17,169,073 total views, 2,593 views today

Rasa Macam Nak Perkena Milo Tabur. Milo Tau, Bukan Serbuk Koko

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Lately,

Bro dok mengidam la pula.

Kali ini, bro teringin nak perkena milo tabur. Macam menarik je bunyinya. Lagi-lagi kalau ada yang sudi belanja

Tetapi terus terang bro nyatakan di sini.

Bukan senang nak jumpa milo tabur mahupun milo ais.

Semuanya sudah diganti dengan serbuk koko.

Alasannya, milo mahal.

Serbuk koko murah ke..??

Kalau pekat, xpe la jugak. Ini cair je bro tengok.

Tau-tau harga rm2.20.

Layan milo fuze 3 in 1 pun lagi berbaloi.

Bicara Bro : Perlu ke kita sebagai pengguna melaporkan penyelewengan mereka kepada Kementerian Perdagangan Dalam Negeri & Hal Ehwal Pengguna.

Kita ada hak sebagai penggunakan.

Ok, mahu layan milo tabur kejab [klik if rasa nak belanja bro].

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

35 thoughts on “Rasa Macam Nak Perkena Milo Tabur. Milo Tau, Bukan Serbuk Koko

  1. alahai! saya lapar ni!!! 😀 hahaha!

    1. Bro Framestone

      g la makan.. nk order milo tabur nie

  2. Ni milo t6abur ke milo main campak je..penoh gilak

    1. Bro Framestone

      nie milo hiasan amik kat google

  3. pergh..
    meleleh bro..
    haha~

    1. Bro Framestone

      lagi meleleh kalau betul2 milo kan

  4. milo mmg sdp dulu2 kecik2 rajin ratah milo sshh….jgn bgtaw mak efa nnti dya taw efa ratah milo perabis taw bro hoho

    1. Bro Framestone

      oh dah besar suka ratah ape ek…??

      ok bro senyap2 je…

  5. sedap2…memng mahal tapi ase nye koko lagi mahal,tapi takpe seng cite buat kat umah je,heheh tak =)

    1. Bro Framestone

      ye ke serbuk koko lagi mahal… rasanya cam lagi murah je 🙂

      hujung minggu nie nak shopping barang dapur.. cadang nak angkat milo 2kg punye..

      so balik rumah lepas koje.. leh bancuh minum sorang2 huhu

  6. kat kl mmg banyak berlaku bende ni, konon la guna tin milo, sekali rasa mcm hampas

    Terkini : Slower Is Better

    1. Bro Framestone

      he..23x tin sekadar hiasan…

      rasanya memang patut kita laporkan 🙂

    2. yuppp biasanya kedai2 mamak (sorry to say) selalu buat aktiviti ini

      Terkini : Kedai Menjual Aiskrim Susu Badan Disaman

  7. adeh, bro. ngidam gak le klu cmni. tp jgn amalkan slalu. nnt xpsl2 pembaca bro kena blanja bro insulin lak. huhu

    1. Bro Framestone

      alhamdulillah if ade yang sudi belanje kan he…23x

  8. wah…tak pernah rasa!! nak buat la kat rumah nati. dah tentu² milo ori bukan serbuk kOkO!

    tapi kina setuju dgn cadangan awk tue. kita sebagai pengguna ada hak utk mengadu pasal dorang guna sebuk kOkO tue. tapi pastikan ada bukti yg kukuh la yew.

    1. Bro Framestone

      ada masa try la.. nie yang buat bro xsabar2 nk borong milo 2kg nie he..23x

      tue la… memang nak buat report…

      tetapi mereka kaburi dengan bubuh serbuk koko dalam tin milo…

      sekali rasa pun boleh bezakan yang mana serbuk koko dan yang mana satu milo..lagi2 kat kedai mamak

  9. Ye perlu lapor kan ke KPDNKK..

    naz dulu suke bancur milo ngan air sejuk..bancuh pekat..tak yah kacau smpai larut..so serbuk milo ngan air sejuk..sedap..

    1. Bro Framestone

      nanti kita laporkan ek…

      eh sama la kite.. tue dulu la.. now bro kat rumah memang xde milo.. if nak beli kat kedai je…

      lepas nie nak beli milo letak kat rumah.. if nk leh bancuh he..23x

  10. perh!! dapnye..cendol pun ok!!

    1. Bro Framestone

      cendol jangan cakap la.. selalu je tibai cendol time bosan2 duduk ofis

  11. lagi puas hati buat sendiri… Patu kikis chocolate bar.. pergh!! menyandau~

    1. Bro Framestone

      Peh.. die tambahkan lagi tue…

      kalau la kedai sudi buat cam tue kan… bubur choclate rice pun ok je…

  12. pergh..nmpak mcm sedap..bleh wt sniri ni kan..hehehe

    1. Bro Framestone

      boleh je buat sendiri.. tapi pakai milo sendiri dan bukan guna milo memember…

  13. hahahaha..almost selang semalam pekena milo tabur ni..fuhhhhhh..mmg sodap..

    mai la sini bro..nti teman blanja mike milo tabur banyak punyer..hahahaha..

    1. Bro Framestone

      Nak juga..!!!

      Mai mane tue ek…?? if dekat, malam nie juga bro terjah… thank coz sudi belanje

  14. milo tabur, fav ery. fav eman. hahahaha.
    ni rasa nak buat ni.

    1. Bro Framestone

      kenape kena ade eman ehem ehemmm huhuhuhu

      meh secawan… bro nk rase air ery buat

  15. pastu buat r0ti bakar cicah sama itu mil0 tabur…
    sedap w0oo !!!~

    1. Bro Framestone

      ada juga yang tabur milo atas roti then makan 🙂

      adeh.. mahu cari roti bakar pulak

  16. mak

    ala..takat milo tabur, buat je sendirian berhad kat dapur nun. Leh kasik tabur manyak2 milo tu..beshnyaaaa!!

    1. Bro Framestone

      kalau la milo ade kat dapur sekarang nie kan T-T

  17. Cara taburan Milo memang melampau 🙂 Tidak tersebak ker bro 🙂

  18. jangan minum milo berhabur
    dekat setahun sudah la.

Leave a Comment