You are here
Home > Bersama BroFramestone > Isu Panas Bersama BroFramestone > Dah Lama Kenal Red Mummy, Baru Sedar Belum Add Dalam Facebook

17,435,392 total views, 3,057 views today

Dah Lama Kenal Red Mummy, Baru Sedar Belum Add Dalam Facebook

Dah lama kenal dengan Kak Red,

Baru la nie sedar, selama ini xpernah add dia dalam facebook. Ada sesiapa sini tidak mengenali Redmummy aka “jutawan blogger”.

Di sebabkan tidak mahu Kak Red sentap, bro paksakan diri mengadd die. Hope Kak Red sudi approve permohonan hamba yang delay memanjang ini.

Untuk korang yang suka mengadd insan-insan popular or fames mahupun fames sikit.

Pastikan korang sertakan sekali sedikit note untuk memudahkan empunya diri mengenali siapa anda.

Kecuali la anda pun memang dah fames dan dia pun kenal anda.

Di sini bro sertakan note dari bro buat kak Red,

“Tumpang lalu kak red.. Saya dengan tak malu & segan silunye baru sedar selama ini saya tidak mengadd kak Red dekat fb he…23x

Mohon ampun dan maaf di atas kedelayan saya… Jangan sentap-sentap tau

Aloha..!!!

Kenapa perlu berbuat sedemikian?

Ini kerana sesetengah pihak mencreate facebook untuk keperluan peribadi selain berhubung dengan orang-orang tertentu.

So tidak la sampai penuh list friend die dengan 5000 rakan yang tidak semuanya aktif dan berhubung dengan die

Ini salah satu statement yang terkandung pada bahagian info facebook kak Red

This is RM’s personal FB – meant for my personal frens, sedara mara yang hakiki serta kroni2 ku sahaja, to my lovely readers pls add my FB fanpage yer..

sbb disitu saya berinteraksi sama kamu dengan lebih meriah siap ronggeng2 singgulan lagik 🙂

Bicara Bro : Tolong la faham mengenai privacy orang lain. Jangan maki hamun or tersentap jika mereka tidak approve korang.

Bro mintak maaf kepada lebih 400 yang add bro. Bro kena filter korang dulu. Tidak mahu jadi kes, terpaksa create satu lagi facebook.

Pe2 hal, korang boleh roger ke Fan Page Bro. Insya’lah bro akan balas.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

19 thoughts on “Dah Lama Kenal Red Mummy, Baru Sedar Belum Add Dalam Facebook

    1. he..23x eh huhuhu… terharunye…

      bro now dah susah nak approve orang.. byk kes la lately nie

  1. Sama macam Ikhwan, hanya add orang yang kenal/pernah bertemu face to face.
    Kalau ta, kirim salam sajalah la.
    Sebab profile FB trlalu personal.
    Kalau fanpage tak apalah.

    1. betul teu ikhwan…

      pe2 pun kita perlu berhati2 ek… coz dah ade kes mbe tikam mbe kat fb dah skrg nie

    1. la ye ke mak….

      xpe la.. pe2 leh tegur2 kat blog kan…

      bro dengan red mummy mmg selalu jumpe, lepak same.. sembang2 msg2… tapi la nie baru sedar xpernah add die kat fb T-T

    1. red mummy memang fames…

      bro akan approve sape yang bro kenal & cam je.. xpun yang memperkenalkan diri…

      susah gak.. coz ade gak manusia yang bermuka-muka di facebook

    1. redmummy dah approve dah selepas beberapa minit bro add die…

      kalau die xapprove… confirm jadi bahan la if bro jumpe die he…23x

      pe2 pun entry ini ada yang tersirat bro nak kongsikan as panduan buat seseapa yang membaca blog bro

      if dorang perasan la

Leave a Reply

Top