You are here
Home > hastag twitter > Segmen #SoMalaysian – Info Yang Anda perlu Tahu

17,443,672 total views, 2,883 views today

Segmen #SoMalaysian – Info Yang Anda perlu Tahu

Jika anda merupakan rakyat Malaysia yang prihatin [bukan semua prihatin] pasti anda tahu mengenai ciri-ciri yang membuktikan kita mempunyai culture yang berbeza dan mudah dibezakan dengan rakyat negara lain.

Di sini bro listkan 3 Bukti Kemalaysiaan yang anda perlu tahu:-

  1. kat signboard ‘dilarang buang sampah disini’, kat situlah sampah paling banyak.
  2. No plastic bag day every saturday. Tp itu pun masih ada yg marah2 kt cashier bila plastic bag kena charge 20sen. Dah lama kot.
  3. Dari 2 lane jd 3 lane..dari 3 lane jd 4 lane kat Highway

Bicara Bro : Amik dari #somalaysian di twitter

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

29 thoughts on “Segmen #SoMalaysian – Info Yang Anda perlu Tahu

    1. he…23x cam bro je kamu maksudkan tue…

      tapi bro bawak kereta.. meter maintain je kat 0km/j he..23x malas nk repair

    1. itu la keistimewaan orang malaysia… kalau g marikh pun.. tetap alien saya boleh cakap “malaysia ya”

  1. Assalamualaikum. Maaf hanyalah pemberitahuan sahaja. Sebagai admin untuk domain BLOG-AYIE[DOT]COM & MALAYSIANFACE[DOT]COM dengan ini saya ingin beritahu kepada anda, saya ingin jual domain-domain tersebut dengan harga yang murah. Jikalau anda berminat, sila hubungi saya segera.

  2. No 3 tu xleh nak kata apalah.. Normally kat mana2 mesti ada.. Kat h/way dari 3 lane jdi 2 lane.. betul akan mengundang kesesakan disitu.. Bila ditambah 3 lane, bayangkan kat mna pulak akan jem? Hal ni xkan settle sampai bila2 sebab kereta makin banyak.. Itu salah 1 punca jalan jem tapi bila disolvekan kat c2, puncanya akan beralih ke tempat lain pulak..

Leave a Reply

Top