3,974,547 total views, 17,689 views today

Cik Epal Cuak, Blog Dia Kena Remove

Ini bukan entry gosip atau pun entry panas-panas.

Sekadar teguran dan mintak blogger-blogger yang hanyut supaya sedar dengan realiti dunia maya ini.

Jangan asik hanyut dengan limpahan duit pengiklan mahupun komen-komen mengipas anda.

Korang kenalkan Cik Epal?

Cik Epal,

Dia dulu salah seorang yang rajin lepak kat blog bro dulu sebelum die bertukar nama menjadi cik epal. Now, yang rajin datang blog bro kebanyakan bro kenal dorang.

Thank buat korang.

Berbalik pada kes Cik Epal,

Blog beliau telah diremove atas sebab-sebab tertentu yang tiada kaitan dengan dia.

Maybe ramai yang flag blog die dan mereport blog beliau tidak sesuai untuk disiarkan. Sebab tue Google terus remove blog beliau.

Biasalah, benda free apa-apa pun boleh jadi. Bukan kita mempunyai hak 100% keatasnya. Begitu juga dengan apa yang kita miliki didunia ini, bila-bila masa Dia mampu menariknya.

Tip untuk mengelak Blog anda dari di remove oleh Google

[bagi pengguna platform blogspot. If korang pakai domain dotcom, realitinya korang tetap juga pengguna blogspot]

  1. Remove NavBar pada blog korang bagi mengelak orang flag blog korang
  2. Cuba elak membuat orang sekeliling membenci atau mencemburi anda
  3. Tak payah pakai blogspot
  4. Pakai je blog berbayar cam bro

Pendapatan beribu2 setahun, Hosting berapa puluh pun xmampu nak beli, Itu la kegunaan Nuffnang bagi duit kat korang.

Ingat, blog dan kontenk blog anda adalah hak cipta anda. Jangan sampai anda tiada hak keatas apa yang anda usahakan selama ini.

Bicara Bro : Bro pernah ada 2 blog diremove tanpa sebab yang munasabah [kes bertahun-tahun dulu]

Sejak itu, bro kumpul duit sikit2 sampai mampu memiliki hosting untuk blog bro sendiri. Dan alhamdulillah semua blog bro berjalan lancar.

Bro nak tolak hosting blog kepada sesiapa yang berkenan. Harga bro bagi diskaun lagi. Jika berminat hubungi bro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

165 Responses to Cik Epal Cuak, Blog Dia Kena Remove

  1. klu blogger picisan mcm saya, berbaloi ke pakai hosting sendiri?

    klu blogger hebat2 mcm bro, berbaloi la kan?
    Admiral Hafiz recently posted..Gathering Blogger Perak Di Gunung Lang – Sedapnya Dapat Makanan Percuma!

  2. End Wan says:

    huh! berangan-angan nk pakai domain bila blog sayer dh cukup dewasa nnti.. hehe.. saboo je la.. :)

    • Bro Framestone says:

      berangan xsalah.. if mampu nak pakai domain pakai la.. if rase nk pakai blog berbayar.. beli la hosting

  3. Encik Ketam says:

    Hosting dengan domain lain kan? kalo pakai domain sendiri tapi still platform blogger ok ke tak bagi pendapat bro?
    Encik Ketam recently posted..Topeng-Topeng Blogger

    • Bro Framestone says:

      hosting if tempat kita host blog kita.. cam blogspot , dorang host pada server google.

      Domain sekadar nama je… sebenarnye xkisah nak pakai platform ape pun. if dah namanya free, risiko tetap ada.

      Bagi blogger yang niat just for fun untuk berblg, xkisah pakai free ke ape.. if ilang pun boleh start balik.

