You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Hantaran 20k, Tiada Alasan Untuk Makan Luar

17,437,700 total views, 1,555 views today

Hantaran 20k, Tiada Alasan Untuk Makan Luar

Entry khas buat mereka yang berfikiran terbuka tanpa dikuasi oleh nafsu, emosi mahupun hormon estrogen.

Sekadar celoteh bro bermonolog di blog ini.

Lately bro minat bermonolog, kot-kot akan datang bro mampu menulis buku rapu-rapan bro yang pernah bro canang di blog bro sejak tahun 2006.

[kena selak satu persatu monolog yang pernah bro kongsikan]

Dah lama bro xkuarkan buku sendiri. Anyway, layankan aje.

Bila bro bermonolog

Berbaloi tak jika hantaran mencecah 20k tidak termasuk kos-kos lain, tetapi si isteri tidak mampu memuaskan perut si lelaki.

Tetapi,

Mampu memuaskan bawah sikit dari perutnya.

Maka hari-hari ada alasan untuk makan di luar. Dan tiada alasan untuk makan luar.

Bicara Bro : Tidak perlu berbangga dengan nilai hantaran si gadis [jika masih gadis], tetapi berbangga la jika dia sentiasa menganggap kamu lah yang terhebat.

Tiada kes, isteri orang di tangkap khalwat 🙂

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

34 thoughts on “Hantaran 20k, Tiada Alasan Untuk Makan Luar

  1. sebaik-baik isteri adalah yang rendah maharnya.. kerana tugas isteri adalah memudahkan suami.. buat apa hantaran banyak2.. bukan jaminan kebahagiaaan dubia akhirat

    1. segan.. he..23x xperlu kot nk segan2

      tp untuk honeymoon or hidup lepas kahwin mmg memerlukan duit yangbanyak.. so masa kahwin mintak memember ulur la ape2 peralatan yang bersesuaian sebagai hadiah perkahwinan

    2. asalkan bukan jam lonceng yang di setkan time baru nk start melayari malam pertama..

      siap ada note lagi “awal lagi, jangan gopoh2”

    3. memang ada pun.. bro bace kat blog sape entah pasal kes cam nie…

      kalau sebiji jam je ok lagi.. nie bnyk2 pulak tue

  2. masuk akal juga ape bro ckp ni tau . bagai nak rak la hntrn main triple K , tp spoil tak pndai msk pulakk dahh

    * trus ngadap ibu belajar masak haha

    1. cam bro.. bro xkisah.. bro boleh je masak.. tp kalau malas… tetap gak makan diluar he..23x\

      bukan makan luar..

      tp kamu baru tangkap satu point di situ.. ada byk point lagi

  3. heheh..setuju sgt..
    hantaran x payah la banyak2…
    buat pe?kawen mewah-mewah..pinjam sana sini tapi bile da after kawen, utang kliling pinggang, ikat perut sume..
    pastu tensyen…gado laki bini…start makan luar…

  4. kdg2 bkn si pengantin perempuan yg mahukan hantaran sebegitu byk..sbb beliau pun tahu keupayaan beliau dlm ilmu rumah tangga.. tp bila ada campur tangan ibu dan bapa, begini lah.. hantaran setahun mkn pun tak habis..

    org sekarang suka sgt ikut cara org lain.. bkn ikut kemampuan sendiri.. hmmm.. Ya Allah, jauhkanlah ku dr sifat-sifat sebegitu.. Aminn..

    1. dan selalunya memang melibatkan family.. yang paling parah bila saudara mara & jiran tertangga dok join sama he..23x

    1. tapi mmg ada kes cam tue kan…

      siap ikat perut lagi lepas kahwin.. leas tue gaduh2 pasal duit xde.. lagi parah time xde duit nk g bersalin…

      kalau salah sorang koje gomen senang la

Leave a Reply

Top