You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Blogger Hari Ini ~ Moga Terbaik Buat Mereka

17,426,958 total views, 802 views today

Blogger Hari Ini ~ Moga Terbaik Buat Mereka

Blogger hari ini,

Bro just nak ceritakan mengenai blogger yang bro kenali dan apa yang terjadi kepada mereka hari ini. Hope korang sudi meluangkan masa membacanya.

Al-Kisah Blogger hari ini:-

  • Sorang tengah ditahan di wad pagi tadi, menanti saat-saat melahirkan anak
  • Sorang tengah stop berblog, berfacebook mahupun bertwitter dek kerna exam
  • Sorang tengah frust akibat putus cinta
  • Sorang tengah remove identity sendiri dan create identity baru
  • Sorang tengah mencari pasangan di alam maya
  • Sorang hilang tanpa kesan
  • Dan Sorang telah kembali ke rahmatullah beberapa hari lepas -al-fatihah-

Bicara Bro : Walaupun kita blogger, kita masih juga manusia biasa. Masih mempunyai kehidupan sendiri, masih mempunyai tanggungjawab sendiri.

Kau, aku mereka tetap berbeza. Itu yang mewarnai dunia kehidupan ini. Jika sama, tiada hati busuk berbicara.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

38 thoughts on “Blogger Hari Ini ~ Moga Terbaik Buat Mereka

    1. manusia mudah lupa..

      sebab teu dalam al-quran sentiasa ada ayat yang memperingati manusia supaya tidak alpa dengan duniawi

    1. kadangkala cite sedih bagi kita adalah cerita gembira pada orang lain.

      kadangkala cite gembira bagi kita adalah cerita sedih pada orang lain

  1. btul tu.. kena sedar yang mana satu reality.. jgn blogger taksub dgn blog jd seperti watak movie inception yang taksub mahu kekal dlm mimpi..

    al=fatihah buat yg telah pergi..

    1. bro xtengok lagi cite inception tue..

      bo sendiri pun xnk kekal dalam dunia mimpi.. coz bro sendiri rase.. dunia bro dah cukup sempurna dari dunia yang pernah bro rasai

      dunia kiamat je belum rasa.. kiamat kecik ade la

  2. salam,
    al-fatihah buat yang telah kembali ke rahmatullah…

    buat rakan2 blogger,
    hidup ini penuh dgn warna..
    manusia sering melakarkan warna itu…
    indah sungguh rekaan manusia,
    indah lagi ciptaan tuhan..

    1. w’salam

      dan ramai yang melupakannya.. dan merasakan lakaran mereka adalah milik mereka..

    1. putus cinta je.. belum putus tunang or cerai kan..

      ok lagi tue.. hope masih mampu tersenyum menghadapi aral duniawi ๐Ÿ™‚

  3. Biar ia cerita sedih, biar ia cerita gembira.
    biar ia merah, biar ia hijau, biar ia biru.
    Hidup manusia penuh warna. Penuh rasa. Barulah manusia. kita bukanlah jenis makhluk lain yg hanya tahu membuat satu perkara sahaja sepanjang hidup. ๐Ÿ˜›

    1. thank wahai bakal mak mertua xjadi…

      kenkadang ada juga yang lebih utama selain family iaitu diri sendiri.. tetapi kita selalu menjadikan ianya alasan

      sedangkan alasan tersebut lebih menjauhkan lagi diri kita sendiri

    1. bro..??

      thank coz Joe sudi bertanya pasal bro.

      Bro macam nie.. tiada yang teristimewa, dan tiada yang terkecewa…

      Bro sedang mencari hala hidup dan tujuan yang baru..

    1. Kalau la ade yang nk calon & mengundi bro…

      Erm.. rasanya bro akan mula berpolitik semula. Mencari landasan untuk lebih maju ke depan.

      Menanti tawaran menjadi setiausaha sulit beberapa ahli politik.. tetapi belum ade apa2 confimation ๐Ÿ™‚

      Risau xde masa nak melayan One Piece

  4. Arrrrr.. Ade tak saye dalam list kat atas tu bro? Hehehe.. :p

    Betul tu, walau siapa pun kita, Perdana Menteri ke, artis femes ke, blogger ke, kita tetap ada ruang dalam hidup kita yang kita perlu untuk sesuatu yang dinamakan privasi..

    Betul tak tukang sapu sampah klinik kesihatan? Haha.. ๐Ÿ˜›

    1. bro xdapat memastikan ade ke x..?? bro just cakap as random je… xtujukan pada sesiapa kecuali yang pertama dan terakhir…

      pertama – kelahiran
      terakhir – kematian

      “rasanya betul wahai doktor klink kesihatan,” balas si tukang sapu klinik kesihatan

  5. life is life
    no matter what life must go on..
    blog is blog
    blog is also life
    becoz everything in blog is about life too..

    arghhhhh..abaikan my merepeking ni..

  6. bermacam2 yg kita hadapi sbg manusia kan..ada yg akan melihat dunia baru..ada yg pergi meninggalkan dunia ini.

    Mak mendoakan yang terbaik buat semuanya

Leave a Reply

Top