      Tetapi bagi yang serius dalam berblog,

      Elok la amik langkah berjaga2.. xnak ade kes, blogger jadi gila bila blog sendiri dah hilang

    • Blog Sensasi says:

      betul tu Bro..hosting memang perlu..sebelum ujudnya Blog Sensasi aku memang guna domain berbayar tapi hosting blogspot la…kalau sesape perasan blog HOT ZOOM KOMUNITI ver.2..tapi malangnya telah diremove oleh google sbb emel yg digunakan dikatakan spamming..jadi sekarang ni Blog Sensasi masih guna blogspot tapi belum teringin lagi nak guna domain berbayar..nak tunggu blogger.com apa cite lepas semalaman dah bermasalah ni
      Blog Sensasi recently posted..Justin Bieber muntah ketika buat persembahan di Filipina

    • Bean Moreno says:

      tak ok sebab ia still platform blogspot…saya dah pernah kene remove dulu even pakai domain sendiri…so skang saya tgh nak buat hosting sendiri

    • Bro Framestone says:

      He…23x ko pun kena juga ek..

      Senasib la kita ek

  4. zik says:

    owh yeker baru tahu… tapi memang betul, blogspot bila2 masa je boleh kena remove… dulu blog chedet pun jadi macam tuh…
    zik recently posted..Mustahil hidup tanpa hutang

  5. Alia JusTea says:

    apa maksud di remove.. tak paham lah bro..
    Alia JusTea recently posted..Assignment Pertama UBM Orientasi

  6. Zhaf says:

    camne nak buang navbar nye bro?? try tgk html tadi pening le plak haish…
    Zhaf recently posted..- Ubah Lagu Jadi Minus One -

  7. Bean Moreno says:

    aku tunggu masa nak berhijrah!

  8. Kak Es says:

    macam tu pun boleh jadi??
    teruknya
    Kak Es recently posted..Chocolate GiveAway

  9. syahirul says:

    tak paham den dengan blog dia tu.. kejap ada kejap takde? ape masalah dan ape solution yg dia buat?
    syahirul recently posted..Nikah khitbah- Surat untuk ibu bapa

  10. ery farieha says:

    hadiah hosting yg dapat tak tebus2 lg. sebab still berpikir2 dan malas nak handle hosting. hahhahaa
    ery farieha recently posted..Mood – Final Exam Sem II 2010-2011

  11. niq says:

    sy x mampu nak beli hosting..blog pon blog cikai jer bro…:P
    niq recently posted..Cara Menjaga Martabat Pakwe

  12. kechixx says:

    bahaya nie…adeh…risau pulek..
    kechixx recently posted..Happy Killing best wooooo

  13. fuhhh….

    dasyat gak ni….
    Gadis Kampung Separa Bandar recently posted..BABY NI MASA LAHIR JANTUNGNYA DI LUAR

  14. Kyerull says:

    tumpang tanya navbar yang mane bro?
    Kyerull recently posted..CONTEST – Leen &amp Kyerull Janggut vs Muncung

  15. etomyam says:

    ok aje blog tu aku masuk..siap dapat epal free lagi tu muahaha
    etomyam recently posted..Masa Depan Surat Khabar 10 Tahun Lagi

  16. iniialahaku says:

    hurm…tpi terpikir plak apa input yg leh bgi…komitmen lgi brtmbah..hurm…
    iniialahaku recently posted..TELUR- TELOR- TELOQ…

    • Bro Framestone says:

      Bergantung la…

      Tidak tidak perlu nak bebankan diri… Cam bro berblog just untuk kongsi pendapat, pandangan, info + apa2 yang terlintas…

      Asal terlintas, terus je berblog.. if byk sgt.. bro save as draft je.. ada masa baru publish

  17. nemo says:

    bro… yg buta IT mcm nemo nieh mana reti nak mengadun mender alah nieh… nih pun dh rasa nk pencen je… hahahah… keji kan bunyiknya…

    tp sungguh la bro…. utk org cm nemo yg cuma kongsi cerita, minat dgn idea2 merapu kat blog tuh tanpa apa2 pendapatan darinya… rasanya blogspot je pun dh cukup kut…

    pendapat bro cm ner?

    • Bro Framestone says:

      Nemo bukan buta.. cuma rabun je.. masih boleh diperbaiki.. nanti bro bawak nemo g jumpa pakar ek :)

      Pe2 pun,

      If kita buta, mintak la sape2 papah kita… jangan la nak jalan sorang2.. ramai je yang dah celik. mintak je bantuan dorang.

