You are here
Home > Pengalaman > Bermula Dari Bawah, Menapak Satu Persatu, Baru Nampak Di Mana Kita Patut Berada

17,444,323 total views, 3,534 views today

Bermula Dari Bawah, Menapak Satu Persatu, Baru Nampak Di Mana Kita Patut Berada

Ada yang mengatakan bro blogger otai, ada yang mengatakan bro blogger fames, dan ada juga yang terang-terang menyatakan bro blogger sampah.

Itu hak mereka, mereka mampu berkata-kata.

Dan tidak semestinya setiap tindakkan kita mampu menyenyap nyepikan mereka.

Tetap ada bisikan dan siul-siulan mendayu-dayu mengiang-ngiang di telingga walaupun tanpa kehadiran angin. Kita bukan hidup dalam vakum, kawan..!!

Bro dah berblog dari tahun 2006

Tidak bermakna bro berada di atas, ada yang nampak bro bintang baru dan ada juag yang memperlekehkan bro.

Hak orang, bro siapa kan

Bro berblog merapu-rapan

Sekadar berkarya berkongsi pendapat dan pandangan dalam bentuk sindiran dalam tawa.

Ada suara sengau tidak menghargainya. Mungkin tidak sesuai dengan batang hidungnya. Siapa tahu?

Bro seorang politikus

Yup, bro memang sebelum ini seorang yang bermain dengan politik. Mempunyai blog politik, mempunyai pengikut bro sendiri. Mempunyai pandangan bro mengenai isu politik dalam dan luar. Siap ada menteri dan orang-orang berkempentingan melamar.

Perlu ke bro kongsikan semua itu..??

Tidak perlu.

Itu life bro di belakang takbir.

Bro seoarang karyawan

Setiap madah bro ada pengisian, dan setiap karya bro tidak bro kongsikan di blog ini.

Biar dia terbang bersama labi-labinya. Walaupun kenyataannya labi-labi tidak mampu terbang. Tidak semestinya kita nak buat sesuatu bergantung pada keupayaan dan keistimewaan diri

Bro akan terus berkarya, berkarya dan berkarya

Aktifnya bro sekarang ini?

Bro dari dulu memang aktif. Bukan baru-baru ini.

Cuma, bro kurang berminat nak berkongsi pengalaman itu ini begitu begini bro di dalam blog. Blog hanya medium bro. Bukan satu kemestian untuk dikongsikan di sini

Bro pernah berada di atas, tidak semestinya tidak pernah berada di bawah

Bro bermula dari bawah,

Sehingga bro berada di atas dalam apa-apa yang bro ceburi.

Sana sini orang kenal, bergambar dan berkongsi cerita dan pendapat.

Belum masuk kes, depan-depan di maki, dicaci.

Alhamdulillah,

Berkat usaha & tawakal mereka yang hampir dengan bro,

Bro berjaya mengenggam segulung ijazah berbekalkan duit sendiri + PTPTN sikit + pinjam duit dari orang-orang tertentu. 5 Tahun baru tamat tempoh pembelajaran bro.

Ada masalah..??

Bro boleh, korang pun boleh. Sesiapa pun boleh, kalau betul niat & tujuannya.

Bicara Bro : Erm, bro sakit sekarang ini. Ada sesiapa yang tahu. Ramai yang sedar perubahan bro

Dunia sementara sahaja,

Akhirat kekal selamanya, selagi masih ada nyawa melekat dengan jasad ini. Bro akan usaha untuk mengecap dan mencapai impian bro dalam kehidupan ini.

Maaf bro tidak boleh kongsikan apa yang terjadi pada bro. Jangan di tanya πŸ™‚ Apa-apa pun jaga kesihatan anda.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

39 thoughts on “Bermula Dari Bawah, Menapak Satu Persatu, Baru Nampak Di Mana Kita Patut Berada

    1. erm.. xperlu bro kongsikan sakit ape.. just doakan yang terbaik buat bro..

      bro sentiasa dan memang positive dalam apa-apa juga keadaan…

      coz bro mahu jadi yang terbaik dalam kehidupan ini.

      Sebelum nafas bro terputus dan mata bro tertutup selama-lamanya

    2. insya’lah tyka

      hari tue Heliza jumpa bro pun die katakan soalan yang sama…

      kenapa bro macam nie.. xsihat ke.. susut dah badan T-T

    1. xde pe2… just nk luahkan sesuatu yang mungkin tiada orang tahu pasal bro

      eh kat situ ke first tiem kite jumpa.. rasa cam dah banyak kali jumpe je.. ke jumpe dalma blog n fb je nie kan he..23x

    1. bro cadang nak sambung lagi berlajar…

      tengah mencari kekuatan untuk meneruskan perjuangan…

      harap macam tue la kan πŸ™‚

    1. he..23x ini bukan pasal enemies..

      cuma kenkadang mereka mendemandkan sesuatu dari bro.. dan tidak semestinya semua benda bro wajib kongsikan di blog kan

  1. syafakallah bro πŸ™‚
    mulut orang, susah nak berhentikan bro.
    maka, diam je. bila perlu baru kita jawab. dan bila tak perlu, biarlah mereka-mereka bersorak dalam mengutuk.

    tuhan tu tak pekak dan buta kan?
    πŸ™‚

    1. nie bukan pasal mulut sebenarnye..

      cuma ada kes yang cuba menstalker kehidupan pribadi bro.. bro ada kehidupan bro sendiri yang rasanya xperlu bro masukan dalam blog ini πŸ™‚

    1. GKSB pun nampak kan bro dah kurus dah lately kan…

      bro tengah nk up kan balik.. tetapi masih tidak kesampaian lagi T-T

      anyway… thank GKSB

      erm blogger utara ada buat group ke..??

    1. he..23x fitri xperlu la emo sama he…23x

      bro xtujukan kepada pihakj2 tertentu pn entry ini

      cuma nak bukak sesuatu, tidak semestinya life bro luar dalam kena kongsikan dalam blog.. betul x..??

      mesti ada benda perlu dirahsiakan..

Leave a Reply

Top