You are here
Home > Tip Bernas Bersama Bro Framestone > Jimat Berbelanja – Bawak Bekal Ke Ofis

17,451,889 total views, 4,358 views today

Jimat Berbelanja – Bawak Bekal Ke Ofis

Untuk memastikan kestabilan ekonomi bagi mengelak kegawatan yang kenkadang terjadi tanpa diagak.

Begitu juga yang berlaku dalam gaya hidup orang jepun.

Di Jepun kebanyakan perempuan yang berkahwin tidak berkerja kecuali bagi mereka yang berjawatan profesional.

Dan kebanyakan si isteri sentiasa membekalkan kepada si suaminya. Si suami tiap2 hari perlu travel dalam 100-200km ke tempat koje. Penat tue.

Dan kewangan keluarga memang dijaga sepenuhnya oleh si isteri. Nie betul-betul amik kos ERT – Ekonomi Rumah Tangga.

Untuk menjaga kesihatan dan ekonomi. Elok gunakan bekas berjenama Tupperware  – Jenama dari bro kecik sampai beso

Bicara Bro : Bro hari-hari bawa bekal ke ofis. Kalau malas, tapau je kat mane. Jimat…!!!

Bagaimana dengan korang?

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

27 thoughts on “Jimat Berbelanja – Bawak Bekal Ke Ofis

  1. Selain dari jimat…kesucian , kebersihannya terjamin kan?
    bagi para suami , air tangan isteri tu mengalir.. bertambah kuatlah ikatan kasih sampai ke syurga 🙂

  2. kalau sekolah dulu memang bawa bekal..
    tapi kat kampus ni gilir2 megi n nasila..
    hujung minggu share dengan si dia masak…hehehehe… jimat dah tu..

    1. megi..?? bro berlajar dulu memang susah nk jumpe megi…

      bro selalu ke kedai mamak.. amik nasi putih banyak2.. buh kari ikan.. balik je goreng telur.. buh kicap kat nasi.. makan..

      peh.. terbongkang lepas tue punye

Leave a Reply

Top