      If nemo rasa.. apa yang nemo kongsiakn kat blog tue xde nilai sentimetal mahupun ade value.. sekadar suka2..

      pakai blogspot pun boleh.. tiasa masalah pun :)

    • nemo says:

      kan…. nemo pun fikir mcm tuh jugak… nantilah bila nemo dh feymes cm bro… n3 yg gempak2 cm bro… baru nemo buat cm bro jugak la…

      sbb… skrg nieh pun nemo lebih kepada enovel je pun kat sana tuh… kalau ditakdirkan uncle google tuh jeles dengan nemo.. nemo tak ralat sgt sbb apa yg ada kat sana nemo dah pun rombak untuk menuskrip nanti.. hihihih

      p/s: bro… kalo dh kaya kan.. cpt ah blanje nemo eskrim
      nemo recently posted..i do love him but did he deserved for my love or did i deserved to love him

    • Bro Framestone says:

      mane ade bro feymes n gempak.. kalau tidak dari dulu lagi nemo dah kenal bro… tapi nemo la yang xkenal bro sedangkan orang lain kenal he..23x

      bro dulu bila pakai wordpress.. bro bermula dari kosong.. blog lama biarkan je cam tue.. so dari blog nie la.. bro start merangkak sampai la dah mampu nk gelak guling2 kat sini

      If ade backup xpe nemo.. tp yang xde tue cam mne.. lagi pun nemo dah nampak haluannye… haluan nemo sendiri…

      eh..!! bro xkaya pun.. tapi suka makan pau kaya.. panas2 time hujan.. peh.. sedap tue

    • nemo says:

      sabau je la… nak kata org suka dalam dunia sendiri la tuh… huhuh… my atoks tuh pun slalu marah nemo sbb nemo mcm biskut kat tenet… kejap ada.. kejap ilang… setiap kali dia nk bgtau pe2… dia msg nemo suh on9… huhuhu….

      sbnrnya nemo mls nk on9 nieh… nemo lebih suka baca jer… tp nakbuat cm ner.. ada plak yg kena piat tlinger kalo degil.. huhuh….
      nemo recently posted..i do love him but did he deserved for my love or did i deserved to love him

    • Bro Framestone says:

      eh xcakap ape2 pun he…23x kalau nemo biskut.. ok gak.. sedap ape

      sape yang piat telinga he..23x

  18. mynameismy says:

    my punye blog bese2 je.. lum femes emes lg so tade pe perlu dirisaukan lg buat mse ini heeee
    mynameismy recently posted..Ubah diri tu dulu sebelum nak ubah orang lain!!

    • Bro Framestone says:

      Blog bro yang kena dulu pun xde fames…

      Die sebenarnye bukan ikut fames ke tidak.. haters ade je di mana2… orang yang xde pe2 pun boleh jadi mangsa

  19. MuJE says:

    kalau takde navbar pon still mana-mana haterz boleh flag tapi tak semudah ada navbar la. :D

    jadi kepada pengguna blogger.com kalo sayang sangat blog tu dan tambah pulak kalau post dah beribu-ribu, bawak-bawak la bekap seminggu sekali ke dua minggu sekali ke.

    cara bekap:

    Home >> setting >> basic >> blog tools >> export blog >> download blog

    dan lepas tu anda boleh bergumbira :)
    MuJE recently posted..I Wrote the Same- but in Different Words

  20. emanthehalia says:

    tu dia~ jeng2. betul2 murah je kot klu nak bezekan dengan duit yand nuff bagi.

  21. wazy says:

    bahaya gak ni kalau ada orang dengaki/ cemburu
    macam-macam taktik dia boleh buat
    wazy recently posted..E-Book Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

  22. hi,
    mcm mana nak tahu kena flag???
    beginner blogger recently posted..Putus Cinta sama Durian!

