You are here
Home > Tip Bernas Bersama Bro Framestone > Aku Ingin Menangis, Untuk Meredakan Tekanan Yang Aku Hadapi

17,438,819 total views, 2,674 views today

Aku Ingin Menangis, Untuk Meredakan Tekanan Yang Aku Hadapi

Terasa mahu menangis dengan apa yang telah ku hadapi dan akan aku hadapi.

Tidak mampu melangkah mahupun berunsur buat tika ini. Banyak yang perlu diperbaiki dan dimunasabahkan [kalau lah boleh dimunasarawakkan]

Fakta…!!!

Menangis dengan erti kata lain, mengeluarkan air melalui liang pada mata mampu menghilangkan dan mengurangkan stress yang dihadapi.

Menangis pula terbahagi kepada dua iaitu ketika:-
– Bersedih
– Gembira

Tetapi jika anda menangis pada waktu yang salah,

Seperti time melabur [buang air] tue, maknanya ada something wrong pada diri anda.

Bicara Bro : Menangis semasa menahan sakit bukannya terapi stress ek.

Bro tidak pernah menangis sebab sakit, kecuali disakiti [part hati] or time penyakit bro datang menyerang. Terasa banyak dosa yang masih bro kumpul dan kurangnya pahala sebagai bekalan.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

52 thoughts on “Aku Ingin Menangis, Untuk Meredakan Tekanan Yang Aku Hadapi

    1. belum dpat dipastikan… sebab bro xpernah segugut huhuh

      tp lagi sakit bila nak beranak kan

    2. hahhahha,bro nak merase ke??

      tak tertahan nanti

      em,beranak memang lagi sakit,

      tapi mama kate tak sempat nak nangis
      dah gembire balik sebab dengar baby nangis

    3. oh tidak.. tidak sesekali… he..23x tengok memeber yang kena pun dah menyakiti bro

      wah… bun masa kuar dulu susah x..??

    1. lelai tetap manusia biasa…

      boleh je menagis… tetapi dibelakang la…

      if lelaki menangis depan2… just akan menyerlahkan kelemahan lelaki tersebut dan menyebabkan perempuan tidak secure jika bersama lelaki tersebut

    2. owh cm2 ek…2 la…pndapat org beza2…bg sy la…tade salah pun laki nanges depan2…mnanges bukan ny bukti bahawa kite ni lemah…ta kesah la laki ke perempuan… sbb mnanges 2 la salah 1 care utk lepas kn ape yg trbuku…lebih baek mnanges dari lepas kan baran kan…tapi laen plak bagi laki yg asyik nak nanges tak brtempat…haha

      ta suke laki yg suke kuar statement laki ta bley nanges tp die nanges bagai nak rak…haha

      jez pndapat….=)

    1. tau je la kalau dah hadap kerenah adik lelaki . ya ampun tercabar sabar HAHA punya geramm tu yg tgn nak naik je tp sabar sudah nyer meleleh HAHA cengengg

    1. wow…!!! patut la budak tue nak kat ko.. sensitif gak ek.. dalam hati ada hutan hujan khatulistiwa he..23x

    1. masa kat skolah dulu terseliuh main basketball.. mmg sendi tu terkeluar smpai tapak kaki mngadap ke tepi. trus abah bwk pegi urut masukkan blk. lpas tu bru g xray kt hspital.. doktor pelik, bngkak sampai biru mcm tu tp sendi elok je :p

    2. selamat jumpa tukang urut yang betul ek…

      tp kenkadnag doktor sendiri pun suruh pergi berurut sendiri…

  1. migrain? perrgghhh… rasa nak hentak jer kepala.
    senggugut? mmg tak senang duduk.
    bersalin? empat org keluar, empat pengalaman berbeza. nikmatnya hanya ibu yg tahu….
    kalau habuk masuk mata pun saya selalu nangis…

    1. wah banyak pengalaman

      tang part masuk habuk.. memang badan akan semulajadi merembeskan air mata untuk mencuci kotoran pada mata…

      begitu juga ketika memotong bawang

  2. bile dah bsar2 ni xsuke sngt dh menangis tpi time sek2 dlu sket2 mesti menangis jek maklumla 5 thun duk asrama time sek dlu tu y cpt nk touching tuh,hehe2…

    1. ala sian die…. nie kes home sick ke..??

      bro 7 tahun duduk asrama.. setahun boleh bilang dgn jari berapa kali balik.. tue pun balik 2-3 hari je..

      then terus masuk U… harap raya je la balik… kalau balik sesaja… malam sampai.. pagi dha hilang

    1. lagi silap jika meneran… berbunyi cam merengek he..23x

      eh… awat kelucah sgt komen bro ini

  3. the more i read, the more am in. entry ni igtkn kt lagu ‘dewa-air mata’… dolu² time tak kenal true color dewa, i listen to the song everytime i wanna cry. nak nagis je, dgr lagu ni. dgr lagu ni je.. nk nanges 😀

    anyway, love to read. do write more!

    1. bro pun nk menangis juga.. tetapi tidak mampu..

      harap tengok cite hindustan je la.. tp bukan part jiwang2 ek.. part2 kemasyarakatan je

    1. salam mu diterima…

      macam ku kenal je buaya merah ini… dulu selalu datang ke blog bro kan.. if xsalah la

    1. lelaki xreti xpe… kenkadang perlu gak if keadaan memerlukan…

      terutama tang memujuk si dia.. kot2 dapat lembutkan hati dorang ke kan he..23x

    2. xpercaya..??

      if keadaan memaksa mu memangis… menangis je la depan die.. sure lembut hati dia

    1. eh.. itu menangis ke meraung frust tertongek

      tapi kalau kes2 cam tue.. boleh dilabelkan as memudaratkan diri

Leave a Reply

Top