You are here
Home > BroFramestone Bertanya > Apakah Yang Ingin Diketahui Oleh Blogger Mengenai Pendapatan Dan Juga Blog

17,433,184 total views, 849 views today

Apakah Yang Ingin Diketahui Oleh Blogger Mengenai Pendapatan Dan Juga Blog

Apa yang sebenarnya ingin diketahui oleh blogger dan bakal-bakal blogger mengenai pendapatan dari blog?

Perlu ke ada pendapatan dari blog?

Itulah persoalan yang bakal bro jawab untuk ceramah bro Rabu ini di UTHM.

Untuk pengetahuan korang,

Bro telah di invite untuk memberi talk berkaitan dengan pendapatan dari blog di UTHM 6/4 ini iaitu hari rabu.

Topik yang diberikan agak menarik buat bro.

Hope segala yang bro kongsikan memberi manfaat kepada semua.

Tetapi bro masih memerlukan pendapat dari korang mengenai “Apa yang dikehendaki oleh blogger dari blog mereka dalam bentuk pendapatan?”

Sudi-sudikan tinggalkan pendapat korang, kot-kot boleh bro kongsikan dalam talk yang akan bro sampailkan nanti.

Bicara Bro : Terima kasih buat Syafiq RiDhwan kerna sudi menginvite bro untuk memberi Talk di Universiti beliau.

Insya’lah selasa malam bro akan gerak dari Perak ke Johor.

p/s- Dah lama bro tidak berucap dikhalayak ramai. Hope xde la cecah 500 orang. Risau gugap pulak he..23x

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

26 thoughts on “Apakah Yang Ingin Diketahui Oleh Blogger Mengenai Pendapatan Dan Juga Blog

    1. blog bro xde pe2 pun yang menarik n xbanyak pendapatan pun

      eh.. ini ade permit ke xde nie nak masuk bumi

    1. Ini pun teman mintak cuti untuk pergi makan angin sekali…

      Nak releasekan tension sendiri

    1. harap cam tue la ek…

      bro pun xtau la.. risau tercancel last2 minute je… nie pun dha mintak perlepasan

    1. he…23x

      duit yang di bank in hari tue xmasuk lagi.. hope by petang nie or esok masuk.. boleh bro proceed…

      dah jumpa x template wp

    2. search je “wordpress 3.0 theme @ template” nanti google akan bgtau la…

      kalau version bawah 3.0 macam xsuitable.. dan mybe xsampai beberapa bulan dah kena tukar balik

  1. wah, pasti menarik ni. kalau bab pendapatan ni aku sendiri kurang pasti. hope bro dapat beri nasihat kepada blogger-blogger baru yang ingin membina blog, pastikan mereka tidak berniat untuk mendapatkan sumber pendapat daripada blog semata-mata. pastikan tujuan utama dorang untuk berkongsi info yang berguna dan mendapatkan readers sebanyak mungkin, barulah fikir soal pendapatan dari blog. ada juga beberapa kali soalan ini diajukan kepada saya bagaimana hendak mendapatkan sumber pendapatan dari blog, padahal baru je nak mula berblog. haish…sedih pun ada. 🙂

    1. ok thank…

      bro akan ajar dorang cara nak mendapatkan pendapatan yang betul dari berblog..

      if dorang awal2 nak pendapatan.. bro akan sharekan pendapat bro.. itu saja

    1. Ops he…23x bro biasa2 je la…

      memang sebelum nie bro ade buat consultancy.. tetapi dalam bidang bro je la…

      cuma kali ini di invite as blogger.. adeh…!!

      blog fames belum tentu ianya blog terbaik untuk mengiklan.. kena tengok gak siapa pembacanya… xguna promote barang perempuan if yang bace semua jate

Leave a Reply

Top