  23. biasalah bro. bila dah naik sket, pasti ada tgn dok tarik kaki kasi jatuh balik. adat dunia

    tp bro, nuff br kasi RM3.75. camne nk beli hosting sendiri? huhu
    ekspresiruang recently posted..Ilham Dekorasi Dengan Warna Yang Banyak

    • Bro Framestone says:

      He…23x resam manusia

      adeh.. sikit beno tue.. kumpul2 la.. dah banyak cash out terus beli huhu

  24. Fitrihadi says:

    memang pakai blogspot agak kurang selamat sebab bila-bila masa boleh hilang camtu je.. dulu aku pakai blogspot gak..

    then aku tukar pakai WP sebab feeds untuk blogspot yang lama dulu dah rosak.. semua link blog aku kat bloglist orang lain tak dapat update terbaru blog aku.. tu yang tukar tu..

    sekarang semuanya kena usaha dan mula dari 0 balik.. rasa rugi gak sebab baru sekarang aku sedar blog lama tu dah jadi…….
    .
    Fitrihadi recently posted..Video Kejam Perempuan Memang Suka Lelaki Sakit Telr Ke hahaha…

  25. zalin says:

    saya harap xde blogger yang cemburu dan xsuka kat sy..huhu..confirm sedih bila hasil karya hilang dalam sekelip mata camtu. Tambah2 lagi bila blog dah femes.
    zalin recently posted..Buffered Earning yang ke-50 daripada Nuffnang!

    • Bro Framestone says:

      kekadang yang falg blog kita bukannya blogger.. entah sesiapa entah.. saje2 je suka suki tekan…

      pe2 pun amik la langkah berhati2 ek

  26. [...] amalkanlah teknik-teknik macam kat bawah ni. Benda ni aku ada tulis dah kat blog cik epal ngan blog broframestone [...]

  27. suffer8zine says:

    actly bende ni dah jadi kat aku aritu, x tau ape sebab, selang beberapa jam lepas contact forum google baru ok semula

  28. maheyra says:

    aaaa kena jaga3 ni . hoho takkan la blogger pinggiran sprti sy pun ade org nak dengki . jgn laa hehe
    maheyra recently posted..PERMOHONAN MEMASUKI UNIVERSITI BLOGGER MALAYSIA UBM KINI DIBUKA JANGAN LEPASKAN PELUANG !

  29. zool says:

    Nasib la kan.. Kalau kena flag memang ilang bertaburan blog…

    • Bro Framestone says:

      So cara terbaik… berhati-hati dan bersedia dengan sebarang kemungkinan yang mungkin terjadi

  30. kah3 itulah pentingnya wordpress+hosting.. tak gitu Bro Framestone

    • Bro Framestone says:

      Yup… tp xguna gak pakai hosting.. tp hosting xberkualiti… server pun satu tempat je…

      satu down.. terus xde backup server… xpasal2 xleh nk recover ape2…

      syarikat hosting terbaik perlu ada sekurang2nye 2 server. Terbaik jika ade 3

  31. alaa..nuffnag bg ciput aje..tak mampu nak pakai hosting bbyr..wuwuwuu~
    Khumaera Ismail recently posted..2424th Follower – Secebis kisah hidup weida

  32. Ixbarr says:

    pernah singgah blog cik epal dulu…kena remove ker?? ishk~

    Bro, klu guna blogspot leh tukar hosting sendiri x? skrg ni aku dot.com jer..tp bawah blogspot lg…camne nk tukar ke hosting sendiri? klu tukar hosting sendiri ni, Google tak kacau la kan klu ada pape kn…leh komen kat my blog x? takut tak terbaca komen sini…
    Ixbarr recently posted..Cicak Tokek Aku Kena Curi!! Ishkk

    • Bro Framestone says:

      boleh aje.. dah ade domain…

      just beli hosting.. lepas tue aktifkan domain pada hosting then tranfer la data dari blog blogspot ke blogyg di hosting…

      if pakai blog sendiri [berhosting] google xkaco sangat.. kalau kaco pun time nk index bg PR ke ape ke.. tue je la.. tp klu dah mantap. xde prob

      lepas tue yang bakal kaco just SKMM @ MCMC je… if ade orang report kat dorang blog mu dianggap berbahaya.. dorg leh amik tindakan undang2 pada anda je

      insya’lah komen bro ini akan masuk email kamu

  33. JMR says:

    bro, tolong aku utk selfhosting nih..bab2 gini, harem aku tak gheti. peduli la blog aku tak mantap cam blog ko, janji2 semua kenangan2 aku dlm blog tersimpan smpai bila2…leh tlg tak?
    JMR recently posted..Jakes Charbroil Steak

