You are here
Home > Bersama BroFramestone > Isu Panas Bersama BroFramestone > Pendapatan 5 Angka Buat Graduan Menganggur

17,429,988 total views, 3,832 views today

Pendapatan 5 Angka Buat Graduan Menganggur

Tidak mustahil buat anda yang merupakan graduan menganggur.

Pendapatan 5 angka bukan mimpi mahupun angan-angan.

Semuanya tidak mustahil.

Berbekalkan segulung diploma atau ijazah dengan bebanan hutang pembiayaan pengajian + keadaan semasa. Gaji 2k pun tetap tidak mencukupi.

Tertarik dengan info yang dikepilkan sekali dalam HMetro hari ini. Dan kenapa perkerjaan ini dijadikan pilihan

  • Susah nak mendapat pekerjaan sekarang walaupun mempunyai pendidikan yang tinggi
  • Kos sara diri yang tinggi
  • Mendapat pemintaan tinggi
  • Tidak terikat dengan waktu kerja [fleksibel]
  • Pelangan akan datang sendiri

Bicara Bro : Dunia yang membentuk mereka menjadi begini.

Walaupun tahu halal haram, berlajar tinggi-tinggi, dan ada didikan agama. Duniawi bisa menyesatkan mereka.

Berlajar la untuk mencari keredhaan dunia dan akhirat

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

26 thoughts on “Pendapatan 5 Angka Buat Graduan Menganggur

  1. mmg dunia yg mereka kejarkan…tp itulah knyataannya…
    harap2 kawan2 saya x mcm nih la….mintak dijauhkan….
    bersyukurlah dgn kerja yg x seberapa…yg penting halal..=)

    1. tertibe je bro rase cam xbersyukur je dengan kerja sekarang he…23x

      ok terasa nk cari kerja lain…

      bagi berbaloi dengan kelayakan bro.. cdg nk continue & apply kerja kat Dubai.. ingin membawa diri

    1. rasanya mereka xkisah dah pasal dosa pahala..

      entah percaya ke x dengan hari kiamat pun xtau la kan..

  2. Nampak gaya kita dengan negara barat semakin rapat jurang kebudayaan kuningnya.

    Percaya atau tidak ada graduan mengunakan duit dari sumber menari bogel, call girls dan sebagai untuk menangung duit pengajian. Yang heran ada yang mengambil course law pun terjebak

    1. yang amik coz berkaitan dengan agama pun ada yangterlibat sama…

      tiada yang mustahil… bila setan mula berkata-kata

  3. Salam..
    p/s:
    Buat graduan yg belum nampak peluang kerja yg sealiran dgn bidang pengajian, cepat2 cari calon suami berkerjaya sebelum tamat pengajian.hahaha….dah tentu terjamin walaupun tak ada kerja lepas grad.

    1. w’salam

      bagus cadangan tue…

      teu pasal ramai laki orang or datuk2 tan sri2 yang menjadi pilihan he…23x

      dan bagi yang berkerjaya.. menjadikan student sebagai mangsa

    1. 🙂

      maaf bro approve…

      sebab bro pun xtau kamu blogger ke tidak

      tak bubuh muka sendiri

      xde info yang buat bro rase kenal kamu.. if drop msg ke ape ke.. insya’lah laju je bro approve

      sorry ek.. bro bukan sombong ke ape 🙂 peace

Leave a Reply

Top