You are here
Home > Bersama BroFramestone > Fitrah Manusia Bersama BroFramestone > Berdoa Untuk Memiliki Kekasih Orang Lain

17,449,288 total views, 1,757 views today

Berdoa Untuk Memiliki Kekasih Orang Lain

Blogger Bro Framestone dan Heliza Helmi
Kenkadang orang yang kita minat dan sayang merupakan kekasih atau pasangan orang lain.

Seksa juga menyayangi dan menyintai kekasih orang.

Ramai orang cakap, bodoh bangang mahupun banyak cacian kepada insan yang tersayang dan tercinta dengan kekasih atau pasangan orang lain.

Sekali terkena batang hidung sendiri cam mana?

Apa-apa pun layan lagu ini.

Dah seperti mendoakan la pulak bila hayati lagu ini.

Rossa Ku Menunggu Lyrics

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

repeat reff

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu

Bicara Bro : Ada tak sesiapa yang mendoakan nak memiliki bro sebagai teman hidupnya. [perempuan sahaja, lelaki suuuuhh suhhhh g main jauh2]

Pe2 pun jangan cari pasal, tak pasal2 ramai yang nak wat partime wartawan jaja cerita bro.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

59 thoughts on “Berdoa Untuk Memiliki Kekasih Orang Lain

    1. bac ela elok2 ayat tue.. mendokan bro menjadi teman idup[titik], xde sambungan selepas tue he..23x

      boleh je.. xsalah he..23x antara sanggup tak sanggup je

    1. xde pulak niat nk tuju pasa sesiapa…

      tiap2 hari dengar lagu nie kat radio… sedap je bunyinye… Sekali hayati lirik die…

      Terus wat entry nie

    1. Slelauyang orang punya nie lebih diminati berbanding yang bukan orang punye…

      tak percaya..??

      try la survey.. yg hensem, yang lawa, yang body urmmmm… semuanya orang punya he..23x

    1. bahaya la dengan lelaki, xpasal2 bergusti.. dh hempap dari belakang he..23x

      so cara terbaik, elok elakkan. Jangan terlibat, nabi xngaku umat nanti

    1. Jangan sampai banyak kad mu terima ek… status bro biarkan la rahsia..

      xleh nk sebarkan

    1. Ops nie mu nk bagi ape sebenarnye nie.. nak bro amik milik orang ke, or nak bukak cawangan lagi nie…

    1. ade je peminat lelaki…??

      perempuan..?? xde kot.. he..23x buktinye..?? tgk kat commenter sebelah nie,banyak dengan nama gurl je

    2. a’a..yang lelaki tu minat blog bro dan penulisan bro tu kan… bukan minat bro…lau minat jadi lain lak…hehehehehe..tak gitu bro?

    3. he..23x tau xpe.. kalau minat lain tue.. bro aim kamu je la.. he..23x sebab kamu kan ramai peminat he..23x

      ade rase nk lempang seseorang x..?? tp bukan lempang bro

  1. terkejut sebab ley plak jumpe kat office penerbit.. hahaha… btw, nice to know u… jom jenguk blog eyqa.. wwoohh! seram sejuk tangan.. hahaha… tak sgka la blog yang eyqa follow n kenal dari BA ni rupenye slalu kuar masuk penerbit.. hihihi…

    1. cak… terkejut x he…23x

      lain kali jangan update blog masa koje.. kan dah kantoi kat situ huhu..

      ramai je yang bace blog bro kat upsi nie..

      dari student sampai ke staff.. kenkadang if ade event, dorang datang tegur…

      nk jumpe Ben x..?? Nanti bro try bawak dtg sini…

      tp tolong la jangan wat muka terkejut tue.. td terasa cam ade buat silap je.. adeh

    2. hahaha.. kantoi sudaaa… hihihi..sure! mesti la nak jumpe… erm.. okey janji tak wat muke tkejut dah.. hihihi.. tp bukan wat2 laaa. mmg terkejot beruk tau.. tak sangka.. mcm tak caye je… hihihi…

    3. xsangka n xcaye..?? kenapa pulak ek..??

      sian.. adeh.. bro terkejut tertibe je kamu jadi cam tue semalam.. klu ikutkan just nk bg link blog then beransur.. coz nk siapkan kerje.. tau2 kamu dah cam tue

    4. alorh… bro mmg la tak ksah… ye laaa.. bayang kan eak, eyqa tak prnah terlints pun nak jumpe sesiape time keje kat cni.. nak plak blogger..tgok muke bro ckit pun tak prasan blogger..mmg la terkejut.. so, bro jgn heran la bila terjumpe muke gtu eak! tak pe laaa.. tamo da jumpe bro.. nnt muke lain pulak yang timbul.. hahaha.. nnt bro tnye lagi nape wat muke gitu gini..tak tau nak jwb ape dah… huhu..

