You are here
Home > Bersama BroFramestone > Ada Sesuatu Yang Membuat Hati Bro Tidak Tenang Pagi Ini

17,432,421 total views, 86 views today

Ada Sesuatu Yang Membuat Hati Bro Tidak Tenang Pagi Ini

Hati bro tak tenang pagi ini.

Bro sebaik mungkin memotivasikan diri bro supaya tidak terpengaruh dengan Monday Blues yang melampau terutama selepas bercuti lama.

Bangun seawal 4 pagi dek gara-gara menerima msg dari Ija.

Bro online seawal pagi. Wat itu ini.

Masuk waktu subuh terus solat, kejut si dia bro. Iron baju semua.

Masa nak mulakan perjalanan ke tempat kerja. Bro mulakan dengan bismillah. Selepas meminta restu dari ibu bapa bro untuk memulakan hari mencari rezeki yang halal. Hati bro masih ok lagi time nie.

Tetapi,

On The Way ke tempat kerja, bro bertembung dengan satu kemalangan yang xde la seberapa ngeri. Cuma nampak la motor macam dah hancur.

Di sini bermulanya hati bro tidak tenang di pagi ini.

Ada beberapa pengguna jalan raya meminta kami memperlahankan kereta [memang situ la kawasan bro selalu race dengan member-member yang lain] dan ada yang mintak kereta-kereta berhenti di tepi.

tetapi bro tidak berhenti coz keadaan jalan yang agak sukar untuk menghentikan kereta di tepi.

Sempat juga bro menjeling kepada mangsa kemalangan. Masih terlentang di sisi jalan dan masih bernyawa. Student lagi if xsalah bro.

Bicara Bro : Berhati-hati di jalan raya. Ingat orang tersayang.

Buat member dia, tahniah..!!! korang member sahabat terbaik, sanggup berhenti tolong member. Kalau yang lain (kes-kes terpencil), ramai yang blah dari tempat kejadian & bila ditanya, tidak mengaku kawan.

if mangsa adalah perempuan, sure ramai yang stop nak beri bantuan hantar ke hospital. 99.99% bro yakin (termasuk bro)

Ok…!! Bro memang tak tenang pagi ini.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

42 thoughts on “Ada Sesuatu Yang Membuat Hati Bro Tidak Tenang Pagi Ini

    1. xsedap hati nape nie…??

      kenkadang xleh nak wat xtau… rasa cam xselesa nk menjalani kehidupan seharian

    1. he..23x kenkadang selalu je jumpa.. ade yang pecah kepale la.. jalan terus kat situ la…

      jangan kata manusia.. binatang pun ramai yang jadi mangsa kat sana…

      teu la.. bro hanya mampu mendoakan je nie

    1. xtenang sebab xtolong la tia… sedangkan bro mampu je..

      ok baru terdengar bunyi ambulan lalu… ada accident lagi kot kat sini

  1. hati tak tenang ni ada banyak, maybe dari syaitan atau dr sixth sense kita, banyakkan zikir dalam hati, dan selawat, insyaALLAH, mintak pada ALLAH supaya hati tenang walau apa pun terjadi…….

    1. Saya selalu jugak rasa macam tu kalau terserempak dgn perkara yg mampu sy bantu, tp tak bantu, mungkin masa tu kita dalam keadaan gugup, kompius dengan masa dan perkara yg kita kejarkan, buat kita melawan hati yg mudah rasa kesian. Apa pun, doakan aje org tu akan baik, dan semoga ALLAH permudahkan kita menghulur bantuan di waktu lain, utk org yg memerlukan….

      p/s : mmg seronok dan lega bila dapat tolong org eksiden, sy n hubby pernah tolong, sampai rumah, tidor nyenyak…..

    2. tue la..

      kalau la bro berhenti tadi kan…

      tapi kenyataannya bro tak berhenti or beri bantuan… just memperlahankan kereta ketika melalui kawasan tue..

      sebab xselamat nak drive pada kelajuan kebiasaan bro

  2. Betul tu bro..
    kalau gegeril…kompom ramai yg nak angkat..
    tapi kalau warga emas…..adoi..
    penah suatu ketika dulu su tgok dh setengah jam atok tua tu terbongkang..
    sokor manusia pon x nak tolong su turun dari kete…..lalu bantu dia…angkat letak tepi je…
    pastu barulah sekor sekor manusia dtg tgok…
    adoi masa tu su nk antar je org tua tu kt klinik…coz dia terjatuh dari basikal kaki terseliuh…
    kesian gak tgok…
    upenya dia dok umah banglo….sorg2…anak2 semua keje….
    em…
    su x sangka….ekekkekek
    kenangan indh yg tak dpt su lupekan…

    1. sebab bro la gegeril… tue ade yang sanggup stop tue…

      tp teringat satu iklan kat tv.. yang orangtua accident die xtolong siap maki2 lagi..

      tau2 je bakal pak mertua die he..23x

    1. wah… bahaya la naik keta dengan eja.. mahu bro pun menjerit sama coz terkejut bila eja mnjerit he..23x

  3. hurmmm… nyaris2 juga ms blk ari tu… if accident, mmg cnfirm mati pnye… 2 bas, kiri n kanan, 1 sm arah, 1 lain arah. mujur Allah msh sayangkn hambanya ini… tp tak mematahkn semangat utk memandu la.. juz be careful next time… InsyaAllah…

    1. balik ipoh or balik kelantan balik..?

      hati2 ek elle lepas nie.. nnt bro terindu2 gadis dalam mimpi bro tue…

      pe2 pun bro xsuka memandu either bas or lori kat depan mahupin belakang

    2. anyway elle dah selamat sampaikan

      kalau bro, awal2 dah bagi dorang lalu dulu… len la cam elle… pemandu F1 kan he..23x

    1. mahu x fobia.. dorang kena lagi teruk kan…

      teringat kes kat MRR2 tahun lepas.. yang badan berkecai sampai 3km dari tempat die accident

  4. Oh, tak kisahlah tu bro. Itu cuma peringatan kepada kita yang masih hidup kan. Beringat sebelum kena kata orang tua-tua. Jangan insaf sekejap aje, pastu lupa diri plak. Bak kata Nabil, Lu pikiola sendri.

Leave a Reply

Top