    • Bro Framestone says:

      Boleh je.. tiada masalah.. blog mu mantap ape… sape cakap xmantap…

      if ade pe2 nak tahu just inform je bro.. bro try tolong mana yang termampu ek

  34. wahh bro. thanks for info. sy bru tau pasal bnda2 ni. huhu.
    nurul syafiqah recently posted..TAK SUKA SUKA eh suka hati lah

  35. Liyana Lunia says:

    Ynn penah kene bulan lepas tetibe blog hilang pegi mana tah, email pun disable , terus gelabah nasib baik boleh guna code utk recover balik. risau jd balik tunggu bulan dpn dpt duit nuff trus betukar.

    sbenarnya syg :( sbb kene start dr bwh balik tp nak wat cane dedulu tkfikir lngsung psl hosting wuwuwuw :((
    Liyana Lunia recently posted..Hari Memanjakan Diri Sendiri dengan milkadeal &amp Pak Li Kopitiam -D

    • Bro Framestone says:

      Mesti kena hack dari email la tue kan.. :)

      Boleh je.. if ade nama.. blog lama jgn tutup.. tp gunakan untuk promote blog baru…

      Start pakai blog berbayar… follower leh pindahkan…

      Cam bro lepas 3 tahun pakai blogspot baru pindah ke hosting.. masih ada masa untuk jangka masa panjang

  36. ecah says:

    berapa bro nak tolak.?

  37. Ezany-Kun says:

    tgk ade lg blog cik epal tu.. ape pun satu peringatan yg bagus.. harap ramai yg take note..
    Ezany-Kun recently posted..Kedudukan Terkini Liga Super Malaysia 12 April 2011

    • Bro Framestone says:

      dah ok dah.. selamat leh recovery balik.. tp kena hubungi google la…

      yup harap cam tue la kan

  38. Fakhrul says:

    wahhhhhh! terbaik nih bro! heheeh..btol2…gnekn je yg berbayar..sttle..

  39. nescafe_ais says:

    thanks..nice info..xdapt lagi nak guna host sendiri..nuffnang x bagi duit lagi…hehee

    Malaysiakini Kena Hacked??
    Pengumpul Gambar Awek Bertudung-!!!
    nescafe_ais recently posted..MalaysiaKinicom Kena Hacked

    • Bro Framestone says:

      xbagi duit lagi..?? duit xmasuk lagi ke. or die mmg xbagi duit masuk akaun lagi..

      insya’lah nanti boleh punya

  40. yuyu says:

    menakutkan la bro…

    • Bro Framestone says:

      Menakutkan ke..?? try baca entry abg Ben korang… if mmg sanggup amik risiko.. tiada masalah

  41. Kujie says:

    Tahun 2007 Kak Jie dah kena, hilang 5 blog!

    Selalu bagi nasihat tapi depa kata kita berlagak sbb pakai self hosted.

    Jadi..biarlah masing2 dah kena baru nak beringat…kot
    Kujie recently posted..Tanam Semula

    • Bro Framestone says:

      bro kena tahun 2007 juga la kak jie.. wow 5 blog kena ek..

      xkisah la.. mana yang terbaik buat kita kan.. kita bagi pandangan, nak ikut taau tidak.. hak memasing…

      :)

  42. AmenoWorld says:

    Takpe dah bekap.. insya-Allah selamat.

  43. bro, nk tanyalah.. kalo pakai domain dotcom tapi guna hosting blogger, still kena remove ke??
    Entri terkini :
    penjelasan tentang hukum bercinta di internet

    • Bro Framestone says:

      yup boleh je.. yang di remove adelah data dalam hosting blogger… bukannya domain…

      domain nie cam nametag je.. memudahkan orang kenal korang berbanding menggunakan nama url yang panjang lebar di binkan kepada blogspot.com

    • bro, ada x jual hosting yg mirip mcm blogger? kalo nk guna hosting wordpress x biasa la
      Firdaus Kasim recently posted..Nuffnang Pandang Serius pada entri Rahsia Terbongkar Nuffnang

    • Bro Framestone says:

      tiada la.. blogger just platform free & hak milik google.. doarang xkan jual untuk dipasang pada hosting…

      blogger sekarang nie function dah nak dekat dengan wordpress dah… cuma codingnya masih xsama.. just xml.. wordpress main php & css…

      asalakn xusik php n css yang diberikan… sure xde masalah….

      cam blog bro.. bro mmg edit die punye php & css

  44. myvitrd says:

    ada modal insyaallah pakai hosting sendiri juga nanti.. setuju dengan bro.. duit riban2 setahun takkan hosting tak mampukan…hehehe..