    5. he…23x bro pun xde la terlintas nak tahu kamu sape.. cuma dah tahu kamu ade blog, tue yang bro bagi blog bro..

      just nak tambah kenalan,

      muka bro xnampak cam blogger kan he..23x suspen x..??

      suka wat banyak muka ek.. xde la.. bro ok je.. xde prob, tp kamu cam asik terkejut je memanjang.. risau ada yang terkena heart attack tertibe

      pe2 pun jangan la bermuka2 ek

    6. hahahaha… mane la tak terkejut… abis tu dok muncul depan pntu scara tibe2.. bagi link pkai note pulak tu dgn tiba-tiba.. amacam tu? mmg la terkejot.. klu bro tegur tu bg tau ade blog mungkin la tak terkejut sgt.. adesss.. -.-” klu bro selalu wat gni..silap2 masuk ospital eyqa tauuuuu….

    7. maaf, bro terpaksa rush sana sini.. lagi stu sogan nk kenalkan diri.. he..23x

      ye la.. tertibe je tegur, tanya “rajin update blog” dari situ dah tahu kamu blogger…

      nk wat cam mne.. kat pintu xde trafik light…

      adeh.. sian kamu… xpasal2 kena bertggjwab

    8. hihihihi….rajin dtg penerbit eak! tp sblom ni tak pernah nmpak plak,. hhmmm.. bab pintu tu mmg dah kerje eyqa tlong bukak..gntikan tmpat receptionist kat depan tu 3 ari..mklum laaa “pintu exclusive” hihihihi… tmpat eyqa bukn kat ctu pun..

    9. datang sebab nk siapkan design… mgu depan dah eventnye… national conference kat PICC…

      mmg xpernah nampak.. coz selalu pergi ke ICT, kalau ICT ramai la kenal bro…

      xkisah la.. sekurang2nye dh kenalkan…

      maaf lam if blog bro xde ape2

    10. owh.. mmg staf uPsi ke bukan? erk? tp dah knal ok la kot.. hihihi… alaaa.. konon tak de pape…rendah diri la plak.. klu tak takkan berduyun followersnye tu.. eyqa pnye blog tu betol ntah pape.. hihihi,..

    11. staff contract je kat sini…

      eh.. berduyun ke teu… bertahun dorg dtg follow.. xpaksa pun…

    12. ade je yang paksa… “i follow, u follow back”

      sejak tahun 2006… pakai blog berbayar sejak tahun 2009

    13. hahaha.. kalau eyqa… bila ade yg pksa mcm tu trus tak jadi nak follow.. hihihi.. ouh kira lame dah ye berblog.. hhhmmm..padan la pun followers ramai..eyqa terlalu baru dlm blog ni.. setaun pun tak smpai.. hihihi,,,

    14. xsampai setahun dah banyak tue.. ok la

      wat ape tengok pada follower kat blog tue.. tgk la pada follower yang follow blog hari2.. itu yg penting

      ahad nie bro lepak dengan Ben.. td die masg ajak lepak Alamanda…

    15. btul tu.. tak semua yg follow tu sebenarnya betol2 follower setia.. jumlah je ramai.. hahahaha.. erk? yup.. ade bca kat blog abg ben td.. tp rasenye xdpt nak join kot.. jauhhhhh….. huhuhu..

    16. ok xpe.. bro alang2 ade kat KL.. ok je nk jumpa dia..

      cam bro pun xde pulak nk cari follower..

    17. awat cam tue pulak ek…??

      Nanti ada masa bro wat gath kat tg malim, leh la suggest ape2 ek..

      eh dok mane ek

    18. ari sabtu mmg plan nak kuar dgn kakak nak cari barang kwin dia..so, ahad tu mmg dah sah2 tak kuar daa.. eyqa dok kat kalumpang..bro? mmg asal tjg malim ke? klu nak wat gath leh inform..sure dtg.. hihihi..

    19. bile akak kahwin ek.. hari tue ade je buat kat pertak, KKB

      bro asal behrang, mmg duduk sana…

      jom la kite berdua pakat wta gath nk

  2. saya ada pengalaman bercinta dengan tunang orang. At the end, dia kena pilih…dan dia tak mahu kecewakan hati tunangnya…menolak saya ke tepi.saya terima dengan terbuka…sebab saya dah bersedia, peratus memilikinya sangat sedikit.

    cewah..sedih plak bunyinya…huhuu.

    1. lain kali nyanyi lagu nie he..23x

      bro punya pengalaman…?? entah la.. tp terasa cam nak nyanyi lagu nie

Leave a Reply

Top