You are here
Home > Uncategorized > Senarai Peserta Akademi Fantasia Musim Ke-9

17,433,247 total views, 912 views today

Senarai Peserta Akademi Fantasia Musim Ke-9

Tiga daripada 12 peserta Akademi Fantasia 9 (AF9) yang diumumkan di AEON AU2 Setiawangsa petang semalam terdiri daripada bintang realiti TV bukan terbitan Astro.

Mereka adalah :-

  1. Ahmad Afif Tirmizie (Afif), 24,  Mystar LG musim pertama
  2. Mohamad Azri Abdullah (Azri), 23, Mystar LG musim kedua
  3. Hairul Najmuddin Abu Samah (Erul), 19, Mentor [protege Jaclyn Victor.]

Peserta lain pula terdiri daripada:-

  1. Nur Haidir Muhd (Kay), 22 [adik bintang AF4, Diddy Hirdy]
  2. Mohamad Amirullah Jahari (Amir), 18,
  3. Fahrur Raqib Abdul Majid (Raqib), 20.
  4. Lenaber Haidir (Lena), 20,
  5. Zulaika Zahari (Laika), 22,
  6. Nur Atiqah Shaffudin (Eka), 21,
  7. Roshammizah Rosli (Miza), 27,
  8. Nur Suhada Jebat (Aida), 18
  9. Queennera Francine Francis Kitingon (Nera), 19.

Barisan tenaga pengajar akedemi fantasian musim ke-9:-

  1. Syafizawati dan Ning Baizura (vokal),
  2. Adlin Aman Ramlie (seni persembahan),
  3. Fatimah Abu Bakar (guru bahasa Inggeris dan motivasi)
  4. Aris (guru tari)

Bicara Bro : Pengetua AF 9 sape ek? Ura-ura dah ada, tapi confirm ke?

Rindu nak jumpa Heliza Helmi. Tapi, siapa pula yang rindu nak jumpa dengan bro

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

24 thoughts on “Senarai Peserta Akademi Fantasia Musim Ke-9

    1. xde maknenye layan.. astro pun xde he…23x

      tue la.. hope pada yang rindu2 kat bro.. hubungi bro ek.. [perempuan sahaja… lelaki xpayah]

    1. biar la.. baru ade saingan.. ada bakat pun if xde syarikat rakaman.. xde guna juga…

      artis xleh nk cari makan if xde syarikat rakaman or bernaung pada mane2 syarikat…

      dok kais2 je la gamaknye

    1. Bro pun xlayan juga.. cuma berkongsi info untuk makluman…

      kot2 dorang jadi artis nnti n sudi invite bro

Leave a Reply

Top