Mandi Wajib Di Pagi Tahun Baru


Morning,

Dah masuk tahun 2011 pun kan.

Perkara utama yang perlu anda lakukan di pagi tahun baru selain bangun solat Subuh adalah mandi

Jangan lupa mandi wajib kepada mereka yang wajib mandi pagi ini,

Terutama kepada :-

  1. Mereka yang menjalankan “tanggungjawab” malam tadi
  2. Mereka yang ehem-ehem malam tadi
  3. Dan mereka yang memang wajib mandi sebab bau cam longkang dah. Rendam dalam laut, ikan pun timbul.

Bicara Bro : Bro dari tahun lepas bro tak mandi-mandi lagi ni. Teruk betul la bro nie.

Mesti ada yang masih x mandi lagi nie kan. G mandi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15,097,510 total views, 695 views today

Travel, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia. Ex-Social Media Executive dan mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Peniagaan. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

49 responses to “Mandi Wajib Di Pagi Tahun Baru”

  1. Jebat Malaya says:

    hehe.. tajuk nak gempak je bro..

  2. aqim says:

    yelar tu..mandi wajib..siot jer..

    • Bro Framestone says:

      betul apa.. bro saja je nk buat peringatan sinis pada yang akan terasa he..23x

      eh… terase ke..??

  3. kechixx says:

    saya tak mandi lagi..weeee:)

    • Bro Framestone says:

      he..23x selamat anak dara lagi…

      kul berapa nk mandi nie… dari tahun lepas x mandi kan

  4. Bean Moreno says:

    Ntah tajuk nak gempak je lepas tu mention aku…haram kome ni…haha

    • Bro Framestone says:

      Ops he..23x mana la tahu kan…

      mention pun bersebab he…23x eh bean mu terase ke…??

  5. abg eq says:

    hahaha…lawak2…alhamdulillah dah mandi sunat! hehe

    • Bro Framestone says:

      he..23x tang mana yang lawak tue he..23x

      anyway thank coz sudi datang ke blog yang banyak merapu merapan nie…

      bagus la dah mandi sunat. Bro x mandi lagi nie. Nk kemaskini 2-3 blog yang terabai 2-3 menjak nie :)

  6. epulafea says:

    apa maksudnya bro tak mandi sejak tahun lepas. adakah bro turut tak mandi sunat untuk solat jumaat? owh tak mandi wajib. okela faham.

    • Bro Framestone says:

      he..23x yup bro x mandi sejak tahun lepas… bukan ke semalam merupakan tahun lepas…

      ops… bro x perlu kot mandi wajib pagi nie.. cuma wajib mandi je…

  7. […] This post was mentioned on Twitter by Bro Framestone, Bean Moreno. Bean Moreno said: RT @dauspozi: nice.. hehehe RT: @broframestone: Mandi Wajib Di Pagi Tahun Baru http://bit.ly/ePXk8y @zoolligakampung @BeanMoreno @JawsIsmail […]

    • Bro Framestone says:

      Pelik juga la pulak..

      Pojie tiap kali datang blog bro mesti dok gelak je kan

      Hapy New year too :)

  8. akubiomed says:

    Bro saya risau berapa anak muda kita yang mandi wajib dan yang tidak sempena tahun baru.

    Berapa ramai anak gadis yang bakal melahirkan anak pada bulan September nanti?

    • Bro Framestone says:

      tue biasa je… tapi lagi risau gak if dorang memang sejak azali xtau mandi wajib tue untuk apa n rase xmandi pun xpe

      he..23x dorang nie x nak ke berazam xmengandung b4 kahwin

      tp dari pandangan mata rambang bro la kan..

      selalu gurl yg social jarang dengar mereka mengndung anak luar nikah..

    • akubiomed says:

      Setuju dengan pendapat bro yang terjebak selalunya yang naif

    • Bro Framestone says:

      so if rasa kita nie notty… jangan la cari yang naif.. parah nnt

      p/s- tip dari bro..

    • akubiomed says:

      Hee..hee..memang notty. I like mat rempit

    • Bro Framestone says:

      hati-hati dengan mat rempit…

      dorang antara orang yang tidak sesekali membangkang kerajaan menaikan harga minyak

      tetapi lagi menghabiskan bekalan minyak + menambahkan pencemaran udara, bunyi & pemandangan

    • dnoBiz says:

      dia pakai air Kot hehehe 😀
      Ps : diaorang bab cari duit memang pakar (halal haram belakang cerita)

  9. zik says:

    mandi wajib jangan lupa sahaja aku ya!! hoho..

    • Bro Framestone says:

      he..23x tertibe teringat entry doa membaca di blog broframestone yang pernah bro buat dulu

  10. En Ilham says:

    salam bro

    selamat mandi wajib bersempena tahun baru yer. haha

  11. eiyda says:

    ahaha mandi sunat jek bro..kt sini hujn lah bro air sejuk macam lam peti es..kalo mandi wajib maunyer mati beku hahah

    • Bro Framestone says:

      sane kat mane ek.. sini cuaca cerah & nyaman sekali…

      he..23x cam tue pulak ek… lawak la kamu nie…

      tapi kalau terpaksa… memang kena mandi wajib gak kan

  12. wazy says:

    Hihihi ]
    ni tajuk untuk seo ek bro
    teringin gak nak buat tajuk gempak macam ni

    • Bro Framestone says:

      Tajuk Gempak bukan sebab untuk SEO.. tapi tengok keyword untuk SEO.. nie plan untuk tempoh 365 hari akan datang he…23x

      entah la wazy.. masih xpakar lagi dengan SEO

  13. zuarxpdc says:

    hahaha..ayat perli je kan bro..mmg confirm la rmi yg mandi wajib hari ni..keh3

    • Bro Framestone says:

      memang ayat perli pun huhu…

      tue pun kalau rasa nk mandi wajib.. cuti 3 hari.. mau pagi isnin kot baru mandi he..23x

    • zuarxpdc says:

      tambah2 hujan2 plak..sejuk2 ni malas mandi..haha.bro pki FDM kan..FDM tu pe?laju ke bro

    • Bro Framestone says:

      he..23x kalau hujan.. sambung je.. xpayah mandi2 dah…

      FDM – Free Download Manager.. Sama je cam IDM cuma ianya free… sape pun boleh pakai.. kelajuan xdem la macam IDM…

  14. RozaniGhani says:

    mandi jangan tak mandi.

  15. NEON says:

    ALAMAK TAK MANDI LAK ..ADOII

    CHECK ENTRI MANTAP # NUFFNANG BUAT BLOG LEMBAP#
    CARA BUAT BUTTON FLASH#

  16. ceh, ingat entri camne. haha..

  17. dnoBiz says:

    ingatkan niat mandi sunat tahun baru tadi hehehe

  18. Anwar Osman says:

    eh eh.. mengena. nasib baca entry nie lewat. kalau pagi tu jugak baca, tersipu2 I tau.

Leave a Reply

CommentLuv badge