You are here
Home > Tazkirah bersama BroFramestone > Tazkirah – Sekarang Tuhan Bayar Cash, Peragut Maut Dalam Longkang

17,441,887 total views, 1,098 views today

Tazkirah – Sekarang Tuhan Bayar Cash, Peragut Maut Dalam Longkang

Sekarang tuhan lebih suka bayar cash di dunia buat mereka yang melakukan dosa.

Begitulah yang terjadi kepada peragut yang maut semasa selesai meragut dalam akhbar pagi tadi.

Kejadian berlaku apabila peragut tersebut di rempuh oleh kereta mangsa sehinggakan salah seorang peragut maut di tempat kejadian dan sorang parah. Dan lebih aib lagi telur salah seorang peragut pecah [ngeri pula dengar, bro nak jaga telur leklok, nanti xde zuriat pulak].

Hope bro dan rakan2 yang bro kenali atau saudara seislam bro tidak meninggal dunia dalam keadaan yang mengaibkan.

Jika di dunia kita aibkan diri sendiri dengan dosa kita, bagaimana di akhirat sana?

Bicara Bro : Risau jugak if bro tidak sempat bertaubat. Hari-hari buat dosa sama ada sedar atau tidak, rasanya amalan yang ada masih tidak mampu mencover bro di akhirat sana.

Bro nak mintak maaf jika bro ade buat salah atau menyinggung hati korang semua 🙂

Kredit gambar buat Kechixx yang tomey bagi bro 🙂

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

18 thoughts on “Tazkirah – Sekarang Tuhan Bayar Cash, Peragut Maut Dalam Longkang

    1. mahu xngeri.. bro tengok pun terngeri gak nie tau

      bukan ramai yang mampu menyedari kesilapan sendiri tetapi suka menunding jari pada orang lain

  1. betul3..tuhan bayar cash… kite as manusia mang xkn dpt elak dr buat silap…. tp sekurang2 nye.. xpayala buat silap yg mcm ni..silap2 kecik mcm ngumpat tu pun x ter-taubat lg..renungkan lah ye

Leave a Reply

Top