You are here
Home > Uncategorized > Bro Sudah Mencurangi Nuffnang, Dan Berpindah Kepada Innity

17,431,117 total views, 4,961 views today

Bro Sudah Mencurangi Nuffnang, Dan Berpindah Kepada Innity

Permohonan bro untuk mencurangi telah diterima dan diapprove pagi tadi.

Dan di sini, bro ingin menyatakan bahawa iklan Nuffnang tidak akan bro sekalikan dalam blog ini. Bagi menjaga rumah tangga blog bro.

Pe pe pun,

Thank buat Nuffnang yang bersusah payah memberi nafkah kepada blog ini hampir 3 tahun + sebulan dengan bro.

Nuffnang memang terbaik bagi sesiapa yangbaru nak berjinak-jinak dalam bebrlog. Dari segi pendapatan mahupun komuniti mampu mengeratkan hubungan antara blogger.

Selepas ini,

Maybe susah nak jumpa bro dalam mana-mana event yang dilaksanakan oleh Nuffnang. Selamat tinggal geng #talibarut, Selamat tinggal geng #kakimakan

Bicara Bro : Untuk memohon Innity, pastikan blog anda melepasi syarat-syarat minimum yang di tetapkan oleh mereka.

Pastikan trafik anda 20k sebulan berserta page view 100k sebulan.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

70 thoughts on “Bro Sudah Mencurangi Nuffnang, Dan Berpindah Kepada Innity

    1. Thank…

      kalau ikutkan dah lama bro nak pindah ke innity..

      cuma masih setia dengan nuffnang termasuk dengan BE + event yang dorang invite bro…

      insya’lah

    1. Try la apply….

      Rasanya dorang tengok juga jenis blog kot… dan kandungan if trafik xseperti yang mereka harapkan

    1. alang-alang menyeluk pekasam.. biar sampai ke pangkal lengan he…23x

      sedap ape pekasam

      lagi untung if ade yang sudi klik

    1. bergantung pada jenis iklan yang dipaparkan.. 1 klik pun berganda2 lagi mahal dari iklan yang lain…

      cash out setiap bulan terus masuk ke bank

  1. ala bro dah pegi dulu…. baru ingat nak join same. nuffnang susah kalau tak dok kat kl and tak join event dorang..huhu

    btw, kongrets!! πŸ˜€

    1. ku pergi juga… xusah kau lalalala dah lupa lirik pulak

      yup betul tue.. tak marketable la kan… sedangkan nuffnang sendiri mempunyai pengaruh yang kuat dalam komuniti blogger malaysia

    1. amik la…

      pastikan trafik tgi, baru apply.. insya’lah punye

      yang penting.. blogging kena dari hati.. buakn dipaksa2

    1. harap cam tue la..

      teruk gak bro di basuh sambil berendam dengan Ben untuk pindah ke Innity baru2 nie

      xkisah pun.. asalkan ada sesuatu di sana

  2. salam..
    ermmm..100 k page view sebulan ye?
    rasanya tak dapat maintain lagi saya
    ke arah itu..harapan rezeki bro mencurah-curah
    lepas nih..
    πŸ™‚

    1. yup memang ianya merupakan penanda aras bagi blogger

      bro sendiri pun baru tahu selama nie bro lepas kelayakan yg dorang kehendaki

    1. blog bro lebih dari tue sebulan…

      bulan lepas dalam 37k sebulan he..23x nampak cam xramai dtg kan.. tp tue la kenyataannye…

    2. apa rahsianya?
      bro, nak request boleh tak. buat lah 1 artikel pasal bro dan politik. nak tahu kenapa dan bagaimana bro boleh jadi blogger politik di suatu masa dulu

    3. maaf tak boleh.. plz…

      atas sebab keselamatan dan kerjaya bro sekarang… maybe bukan masanya lagi…

      harap faham la ek

  3. hebat2.. blog rear-wheel.com je pakai innity.. dan kalau nak ikutkan syarat-syarat traffik tu tak lepas tapi mungkin sebab blog tu ada ‘niche’ tu yg lepas. blog ligakampung n ohpemandu masih setia ngan nuffnang walaupun pendapatan kureng lagi.. πŸ™

    1. yup banyak gak la blog yang lepas.. rasanya sebab niche kot… if dah masuk part tue, memang xleh nk cakap ape2 dah…

      ada je yang trafik 200-300 sehari pun lepas…

      bro harapkan nuffnang kat blog2 yang lain je nie

    1. baru2 nie baru untuk newbies je.. dorang xsanggup kot habis spend untuk blog yang trafik tinggi kot…

      nak jaga blogger baru la tue he…23x

      xkisah la.. dah beralih angin pun.. pendapatan semalam pun dah banyak gak tue

    1. harapnya cam tue la…

      pendapatan untuk sehari pun boleh tahan gak la… lagi baik dari nuffnang punya

    1. insya’lah mampu punye…

      asalkan follower tue berkualiti la ek.. bukan follower hantu he..23x

    1. Bro dah 2x akaun adverlets kena suspen… 1st maybe salah bro la kan…

      yang 2nd tue bro xleh terima reason mereka.. itu yang terus bro xpakai adverlets sampai sekarang

    1. adsense as backup je.. tapi memang masyuk gak adsense walaupun semalam baru pasang huhuhu

    1. wah.. IR memang bagus pun.. entry pun mantap2 je bro tengok.. insya’lah boleh..

      xpun try je apply… mana tahu mengena kan.. xsalah mencuba

    1. Dorang memang tetapkan syarat2 macam nie sebab 1 klik mereka memang berganda2 dari nilai syarikat lain..

  4. Sama lah berpindah ke Innity sebab Nuffnang terlampau kedekut. Seminggu 20 sen je dapat. Logik ke? Sorry untuk nuffnangers. no offense. Cuma fikir-fikirkan lah.

    Innity berbaloi-baloi. Dulu masa mohon Innity memang tak cukup syarat minimum pon tapi sebab follow up dengan email dan tunjukkan growing rate blog kita. Alhamdulillah diterima.

    1. bro 3 minggu rm2 je.. demn.. teruk gak tue…

      bagus la.. now cam xketat sgt nak apply innity.. ramai gak yang dah start pakai

  5. sekarang ni belum lagi terbuka hati nak berpaling tadah walaupun memang dah lepas trafik yang innity hendak tu. tapi tak taulah kan..hati manusia ni boleh berubah..
    tak perlah tak jumpa kamu lagi kat event nuffnang tapi klu event bloggers ada kot muka kamu.

    1. wahai bakal mak mertua xjadi ku

      menantu x jadi mu tetap boleh jumpa di mane2 event nuffnang… nuffnang masih lagi running di blog yang lain

  6. aku pulak dh lama join innity.. masa tu requirement dia kurang.. but now aku nak try letak innity kat website baru belum lepas requirement.. still letak kat website lama yg jarang updates tu..

    tp still walaupun website lama aku jarang updates tp as long ada traffic, earning innity mmg tinggi.. tu la untungnya dpt guna innity..

    1. Insya’lah nanti sampai punye..

      Bro dari dulu dh layak.. tapi baru2 nie baru apply

Leave a Reply

Top