You are here
Home > Tip Bernas Bersama Bro Framestone > Time Mengandung Jangan Mengidam Terlampau

17,446,712 total views, 5,923 views today

Time Mengandung Jangan Mengidam Terlampau

Terbaca berita di Harian Metro, berkaitan dengan kes suami belasah si isterinya yang mengidam buah kelur atau munggai serta lempuk durian akibat mengandung.

Kemudian berlaku pertengkaran selama lebih 20 minit sebelum si suami gagal mengawal kemarahan dan menendang serta menumbuk isterinya.

Mungkin keadaan si suami yang agak terkenan dengan kerja dan didesak-desak oleh si isteri.

Apa yang dapat bro ulaskan kat sini.

Sayang-sayang si suami ada batasannya, jangan selalu mendesak si suami. Bukan senang nak puaskan hati si isteri,

Tetapi kena faham situasi dan keadaan si suami.

Mana nak cari semua benda tue memalam dan di tengah-tengah KL.

Bicara Bro : Bro baru pertama kali jumpa kes, isteri member mengidam McD hari-hari. Kat tempat bro mana ada McD. Terpaksa si suami drive hari-hari dalam 40km ke sana belum patah balik.

Bro mengidam putu mayam.

 

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

29 thoughts on “Time Mengandung Jangan Mengidam Terlampau

  1. tp kan bro, benda ni kdg2 xleh nk kawal.. suami pn kena fhm pasaan wanita.. klu die rs nak mmg nak sgt….
    klu rs2 si suami xleh tunaikan pujuklah isteri elok2 mne tahu lembut ht tak jadilah nk benda y diidamkan. kesian bce cerita tu.. isk…

    1. memang la…

      yang wat bro nampak permasalahan bila bertengkar sehingga 20minit…

      macam bro.. klu boleh memang akan elak dari bertengkar.. tapi perempuan selagi x luahkan apa yang tidak puas hati tue selagi tue la dorang xrase puas…

      dan selalunya benda tue la yang menyakiti hati si suami sampai suami pun up la ape2 yang leh di up…

      cam bro ade panas baran… dinding je la selalu jadi mangsa… he..23x syg2 laki ade gak batasannye..

  2. isteri saya haritu sbelum bersalin mengidam xteruk sgt. durian, mcd smo tu biasa je. kalau sampai tmpt yg ada mcd, br dia ngidam nk makan mcd. mujur lg xmintak waktu kt rumah. klu x, jd cm bro gk. tpaksa drive dkt 40km nk dtg mcd. huhu

    1. he..23x tau xpe.. takat lalu depan kedai terus mengidam.. ok lagi…

      pe2 pun jangan lalu depan kedai makanan yang tak halal sudah.. sekali mengidam.. parah nanti

    1. tetapi jangan la sampai berlaku pertengkaran…

      tidak semua permintaan boleh ditunaikan.. mana yang termampu je.. mungkin juga mengambil masa.. bukan on da spot leh dapat

  3. wife aku pun tengah mengandung. ada juga dia mintak itu ini, tapi aku tak dapat tunaikan waktu. waktu lain aku cuba tunaikan apa yang dia mintak tadi.
    isteri mengomel 20-30 minit nak sesuatu tu, suami kena tahan je lah..apa lah sangat nak dibandingkan dia yang kena bawa zuriat kita 9 bulan tu

    1. kesabaran setiap lelaki berbeza kan.. ngomel je xpe.. leh buat xdengar.. tp kalau bukak isu itu ini siap ungkit itu ini.. sape2 pun boleh panas balik..

      lagi2 kalau die ungkit “kehendak saya pun xmampu nk dipuasakan… ada hati nak bukak cawangan” he…23x

      ops…!!!

  4. setuju dgn wandisini..ingat senang ke nak carry baby dlm perut 9 bulan tu..kalau meninggal time lahirkan anak bleh mati syahid (kecil) tau..jgnla smpai nk pukul2..xgentleman lgsg..kalau berlaku cmni, ape kate g amek wudhu’, tenangkan ht n pujuk baik2..ni sume nk naik tgn kaki..bile da gugur, baru nak mnyesal xsudah..

    1. sape cakap syahid kecik.. syahid besar la ustazah wanie…

      maybe keadaan dalam kes ini.. ada pihak yang mencurah minyak ke dalam api.. siapa tahu…

      wudhu ke mana.. kewarasan ke mana.. bro pernah je mengamuk bila ada yang ajak bertengkar… dan mybe sebab tue bro rela jadi cam nie

    2. kalo syahid besar terus masuk syurga bro..huhu

      but time mngandung ni, u shud know yg brlaku prubahan hormon dlm bdn pmpuan ni, die boleh jd bkn diri die yg sbnr. mse ni memg emosi agak kurg stabil..

    3. yup betul.. dan time nie la.. syaitan akan dampingi si isteri…

      sebab tue la masa mengandung digalakan baca ayat suci al-quran… bukan untuk bayi semata2.. tetapi untuk diri kita juga… 🙂

      yup memang masuk syurga… asalkan bukan anak haram je la ek

    1. ops abu rokok.. die ngidam nk cium abu tue ke.. die nk makan abu tue..??

      jangan abu mayat sudah la…

      pelik2 gak permintaan dorang nie..

Leave a Reply

Top