You are here
Home > X Masak-memasak bersama Chef BroF > Antara Burger Malaysia, Pau Sambal Atau Kueh Batu Belah

17,442,046 total views, 1,257 views today

Antara Burger Malaysia, Pau Sambal Atau Kueh Batu Belah

Di antara Burger Malaysia, Pau Sambal Atau Kueh Batu Belah.

Apakah nama kuih ini?

Jangan tanya bro, bro sendiri pun tak tau selain tahu makan saja.

Tetapi bro panggil ianya burger malaysia.

Dan ianya merupakan fav kuih yang bro suka makan semasa duduk asrama dulu.

Sebabnya..??

Budak-budak asrama bro xtak suka makan kuih ini. So bro la balun dalam 5-6 ketul sekali air teh sejug bro angkut naik dorm. Bukan ada yang berani cari pasal dengan bro dulu he..23x

Nak tahu resepinya?

Moh terjah Chef Mat Gebu.

Bicara Bro : Balik karang nak cari pau tanjung malim.

tapi bro lagi suka pau pakcik naik basikal jual pau depan bangunan telekom lama dekat pekan Tg Malim.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

32 thoughts on “Antara Burger Malaysia, Pau Sambal Atau Kueh Batu Belah

    1. awat dah xbuat dah ek

      mak bro pun dulu masa muda2 rajin gak buat kuih itu ini.. skrg je dah stop buat kuih

    1. tau xpe.. teu yang buat ianya jadi xsedap kan huhu

      kedekut huhu

      lagi satu keras sangat isi dalamnye

  1. x ramai orang pandai buat, kdang2 roti die sdap, sambal pahit(sambal cili boh la katekan,timun pun kadang2 gnti dngan salad, ape da~~ kadang2 tegok roti sedap, skali beli hmmppphhhas…hahaha

    1. tau xpe.. bro minat kuih yang arwah makcik kantin masa sekolah rendah agama dulu.. die punye kuih memang besar sangat…

      kenyang makan.. 20 sen kot time tue

    2. dlu doposen,skrg, cbe tgok saiz tu brape hrge, kat area kl nih, silap2 yg saiz sebesar 4 jari pun bole tndang sampai 40-50 sen sbiji…hahah, nikmat mkn dlu dgn skrg dh lain …

    1. he..23x memang best…

      rasa cam nk kuar je lunch hour nie cari.. tp tempat makan semua jauh2 la

  2. wani panggil burger malaysia..& i love so much kuih ni..dlu mase praktikal, sebelum g keje msti singgah gerai tepi jalan beli kuih ni ngn ns lemak..hihi (^^,)

  3. lama dulu pernah meniaga kat pasar malam tanjung malim. best, ramai bakal2 cikgu yang manis2. sedap mata memandang.hehe…
    kedai pau yang termasyhur ada lagi ke tanjung malim tu bro

    1. kalau kedai pau tg malim tue mmg masih ade lagi

      wah.. best ko cuci mate ek.. awat bro xnmpk pun yang manis2 dah.. ke dah tiada kemanisannya

  4. memang la mase asrama tak sedap. sambal sikit. ikan bilis pun tah ade ke tidak. kadang2 timun pun takde.
    hey.. saba je.. nasib baik la tak berkire sangat. tp kalau mihun goreng breakfast best la.. kalau awal boleh pilih fishcake. 😀

Leave a Reply

Top