You are here
Home > Iklan > Bila Blogger Kecewa Dengan Nuffnang

17,431,863 total views, 5,707 views today

Bila Blogger Kecewa Dengan Nuffnang

Siapa blogger di sini tidak tahu mengenai Nuffnang?

So bro ingin menyatakan ketidak puas hatian bro terhadap nuffnang setelah 2 tahun setia bersama. [Hope pihak nuffnang boleh menerima teguran ini secara terbuka & jangan saman bro or tarik BE bro]

No heart feeling ok 🙂

Apa yang bro tidak puas hati dengan Nuffnang

  1. Pendapatan Based on klik, buffering, advertorial dan yang terbaru CPA – Click Per Action
  2. Tegas, itu tak boleh ini tak boleh… (mesti ramai yang tahu tegas cam mane)
  3. Susah nak dapat Buffering Earning (sebulan seketul aje -jadi la kan)
  4. Kena tarik banyak traffic datang ke blog [if dapat BE]
  5. Tidak boleh nak optimumkan pendapatan dari blog sendiri.
  6. Iklan kejab ade, kejab terus tak de.

So di sini bro nak perkenalkan kepada korang yang menghadapi permasalahan seperti yang bro nyatakan di atas.

Hope ianya boleh membantu korang menjana pendapatan bukan takat dari blog. Dari Twitter, Facebook mahupun media-media yang anda ada untuk mengiklankan nya.

Walaupun jumlah pendapatan xsekencang Nuffnang, tetapi anda mampu mendapat lebih bergantung kepada usha & tawakal anda 🙂

Maka di sini bro perkenalkan ChurpChurp [Adik Beradik Nuffnang juga nie]

Daftar free je… Nak daftar klik pic di atas or klik link ini.

Jangan risau,

If korang pasang iklan Churp Churp kat blog. Nuffnang tidak akan berani nak ban korang or amik tindakan keatas korang.

Cara pengiklanan hanya perlu mempromosikan link mereka di blog, twitter mahupun di facebook. Pendapatan based or semangat korang. So xperlu la korang bersusah payah nak blogwalking mahupun buat entry panas-panas semata-mata nak mencari trafik.

Antara iklan Churp Churp yang sedang berjalan buat masa sekarang ini

Game from Milo Fuze | Testing Your Healthy | Sale From Jipaban | Hot Ticket From Hotlink | AXE – Most Wanted | Pizza Hut | Wrigley 5 Gum | XPax – Everyone Sale

Banyak tak iklan mereka yang sedang running menunggu korang promote je.

Bicara Bro : Berblog bukan semata-mata untuk menjana duit ke ape ke.

Moh layan Teguran Abang Ben Ashaari Buat Blogger Yang Tiada Pedoman Dalam Berblog.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

61 thoughts on “Bila Blogger Kecewa Dengan Nuffnang

  1. huhu…sya majuk ngn nuffnag sb tak nah dpt BE pon sodih aja tp tak sya berblogging bukan kerna duit..huhu just for isi masa lpng

    1. try la.. kot2 ade rezeki kan.. bro dah promote nie.. klik la link chrup2 bro.. then daftar ek…

      lepas teu wat promosi.. baru dapat byk incoem dari churp2

    1. Boleh je kalau nk majuk…

      Bro kecewa dengan BE yang xseberapa nie.. BE ade.. tapi cam x running je…

    2. bro tahu permainan dorang.. besa la.. bisnes katekan

      blog fames2 senang dorang nak promote & lagi satu yang dapat income banyak2 tue ade agreement dengan dorang.. so g mane2 pun nampak je blogger nie

      Now dorang tegk fokus pada blogger yang baru nk naik

      maybe blogger2 yang fames dah susah nk control kot..

    1. ada yang perlu di update kot kat survey…

      lagipun tahun nie nuffnang agak tegas juga la..

      bukan tengok pada trafik dari keyword2 panas or search engine.. dorg nk organic trafik jugak

    2. organik trafik datang direct ke blog.. xmelalui search engine…

      kiranya datang dari facebook ke twitter ke or link yang kita promote

  2. Wahh..hangat tapi ada kebenaran gak. Terutama CPA. Rasanya CPC lagi elok kut. BE pun semakin berkurangan tapi gua faham mungkin pengiklan budget berkurang kut..just my opinion. Apa-apa pun just keep on blogging bro..gua sokong dari belakang..kalo takleh sokong nanti gua dukong lu..wakaka

    1. he..23x jai….

      Tak kisah sebenarnya pasal BE.. cuma die cam hidup segan mati tak mahu je.. dah 2-3 hari statik je xde pe2 perubahan..

      Kalau ikutkan lagi suka dengan CPC dari CPA… mmg CPA berbaloi & lagi lumayan.. cuma CPA macam tidak berbaloi dengan pembaca blog ku ini T-T

      Bajet lari sebab CNY.. hope lepas nie kembali ok

    1. mu memang kayo anarm 🙂

      nie promot sebab kecewa tgk income churp2 gerak 20sen dalam tempoh 3 minggu.. apa kes pun xtau

    1. bro earning nuffnang xde la kencang even ada. cuma kecewa dengan BE yang hidup segan mati xmahu…

      nie baru nk layan churp2 balik.. dah lame eraning xgerak2 nie

    1. mungkin juga

      kenkadang CPA cam xberbaloi je kan… Sekali lagi banyak CPA dari iklan BE or iklan biasa..

      so cam mane nk jana kan 🙂

    1. bro BE ade je.. cuma kecewa je lately nie.. BE pun cam hidup segan mati xmahu je ezma

      kalau dulu.. selalu dapat dalam 4-5ingit untuk satu minggu.. based on klik.. belum lagi BE

      now ape2 pun xde… harap CPA je banyak

  3. Bro, ramai gak yang dok merungut2 tak dapat BE ni. Heran gak aku, nak merungut wat pe? Bukan labur modal pun time join NN ni.. Lainlah kalau kena bayar yuran tiap2 tahun lepas tu tak dapat BE tu lain cite la..

    actually aku last dapat BE jadi metered ialah pada 13 December 2010..(merungut hahaha)

    1. wow.. ini betul2 merunggut nie… bro bulan tgh bulan 12 kot xde BE… then tgh bulan 1 hari tue baru ade..

      tp BE yang macam “hidup segan mati xmahu” ada just syarat je.. tp cam x available je kat blog nie..

      even trafik tgi.. ciput je dapat

    1. insya’lah ada la BE kot untuk bulan nie ek

      pasal churp2 mmg memerlukan promosi yang kerap baru boleh dapat pendapatan yang mantap…

      bro dah beberapa minggu statik xgerak2 nie T-T

    1. Cadang nak buang.. tapi bila fikir kepentingan dia selama ini..

      biar la die bertahta… kot2 nuffnang invite join event dorang lagi

  4. kisah paling aku tak puas hati ni.
    tahun lepas dapat RM5 sahaja.setelah lama tak
    berblog aku tak kisah duit tak masuk.
    bila masuk arena blogging kembali.dalam
    enam bulan.dapat sen je pada ali ridha blog.

    Churpchurp paling comel.heeeee…

    1. bro xkisah pun pasal duit.. cuma kisah pasal iklan je..

      cam xbyk iklan bermain di blog sendiri.. macam segan nk muncul je…

      dah la script die memberatkan blog

    1. yup tetap pada klik juga.. yang bezanya.. nuffnang pasang pada blog..

      yang churp2 kita kena promote link iklannya

Leave a Reply

Top