You are here
Home > Tazkirah bersama BroFramestone > Petanda Kiamat – Masjid Di Bedil

17,459,828 total views, 2,995 views today

Petanda Kiamat – Masjid Di Bedil

Pagi tadi, bro mendapat khabaran mengenai masjid dibedil di Libya.

Bro xminat nak komen panjang-panjang pasal isu ini. Korang ada otak ada pemikiran pun mampu nak memberi pandangan masing-masing juga kan.

Dan yang pasti,

Bila kehormatan dan keharmonian masjid telah disalahgunakan dan tidak diambil berat.

Bro terfikir kisah hujung tahun lepas, di mana gereja di lontar dengan botol minyak dan batu jalanan. Isu ini di ambil serius dan masing2 menunding jari kepada orang Islam.

Bagaimaan pula dengan isu masjid.

Dari dulu di serang, dijadikan sasaran pihak tertentu sedangkan orang islam tengah menunaikan ibadah di sana.

Fikir-fikirkan

Bicara Bro : Bro nk gerak ke masjid. Moga setiap langkah bro di ambil kira sebagai ibadah [sedangkan pergi naik kereta je nie].

Moga malaysia tidak jadi seperti mana mereka.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

20 thoughts on “Petanda Kiamat – Masjid Di Bedil

    1. entah la… maybe ade pihak yang ingin menjatuhkan die dengan melalukan tindakan sebegini atas nama die..

      siapa tahu kan

      bukan ramai yang selesa tgk islam di atas

  1. Salam bro,

    Mereka sanggup buat begini kepada orang Islam mengapa?Sebab mereka dah tau yang kekuatan umat Islam sudah hilang.Lalu dimanakah kekuatan umat Islam.

    Kekuatan kita terletak pada setinggi mana pengamalan kita dengan al-Quran dan juga as-Sunnah.

    1. W’salam

      make it simple… ideologi menjatuhkan islam sudah ditanam benihnya dari dulu hingga sekarang..

      cuma menanti masa untuk die bertunas dan mekar sahaja

Leave a Reply

Top