    Nota : memang aku tak mampu pon bro.. hehehe

    • Bro Framestone says:

      Hosting xde mahal mana pun jika dibandingkan dengan kepentingannye…

      bagi bro.. kita berblog untuk kepuasan n ada matlamat.. sekali apa yang kita usahakan hilang cam tue.. apa yang kita rasa

  45. Nina' says:

    salam bro,..

    sbnrnya x brape paham bab2 hosting2 sume tu.. tapi insyallah,.. one day pasti ada domain sendiri =D

    Cian juga cik epal ye…

    • Bro Framestone says:

      domain nie just name penganti kepada nama blog kita yang panjang lebar..

      hosting pulak untuk menyimpan segala data mengenai blog kita… itu je bezanya.. bg pengguna blogspot.. korang hanya menumpang hosting percuma dari google..

      xnak jadi cam yahoo yang mula2 buat platform untuk berblog.. last2 dorang gugurkn project tue… so bnyk yg burn cam tue je la..

      xleh nk di recover

  46. nizam says:

    rasa berbaloi pakai hosting dan domain sendiri kan bro..biar susah asalkan hak kita terpelihara…tak gitu bro?tapi nizam tak sehebat bro… banyak lagi kena belajar dari bro…
    nizam recently posted..Cara Install Wamp Server di Komputer Peribadi

    • Bro Framestone says:

      eh sape cakap.. nizam mantap ape.. selalu yang setiap hari berlajar adalah yang terbaik dari mereka yang berada di atas tapi xde pe2 peningkatan

  47. Miss Mirror says:

    Apa yg diremovenya blog Cik Epal? Ada je lagi tu.
    Miss Mirror recently posted..Popia Mee Segera bersama Sos Kismis

  48. IcedNyior says:

    Remove Navbar Blogspot adalah melanggar T&C Blogspot. kang tak pasal2 blog kena report plak susah

    • Bro Framestone says:

      Biasa la, benda free T&C memang ada…

      boleh je nak remove.. untuk menampakkan blog itu bukannya 100% blogspot

  49. titan says:

    inilah salah satu sebab aku berpindah ke blog dot com. Kalau google nak remove, anytime aje. Bukan bagi amaran pun.
    titan recently posted..Komisen kedua dari PanduanDplicom

    • Bro Framestone says:

      tau xpe…

      lagi2 la blog korang google jenis xpandang walaupun ianya popular…

      bukan dorang reti baca blog bahasa melayu korang + xde la melayu sangat, rojak adalah.. belum lagi word yang tidak dapat dikenal pasti

  50. [...] Nak tahu lebih lanjut, pergi terjah blog BroFramestone –> Cik Epal Cuak Blog Dia Kena Remove [...]

  51. [...] Nak tahu lebih lanjut, pergi terjah blog BroFramestone –> Cik Epal Cuak Blog Dia Kena Remove [...]

  52. Pakai hosting sendiri pon best juga..Lagi puas hati..Cuma bab bandwidth tu kena jaga sikit..Jgn beli pakej yg kecik sangat tapi jumlah pembaca banyak..Jawabnya tak sampai setengah bulan limit exceeded la jawapnye..
    Pejuang kesenian Extreme recently posted..Google Gravity Satu Eksperimen Google Chrome

    • Bro Framestone says:

      cam bro.. blog memang dah upgrade untuk tampung kpasiti yang tinggi…

      tapi bayaran tahunan..?? pepaham je la kan he…23x

      ada orang, xsampai seminggu huhuu.. sebab penyalahgunaan image yang terlalu besar

  53. solomolo says:

    Assalamualikum…

    Bro, blog saya dah kena remove…
    rasa sedih dan sakit hati sangat2…
    solomolo recently posted..bila larut malam

  54. mastura says:

    oh…tak berapa cekap gak bab2 hosting sendiri ni…..reti pakai blogspot ni je…
    mastura recently posted..-KESILAPAN PADA BLOG YANG TIDAK DISEDARI-

  55. oranglidi says:

    nasib baik saya dah tukar g hosting sendiri….
    oranglidi recently posted..Selamat Hari Ibu

  56. [...] pun tak perlu risau kalau ada sesiapa nak menuntut hak blog ataupun delete blog kita sebab bila dah menggunakan WordPress, keseluruhan blog adalah milik kita, bak kata Izamir [...]

