You are here
Home > Uncategorized > Sanggup Mengandung Semata-mata Hendak Mencuri

17,414,020 total views, 2,415 views today

Sanggup Mengandung Semata-mata Hendak Mencuri

Kumpulan penjenayah geng wanita mengandung dikesan aktif mencuri produk susu bayi di pasar raya.

Anggota kumpulan itu terdiri daripada lima lelaki dan pasangannya membabitkan lima wanita yang menyamar sebagai perempuan mengandung.

Modus operandi kumpulan itu adalah memasuki pasar raya yang sentiasa sibuk dengan pelanggan.

Suspek lelaki bersama suspek wanita yang kononnya hamil berpura-pura memilih barang sebelum mereka mengambil produk susu pelbagai jenama dan menyembunyikan dalam baju.

Kumpulan tersebut melarikan 308 tin susu bernilai RM6,000 dalam tempoh setengah jam.

Bicara Bro : 308 tin dalam tempoh setengah jam. Nie fakta atau auta propaganda akhbar?

Susu kena curi. Susu getah pun kena curi. Susu ibu pula di buat aiskrim.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

33 thoughts on “Sanggup Mengandung Semata-mata Hendak Mencuri

    1. tue la.. sebab fakta 308 tin tue la.. bro buat entry ini…

      claims insurans ek.. lepas ke he..23x

      rasanya auta paper je la kot.. cam mane nk larikan dalam tempoh setengah jam kan

    1. bosan buat sorang2 kot.. so buat secara berkumpulan je la…

      tapi memang pelik juga..

      awat curi susu je… nak buat aiskrim kot

    2. rasanya terpengaruh dengan kisah aiskrim susu ibu.. tue yg dorg nk buat bisnes..

      susu badan xde… amik susu tin je

    1. xkisah pun curi susu.. semua benda boleh dicuri…

      tapi awat susu jugak.. beratus2 tin pula tue

  1. hahaha..banyak kot 308 tu…banyak trip kot..dah isi trus kua tp setengah jam..tak logik gak…pening lak main kira2 camne bleh dpt 308 dalam setengah jam..kena panggil detektif conan neh..hahaha

    1. he..23x biar la doarang dpat iklan percuma.. dah xde yang nak mengiklan secara berbayar di blog bro huhuhu

  2. salam bro…saye pernah nengok satu video dari cctv pasal couples ai think somi isteri lah…si somi cover bini mencuri susu2 tin jenama mahal plak..ape nak jadi lah kan..sekarang trend bg anak makan menda2 haram plak..adehh

    1. dan hasilnya anak pun jadi haram jadah…

      erm if ade benda haram masuk dalam darah si anak xkisah time mengandung or membesar…

      memang hati akan benak… dan lagi parah.. nasihat ke ilmu agama ke ape2 la.. mmg xmasuk punye dalam kepala n hati mereka

  3. Salam ziarah Geng Blogger.. v(^^,)

    Ni berlaku di mana Bro? Malaysia?

    Emm, 308 tin dalam 30 minit oleh 10 orang [5 pasangan].. Satu pasangan 30/31 tin dalam 30 minit [serentak]. 1 tin = 1 minit. Muahua3!

    1. area kuantan, pahang if xsalah bro la… ikut paper pagi tadi

      anyway thank coz rajin menyelesaikan masalah matematik ini.. tetapi apakan daya.. ianya tidak mampu menyelesaikan kebuntuan n kesengalan kedai tue..

      selamat tin susu.. klu emas permata entah la kan

  4. adooii..tak ke berketak ketak perut dia tuh..adoii..
    curik la petia is ke, tv ke..HAHAHA..
    kalau curik baju tu dah ramai dah buat…tak pasan sgt..klw tin tu..cane ek dia buat?? ..haha

Leave a Reply

Top