kerja dan solat diabaikan…

      ape istilah yang sesuai ek he…23x

      tikam2.. hujung bulan berdarah.. silap tikam.. tgu la hasilnya 9 bulan nnt

    1. Manusia memang kejam.. pembunuhan yang pertama yang tercatat dalam al-quran juga melibatkan manusia…

      dengan adik beradik pula tue… yang keluar dari rahim yang sama

    1. xpasti juga… niat dah betul, if cara pula salah macam mne…

      if si isteri membuat si suami terasa ke ape ke..?? x ke syurga pun boleh jadi..

      p/s- bukan ape, bila berlaku perbalahan sehingga sanggup menikam, mesti bukan benda biasa2 je.. mesti lebih dari tue…

      dah kahwin nnti baru mu leh rasa…

  1. Bro,saya sangat setuju dengan pendapat tersebut..sekurang-kurangnya bila kita sedar yang diri kita ni memamng tidak sempurna,apa salahnya jika mencari suami/isteri yang boleh membantu kearah itu,walaupon ianya mustahil mencuba itu lebih bermakna dari langsung tidak pernah mencuba. 🙂

Leave a Reply

Top