  57. nizam ijam says:

    jalan2 sini, saya student xde duit nak beli hosting.tp serius nak berblogl..hehe pendapat?
    nizam ijam recently posted..Simbah Asid Menular di Malaysia

    • Bro Framestone says:

      Hosting murah je.. bro dulu berhosting time berlajar.. kumpul duit sikit2 dari org yg mengiklan..

      Cukup je terus beli…

      Tiada paksaan pun, ikut kepentingan juga.. if takat berblog saje2, xde hosting pun xpe.. guna je yg free

  58. rahmad says:

    belum bersedia lagi bro untuk miliki domain & hosting sendiri..

    lagi pun traffic blog sehari pun cuma 200-300uv jer..

  59. fendy says:

    hosting n domain mcm malas je..lg pon kite punya blog bukan blog bisnes yg kene dapatkan pengaruh org….juz suka2 je…..xkesah kan?
    fendy recently posted..Motivasi Perlu Setiap Hari!!!

  60. tzmlt says:

    aikkk..ble g kna remove??tp blh je bka ni….
    tzmlt recently posted..Pengalaman Masuk Lokap Polis

  61. eyqasara says:

    blur sbnarnye ni… baca comment dari atas kebwah msih samar2 lg.. mklum laaa.. lembab thap labi2.. bro, camne rupenye klu blog kte da kene remove eah???

  62. rugi la.. buat penat2 pastu kena remove
    sabree hussin recently posted..Formula Riba : Selamatkan Diri Anda Dari Riba & Pengaruhnya

  63. reezluv says:

    haha..aku baca balik entri ni cambest..betul gak..income riban2..takut nak invest ke arah yang lebih baik..biasa la tu kan..sayang duit la maknanya tu….

    kalau pikir masa depan, tak gitu..utk long term…aku skang ni nak pakai blogspot balik pun terkial-kial gak..setting utk blog jualan jek..landing page pun jadi le..:D

  64. anyss says:

    ada lagi x hosting tu ? takut laa ..

  65. ishhh takutne kena remove

  66. Bobo says:

    mintak2 lah tak kena macam ni…takut… kuikui..

  67. bro mirul dah beli hosting tp xtahu macam mana nak convert blog kepada wordpress guna template blog sekarang… boleh tolong x? follower mcm mana ye bro…

    • agak parah juga di sini…

      memang susah nak cari template untuk wordpress yang sebijik macam template blogspot..

      pasal follower memang tak boleh nk buat apa2.. macam dulu boleh transfer.. macam sekarang, google tak nak apps dia running pada produk yang bukan dia punya..

      if nak pakai template yg sama n nk jaga follower.. elok beli domain dan pasang pada blog sekarang nie

  68. Oh! budu says:

    patutla haritu lawat blog cikepal. kosong ja. hehe

  69. maszull says:

    assalamualaikum bro…betul tu kenalah dr bawah dulukan…:)

  70. wanayu says:

    tula pentingnya selfhosting dari platform free.. takut jugak blog kne remove

  71. Farid Adam says:

    blog kecik2 nih pakai je la yang free dulu…bila blog dah generate income, baru la tukar yang hosting punya…
    Farid Adam recently posted..Pendaftaran Rumah PR1MA Secara Online Di Pulau Pinang

  72. Daddy Zuki says:

    Dulu sy pakai dotcom tp traffik x tinggi. mcm x berbaloi aje..jadi sy x renew domain n kembali ke blogspot. tengok la kalau kaya nanti baru sy beli domain plak!

  73. Info bermanfaat bro.. Thankz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge