You are here
Home > Ucapan > Ada Tak Sesiapa Rasa Nak Kahwin Lepas Tengok Result SPM 2010

17,420,239 total views, 2,060 views today

Ada Tak Sesiapa Rasa Nak Kahwin Lepas Tengok Result SPM 2010

Hari ini merupakan hari keluarnya result peperiksaan  bagi calon-calon SPM 2010.

Moga yang terbaik buat semua calon.

Bagi yang tidak berjaya, ini bukannya perjuangan terakhir korang.

Masih banyak lagi perluang terbuka untuk korang. Antara korang sedar atau tidak.

“Bangunlah dari tidur, buka mata, lihat ke sana” Bro suka lagu ini. Hope korang sudah tidak bermimpi di sing hari. Hadapilah kenyataan dan realiti kehidupan.

Bicara Bro : Ada tak sesiapa yang nak kahwin lepas tengok result spm. [kahwin tapi nikah la], ke dah ada yang kahwin before result kuar.

Doakan yang terbaik buat adik blogger kita iaitu Bun @ Alia Rosli yang akan mengambil result pagi ini.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

41 thoughts on “Ada Tak Sesiapa Rasa Nak Kahwin Lepas Tengok Result SPM 2010

  1. alamak bro
    kalaw result ok, nak la kawen

    kalaw KO??

    mama,abah,atok,nenek,pokcik

    TAKOTTTTTTTTTTTT

    thanks bro bagi semangat dipagi hari
    malam tak leh tido
    seidh tol

    1. kalau ok wat ape kahwen.. sambung berlajar je la…

      awat xtidur ek.. bro dulu lena je tidur… bangun pagi je terus basuh kereta ayah semata-mata nk duit nak naik bas g ipoh amik result kat sekolah

      balik hari pulak tue

  2. kalo pompuan result teruk bole la kot nk d kawen kan…tp kalo laki payah sikit la…nk bg anak bini makan ape..x kan pasir plak kot..hahha…

    btw..gud luck tuk sume termasuk adik saye sendiri..
    =D

    1. Straight A pun dalam aliran ape..??

      dulu ade la mak sorang budak kampung nie berbangga anak dapat 6A n bro just dapat 2A sebab bro malas berlajar dah time tue

      die bising2 nape anak die xleh dapat U.. tengok result pun dah tahu.. xde bidang pun yg sesuai.. xleh support pun sgt.. takt amik course merapu2 leh la

    2. aliran sains tulen. tu la jelez T_T
      susah la nak cari scholarship pape. harapan study oversea masa further study je la.
      huhuu
      doa2kan la masa depan ni cerah dan rezeki melimpah.

    3. member bro.. spm hancur.. stpm hancur pun dah wat master dh sekarang nie..

      asalkan tidak mengalah je

    1. dorang kahwen awal2 pun ade sebab..

      sekurang2nye umur cam bro skrg nie.. anak dorg pun dah masuk sekolah…. bro..?? cam nie je la

      dorg umur dah 40an.. anak pun dah masuk U ke, berjaya itu ini.. xkan umur dah 50an anak masih sekolah menengah kan..

      tau2 je jalan dulu n anak sendri terabai… if harta banyk untuk ditingalkan xpe la juga

    2. fuyo2… mama dah bagitawu kalau nak kawen kena keje at least setahun dan umur kena around 27. Yela, orang laki kan lambat matang..he3

Leave a Reply

Top