You are here
Home > BroFramestone DiTanya > [BroFramestone Ditanya] Jika Girlfriend Bagitau Yang Dia Pregnant

17,411,364 total views, 2,893 views today

[BroFramestone Ditanya] Jika Girlfriend Bagitau Yang Dia Pregnant

Soalan dari laman web GengBlogger.

Apa korang akan buat kalau tiba-tiba girlfriend bagitau yang dia pregnant?

Menarik juga soalannya,

Dan di sini bro kongsikan jawapan dari bro,

Bro akan utarakan soalan bertubi-tubi kepada dia

  1. Betul ke?
  2. Mana tahu?
  3. Anak siapa tue?
  4. Eh bukan ke dah pakai protection?
  5. Habis tue nak buat apa?
  6. Nak i bertanggungjawab ke?
  7. Jom gugurkan, sanggup x?
  8. U pergi sorang-sorang boleh? i hulur je, cukup tak nie?
  9. Sakit tak gugurkan?
  10. Maaf i tak boleh nak jaga u, siapa suruh gugurkan. i fed up la dengan u. u blah dalam hidup i boleh?

He..23x cukup 10 soalan berkronologi dari bro.

Bicara Bro : Boleh tak sesiapa reply komen dalam bentuk jawapan bagi semua soalan ini (jawap satu persatu ek).

Komen terbaik bro akan promote dalam entry bro akan datang πŸ™‚

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

109 thoughts on “[BroFramestone Ditanya] Jika Girlfriend Bagitau Yang Dia Pregnant

    1. he..23x pengsan ek… klu bro pitam je.. cam darah xsampai ke muke he..23x

      pe2 pun xramai yang bersedia bila ditujukan.. bila melakukan semua boleh disediakan he..23x

    1. kena lempang ok lagi.. sekali kena tikam kena tetak.. mati turs xsempat nak taubat.. sian baby teu xkenal sape bapak die he..23x

      adeh.. xde sape2 sudi nk jawab semua soalan bro nie ke

    1. he…23x kalau la boleh buat2 xkenal kan.. cam la orang keliling xtau yang korang couple kan..

      melainkan couple senyap2 or kekasih gelap he..23x skandal ke kan

    1. He…23x eh kamu menjawab soalan ke??

      cam terlarik je nie…

      p/s- i xselesa la pakai durex tebal2.. xterasa nnt.. tp dh tercicir nk wat cam mne.. benih i power cam i he..23x

      sengal la pulak jawapan bro nie

  1. jawapan along..

    serius awak ngandung anak saye??

    tak pernah pulak saye tau ade cara lain nak ngandungkan org..

    saya ingat steven chow je yang percaya kiss mulut bleh ngandung..

    skarg ni.. dok keluar makan same je..
    pon boleh ngandung gak???..

    jom buat ujian dna.. nak tau kot2 btol plak boleh jadi kan..

    kalau btul anak saya, mmg boleh masuk tv nih..

    tapi kalau bukan?..

    saye saman awak taw.. malu kot tuduhan macam ni..
    bende saye tak buat pon..

    nanti senang sket nak cukupkan duit perkahwinan along ngan ORANG LAIN..

    1. ye bagus2,, pertahankan maruah diri dan agamaa..
      kpd yg sesiapa yg selalu buat dosa **** tu cepat2 lah bertaubat…

      sedih bila bangsa kt jadi mcm ni….
      kalau beragama Islam tu, jgnlah cmrkn nama baik umat Islam…
      kesian kpd yg x berdosa, kena tempias cacian…

    1. he..23x terbaik juga jawapan kamu πŸ™‚

      if kamu perempuan.. apa yang akan kamu jawab dari soalan bertubi2 yang bro tujukan

    1. he..23x die ckap pregnant

      kamu boleh tanya mengandung tue ape… nampak sangat faham ape makne pregnant teu…

    1. ok2..nak jawab ni..hehe

      1) betul!! sumpah sayang..
      2) tadi i jumpa doktor..doktor ucap tahniah kat kita..
      3) anak u la.. haa…u jangan!!
      4) ade “leaking” kot sayang…
      5) nak buat ape? u pikir la sendiri..
      6) of course la.. u yg buat kan!!
      7) i x sanggup…jangan la sayang……..huhu
      8) eh, i taknak gugurkan la!!!
      9) u ni pekak ke sayang?? kan i dah cakap taknak gugurkan..i x pergi gugurkan pun kandungan i ni!! mana la i tau sakit ke tak…..
      10) eh, u ni memang pekak badak sejak dari azali ea? kan i cakap i tak gugurkan.. u dah fed up dengan i? xpe la..i boleh cari laki lain..i comel dan hot.. u?? kacak tapi pekak?? what the fish.. #$%^&

      itu sahaja..hanya sekadar gurauan bro =)

  2. Jawapan saya:

    Eh? Ada ek kita “buat” ritu? Isk, camna boleh mengandung plak nih. Cian kat awak. Awak rasa camna skang? Awak nk keja ni. Takut payah pulak. Saya tak boleh nak buat apa. Melainkan kena menjawab ja la. Nak selamat untuk tutup mulut orang kita kawen la. Check DNA dlu la. kot2 bukan i bapaknya. πŸ˜€

    Boleh terima jawapan nih?? πŸ˜›

    1. he..23x meh bro balas jawapan kami ek
      – habis tue kita wat ape hari tue kan
      – dah nak mengandung.. i dah cakap i subur pe
      – macam mana rasanya.. rasa cam tgh mengandung la
      – nk check DNA.?? kalau u bukan bapaknya macam mane?

      he..23x tue je jawapan yang bro leh jawap kat jawapan ko tue

    1. dan bro menantikan jawapan
      – main dengan u la
      – tiap2 malam jumaat kecuali time i cuti
      – ikut berapa u larat la
      – i xpuas.. kena paksa dengan u

      he..23x meh jawap 10 soalan bro tue

    2. haha..terbaik gak jawapan tu..tp saya jwb balik..yeke tiap2 mlm jumaat je??agaga

      saya jawab soalan bro
      Betul ke?
      of course
      Mana tahu?
      U bagitahu
      Anak siapa tu?
      Anak haram
      Bukan ke dah pki protection?
      Dah, tapi tembakan pertama je..
      Habis tu nak buat apa?
      Kita main la lagi puas2..Alang2 dh mengandung..hehe

  3. meh2 bia lionteen jwap. wakaka.

    1. betul la u..
    2. tadi muntah. yela , org cakap klau muntah tu, nak prgnant la tu. tapi tadi i muntah keluar nasi i makan lunch tadi siap dengan ikan2 i makan tadi.
    3. anak u la. anak sape lg. kat perut i ni dah tertera name u.
    4. protction tu x bgus la. u beli kan kat i protction cap ayam kot. hehe
    5. nak buat ape u tnye? jom la kite g balai wat repot. bia u kene tgkp
    6. ye r. sape suruh u wat kat i. gatal nk mampus!
    7. tanak la. sakit woo
    8. kepala hotak u. suke ati u je. duit nak beli aym keepsi sektul tuk i pun x mmpu.
    9. mane tau. tgk dlm tv tu, mcm sakit.
    10.oo..dah pandai buat, nak lari pulak. igt i nak lepas kan u? name u i dah bagi kat bapak i. siap la u, bapak i cari u sampai lubang jamban tu.

    haha.mintak la jauhkan bende2 mcm ni dari lionteen. sape2 yg dah gatai tu, kawen je la wei.

    1. wah.. lionteeen nak jawap.. terharu bro T-T…

      ok bro nk jawab balik ape yang lionteen dah jawap

      1- pasti & confirm ke
      2- tue keracunan makana la.. kuar makanan je nie
      3- perut u pakai nametag i ke..??
      4- u sendiri cakap xselesa… n u tau kan i xmampu nk beli mahal2 punye
      5- g balai..?? oh no way
      6- dah u pun cam gatai dgn i, nk rasa itu ini.. i bagi la
      7- nak beranak lagi sakit
      8- mmg la xmampu.. semua duit i dah habiskan kat u je
      9- tv tue tipu je la
      10- ala bapak u ade nama i je.. bukan leh bomoh pun.. tue bukan nama sebenar i.. nnt buh nama anak bin or bintikan dengan nama abdullah ek..

      he..23x peh dah merapu jauh nie

      bro pun harap dijauhkan dari lionteen.. nnt sape lagi nk layan bro merapu kat blog nie kan

    2. atoi..bertmbah lak soklan. haha.

      lionteen jwb yek.

      ‘eh2, byk soal lak. u nak tggungjwb o x? klau tanak senang je. i suruh bapak i sunat kan u wat kali ke-2”

      wakaka..

      geram lak hati ni tibe2 bile pk kapel2 yg mcm tu..huhu

  4. hahaha… actually bukan bf jer yg pengsan nak jawab… family pun rasa nak terjun lombong

    soalan yang dijawab dengan soalan as kakak:

    1) aku dah nak ada anak buah ker??
    2) sure ko pregnent bukan PCOS??
    3) asal mamat tu tak pro??
    4) tu lah ilmu tak cukup…
    5) asal x reti simpan???
    6)
    7)
    8)
    9)
    10)
    yang lain tak tahu nak jawab apa…

    1. he..23x tau xpe…

      peh jawapan as kakak pulak ek…. meh bro jawap kepada jawapn mu ek

      1- anak buah la.. ke akak nk amik buat anak angkat
      2- nak buat pregnancy test td.. positive
      3- pro la kak.. promen or progol huhuuh
      4- tok guru die gol xsempat nk khatam ilmu
      5- dah tersimpan dalam rahim.. nk kuarkan xreti

      he..23x itu je la.. adeh. xlarat nk reply dah nie

    1. he..23x soalan terbaik kan he..23x

      eh cakap cam ade pengalaman je.. so kena berhati2 la ek semasa menggunakan 2 lapis durex ek

  5. 1-betullah you tak nampak muka i serius ni????ade ke i senyum2…lempang kang

    2.sebab i rase macam ade benda dalam perut i ni..takkan i busung kot…takde keturunan i busung….so maksudnya i mengandung lah lempang kang

    3.anak you la…..takkan anak i sorang je kot…kan you ngan i gatal…padan muka kita.lempang kang

    4.dah pakai pown padan la muka you ngan i …kaw2 tuhan balas kat kita atas dunia ni…tapi i taubat dah lepas ni tak buat lagi….cukup lah sorang anak luar nikah yang i lahir kan i tak mau dah tanggung dosa macam ni…lempang kang

    5.you tanye i nak buat ape?????lempang kang

    6.you boleh tanye i soalan macam tu?lempang kang

    7.you ajak i gugur kan makhluk yang allah amanahkan ni????lempangkang

    8.berani you nak hulur duit and nak suh gugurkan jugak…kalau nak hulur duit jugak…ni tak cukup ni sebab i nak upah orang gali kubur you pulak lepas ni…..kalau bunuh i bunuh dua2 nak???lempang kang

    9.ntah i rasa same sakit macam kalau i bunuh you….lempang kang

    10.blah dari hidup you???boleh2 tapi kejap ek….i ade hadiah untuk you…

    pang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    padan muka kena tampar….sepatutnya you didik i jadi wanita solehah kalau you sayang i bukan buat i jadi cm ni…padan muka wek! πŸ˜›

    1. wah panjangnye komen die.. cam mne nak reply nie.. ok ok bro usahakan juga

      1- eh.. u nie garang la.. cam nk datang bulan je
      2- mane tahu perut u masuk angin ke
      3- oh ye ke.. u gatai.. i garukan aje.. xsangka jadi cam nie
      4- u to la productive sungguh.. ke i yang subur
      5- habis tue nk tnye sape lagi
      6- habis tue, u nk i tanye soalan macam mne ek
      7- ok u beranakan je la.. nnt pepandai la ek
      8- wow.. kejam la u nie
      9- sakit ke bunuh i… u mesti masih syg kat i kan
      10- i tepis…. weeekk xkena

      he..23x terbaik komen dari mira

  6. saya tolong jawapkan ye.

    1. betullah..ingat main-main ker
    2. i dah buat test lah memang positif..makan pun asik muntah2 je
    3. Anak siapa lagi. Anak awaklah..Lagi mahu tanya
    4. Itula pasal..tak tahu camne leh terlepas.
    5. U kena tanggungjawaplah. U yang buat i camni
    6. Of Course
    7. Gugur?? U gila ker
    8. Taknaklah..kalau u taknak teman i taknak buat
    9. Metilah sakit..Semua ni u punya pasal suruh i gugurkan
    10. Jantan tak guna..I HATE U

    1. wah zuriey… ok bro jawap untuk setiap jawapan zuriey

      1- mana tahu.. u kan suka main2 dengan i
      2- u amik test kat mane.. test JPJ pun asik fail je
      3- mana tahu kot2 anak u ke
      4- benih i power kot.. sama cam i
      5- i pulak.. mmg la i yang buat.. tp u jugak yg wat jadikan ianya baby
      6- oh i xsedia lagi
      7- i xgila.. u la yang gila
      8- klu i teman, u pergi x
      9- sian u kan
      10- i dah lama hate u

    1. he..23x umur berapa ek..

      ini bukan untuk 18 keatas pun.. lebih umum.. just ade unsur nasihat walaupun tidak kelihatan…

      ade entry susulan mengenai topik ini

  7. jawapan ringkas..

    urmm.. bukan anak u erk?? oh salah lah tue..
    anak orang lain kot.. takpa, nati i tanya orang lain k.. tak boleh nak salah u sorg jer.. ada ramai g..

    hahaha..
    ngarut laa jwpn mcm ni..
    apa nak jadi ngn zaman skrg.. hehe

    1. wah menarik juga jawapan kamu nie…

      tapi…!!!

      wah zaman sekarang ade juga kan yang bertukar2 pasangan.. yg senyap2 pun ade juga

  8. Salam bro.

    Dengan tenang sewajarnya, lelaki tu menenangkan perempuan tu. Bawa jumpa orang tua yg alim minta nasihat terbaik atau doktor untuk cek. If marah2, takut perempuan tu if memang dia jahil , bunuh diri atau buang anak tu. If memang bukan anak lelaki tu, lelaki tu bertanggungjawab sebagai lelaki dengan tidakmembiarkan perempuan itu terus hanyut.

    p/s: salah tetap salah, cuma cara kita nak membetulkan tu, perlu berhemah, insyaallah πŸ™‚

    1. yup betul tue…

      saja je nak bikin huru hara dengan entry cam nie…

      just nak tengok respon orang if terkena kat batang hidung sendiri πŸ™‚

    1. he..23x xpe.. layan je ape yang orang lain replykan

      siapa de yang jadikan ianya entry di blog mereka

  9. ini pula reaksi dari mak tiri :

    Kenapa mengadu ngan makcik, mengadu la kat ayah…

    Nak buat apa ni ? Jual ajelah anak ko tu eh, duitnya makcik ambik

    Budak lelaki tu nak ke ngan ko lagi?

    Tak payah la kawin ngan dia, ko kan suka jadik ibu tunggal, buat la lagi…

    Aku tak kuasa nak jaga ko beranak nanti, ko pastikan ada duit kalau nak branak tau

    Ko pikir mana nak letak anak ko sendiri, aku pun ada anak lain nak jaga

    Kalau cakap aku semua ko tak nak dengor, ko pandai2 lah ye, ko bukan anak aku pun…..

    1. wah.. mak tiri pun nk join sama juga ek

      – mak cik je yang boleh ngndung.. ayah mengandung sampai sekarang xkeluar2
      – amboi mak cik.. try la jual anak mu sendiri
      – entah la makcik.. nape..?? nak ke..?? kalau nak, g la amik
      – nak buat dengan sape if die dah xde…
      – mana nak cekau duit
      – oh ye ke.. maknenye sy ade adik beradik tiri la ek.. ke makcik ade anak ikan nie
      – oh makcik pun bukan mak saya

      he..23x nnt bro nk entrykan pasal nie ek

  10. Ok bro.Saya cuba jawab.

    Jaapan:

    1)Betullah,takkan main-main plak.
    2)Apa tak taunya,ayang dah g buat check.
    3)Tanya plak anak sapa.Anak i lah,i yang mengandungkan,heheheh.Bapanya u lah.
    4)Mana ada protection.U kata nak yang ori.
    5)Kita kahwinlah cepat.
    6)Yelah.Sapa lagi.Hanya u je yang i bagi tau.
    7)Sanggup.Tapi i takde duit.U supportlah.
    8)Napa taknak teman i?Takpe.Meh duitnya.Ok,cukuplah tu.
    9)Sakit sangat.Tapi takpe,demi cinta i pada u i sanggup lakukan apa saja.
    10)Sampai hati u buat i macam ni.

    Tulah bro jawapan saya.

    1. wah he..23x jawapan yang menarik… ok bro balas pulak jawapan kamu nie

      1- mane tahu nk prank i ke kan
      2- check macam mane
      3- pasti ke bapaknya i
      4- u la.. kata makan pil.. pakai ori baru terasa
      5- i xsedia nk khwin.. klu khwin tak nikah boleh la
      6- pasti ke dgn i je yang u bagi.. yg u kenkadang kuar malam tue dgn sape pulak
      7- if u sanggup.. i ulur la duit
      8- mals nk temankan u.. ok amik la duit nie.. balance pulang
      9- ok.. klu pregnant lagi leh la u gugurkan selalu ek
      10- mahu xsampai.. i dah xde hati dengan u.. babai

      he…23x boleh buat drama nie

  11. best plak nk layan, wlupun dah lmbat, nie jwpan pompuan tue…

    1/ rasanye btul kot, knape? tak percaye?
    2/ sye check guna kuasa bulan, sailormoon
    3/ ank awk kut, bukan ek, ank salem kut, besfren awkk
    4/ stakat protection internet security bitdefender av mmg tak berkesan, maseh boleh tembus lagi
    5/ kita buat lg nak?
    6/ laaa dah i tanggung baby nie, you laaa kne jawab, apa yang penting kerjasama!!! yeay wonderpet!!!
    7/ uishhh kita kne sahut seruan kerajaan, elak pembuangan bayi
    8/ takpe2 u taknak teman, tak nak kawan, i ajak salem
    9/ actually i dh mati dah, stiap masa i rasa sakit gugurkan baby nie, nie saja i datang melawat u, pekaba, sehat, dah solat? hihihihiiiiiiiik ngilai pontianak
    10/ tak nk jaga sudah, nme lu dolah, ade i kata i kesah, lu laaa blahhhhh, blah blah blah blahhhhhhh laaaaaaaaa huhuhu kesal tak berkesudahan

    sbenarnya pompuan nie dh jd pontianak, tue yg sewel skit jwpn2 dia…. salem awal2 dh kne cekik dh…

    astargfirullah al-azim

Leave a Reply

Top