You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Teringin Nak Sambung Berlajar, Dan Pergi Lebih Jauh

17,435,424 total views, 3,089 views today

Teringin Nak Sambung Berlajar, Dan Pergi Lebih Jauh

Teringin nak sambung berlajar lagi.

Dengan apa yang bro miliki sekarang tidak memuaskan hati bro dan orang sekeliling bro. Bro patut pergi lebih jauh.

Hati dah tergerak untuk sambung. Dalam bidang yang betul-betul bro minati dan berkaitan dengan kerjaya yang bro impikan.

Hope pintu hati bro terbuka dan dipermudahkan olehNya.

Jika berjaya, bro akan pindah dan kerja di Dubai.

Bukan tak nak kerja di negara sendiri. Tetapi di sana sangat memerlukan kepakaran dalam bidang bro. Dan tidak ramai yang mempunyai kelayakan mahupun lesen dalam bidang ini.

Sorang persorang rakan bro dah ke sana.

Bro…??

Bicara Bro : Salah satu syarikat di Malaysia iaitu Axiata menawarkan biasiswa buat mereka yang mendapat tawaran pengajian di luar negara.

Boleh usha blog bro lagi satu untuk maklumat terperinci.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

32 thoughts on “Teringin Nak Sambung Berlajar, Dan Pergi Lebih Jauh

    1. tengah ada masalah dari segi dana je la…

      dengan kerjaya dan tekanan sekarang tidak mampu membuat bro memberi 50% tumpuan pada pengajian…

  1. Bro, smbung aje..xrugi pun bro..skg ni umo bro dh bper? Klu dalam 20-an lbih gtu, masih lagi terbaik utk smbung..tp klu 30 gtu, hurmm..besenya dh kne kerja dh tu..pe2 pn bro wat solat istikhoroh ker.InsyaAllah..Jom bro, smbung stdy sme2 🙂

    1. bro dah tua dah pun he…23x dulu wat degree pun sambil koje…

      dah besa dah koje + study nie…

      cuma untuk futher lagi perlukan pengorbanan dan komitment yang tinggi

    1. bro kerje makan gaji je…

      berlajar business

      xde la best mana.. he…23x ops ade ceritanya tetapi bro belum sedia nk ceritakan

    1. if dah dapat offer pengajian, baru la apply…

      PhD ek.. bro kurang pasti. if buat PhD kat oversea mahu dalam 500k jugak la kosnya

    1. Insya’lah..

      Tengah tunggu tajaan dan masa yang sesuai. Degree dulu pun banyak habiskan duit kat sana.. Risau sambung lagi, ada part yang tersangkut pula

  2. Kawan sekerja aku yang lebih tua slalu pesan, “Belajar la weii… muda lagi ni. Nanti tua macam aku payah dohh”. Memang rasa nak sambung tapi keadaan tak mengizinkan lagi. Good luck semoga tercapai tengok Mek Arab nanti..

    1. member2 bro ramai gak yang berusia…

      saja nak sambung berlajar sebab nak baiki ekonomi sendiri… anak study, dorang pun study sama

    1. bidang yang bro amik ini pun nanti memerlukan lesen…

      xde lesen tue, xboleh di anggap pakar dalam bahagian itu.

      ala2 lesen peguam gak la

Leave a Reply

Top