You are here
Home > Tip Bernas Bersama Bro Framestone > RedMummy Di HotFM.. Bukan Sebab Pangilan Hangit

17,459,021 total views, 2,188 views today

RedMummy Di HotFM.. Bukan Sebab Pangilan Hangit

Pagi ini heboh di laman twitter mahupun facebook, pasal kak Red masuk Hot FM pagi ini.

Dan beberapa rumusan dapat bro buat dari temubual melalui telefon oleh pihak Hot FM untuk topik pagi ini

Mantap la hujah2 kak red walaupun time tue tengah bz uruskan anaknya [salah timing la mu Hot nak call]

Antara point-point yang kak red ketengah & tekankan:-

  1. Headline Berita Minggu semalam iaitu blogger boleh raih jutaan Ringgit. Bukan ditujukan kepada dia, tetapi merangkumi pendapatan semua blogger malaysia.
  2. 12k sebulan bukan datang dari iklan kat sidebar blog dia
  3. Nak untung banyak, amik iklan advertorial.
  4. If blog mantap leh demand untuk advertorial.
  5. Jangan menipu pendapatan anda dari berblog. LHDN tengah memerhati

Bicara Bro : Kak Red, bila mahu bagi confirmation untuk date kita rabu malam nie. Ada 2 kosong lagi nie

Mahu mantapkan blog, so boleh demand seperti dulu πŸ™‚ tetapi bukan dengan blog ini

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

74 thoughts on “RedMummy Di HotFM.. Bukan Sebab Pangilan Hangit

    1. xde la.. kena pakai sut… mmg dorg mintak cam tue.. ade gak yg lain2 terpksa tempah n sewa…

      cam bro selamat dah ade.. so xde prob sgt

  1. wah lajunyeeeee entry…hahhaa diam2 twit buat entry, bagus, klu bekerja nie blh jd pekerja contoh πŸ™‚

    btw ok gak di buat panggilan tu sbb x semua org rajin membaca, ada 1 blog tu entry terus ckp dpt bnyk juta tu..haha lawak lak, tu mesti kes x baca BHmingguan dan blog RM :))

    1. maybe.. he..23x malas nk komen dorg huhuhu…

      maybe niche or keyword dorg kot… ade ku kesah kan he…23x

      bukan susah nk wat entry.. 5minit buat sambil wat kerje2 lain… konten copy paste dari ape yg bro tweetkan td…

    1. he…23x kat US semua benda mmg dah ade Tax terutama duit yg dijana secara online…

      kat maalysia nie je LHDN baru nk mula.. tp terlalu lambat…

      event dinner2 je

    1. Asalkan xterpesong sudah…

      kak red ade market value.. but not just in blog…

      confirmation dah dapat.. nntkan bro & kak red di Red carpet event rabu malam nie… πŸ™‚

    1. Kak Red dh confirmkan dengan bro yang dia akan dtg dengan bro nnti πŸ™‚

      ada masa nnt ketemu juga

  2. Wah..kak merah turun padang gak ker bro utk MiG Dinner..uihh..nak mintak sain autograph kat baju buleh kerr..hehe..anyway the points memang cungg..gud job bro

    1. yup.. bro ajak die join sama…

      kat baju mane mu nk die sain ek…

      jenuh beb.. dengar satu persatu apa yg kak red utarakan td

    1. he..23x mmg glamer la die.. LHDN pun dok cari tahun2 huhuhu

      esok malam, bro ajak dia dinner sama… kat one world hotel

    1. mana tahu bro lagi selangkah… bro just guling2 je nie.. mana ada melangkah

      he..23x pojie pun dasyat ape

    1. he..23x sian die la… masuk hot fm time tengah bz nk sent anak ke sekolah…

      wrong timing lol

      πŸ™‚ mu bila lagi penyu

  3. pagi tadi pun aku kol
    then they col me back and ask me about blog

    kalo ko perasan la kan πŸ™‚
    hik2
    FF n FBI tak tau sebenarnye act
    dorang pk aku dpt money 200 permonth
    xsmpt nak ckp dia da potong ckp aku
    heh

    1. asik date dengan kak ina je…

      sampai la nie xdapat cookies as rasuah he..23x xkan nk saya nyamar jadi pegawai LHDN ketuk pintu rumah

Leave a Reply

Top